Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Maluśki

MD-90 to przejzystosc ,stereofonia ,dynamika ,niesamowity wyglad .CA-T500,TechnicsST-GT650 te tunerki mialem poprzednio i wypadaja w porownaniu z MD bardzo cieniutko krotko mowiac.

dzięki.

Witam

Poniżej moja graciarnia w moim malutkim pokoiku po małych zmianach - pozdrawiam - italus

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

italus bardzo ładnie :) widząc głosnik centralny zapytam ... projektor czy wyświetlacz ?? ;> Podoba mi się.

A co do 14m^2 to też swoimi się pochwale, choć to 16m^2. Aktualnie u mnie po kolejnych zmianach. Co byście zrobili ?? jakieś propozycje ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

italus:

>Poniżej moja graciarnia w moim malutkim pokoiku po małych zmianach

Lekko licząc, masz tam trzy kompletne zestawy stereo, i jeszcze jakieś nadwyżki. Musisz się mocno przywiązywać do posiadanych zabawek ;)))

Z ciekawości: masz bliźniacze odtwarzacze CD (Vincent i Shengya). Porównywałeś brzmienie?

Teo

Faktem jest że bardzo przywiązuje się do sprzętu gdyż przeznaczone pieniążki na jego zakup niełatwo mi przychodzą, a i brzmienie chwilowo mnie zadowala , co do obydwóch CD na zdjęciach to Cię zaskoczę gdyż obydwa modele to ShengYa - Pozdrawiam

wovo

Co do tego na czym oglądam obecnie to niestety matryca LCD , ale w najbliższym czasie pozyskałbym chętnie projektor HD , ja z kolei jestem pod wrażeniem Twojego stolika pod sprzęcik , bardzo mi się podoba jak również wystrój Twojego pokoju - italus

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

italus:

>Faktem jest że bardzo przywiązuje się do sprzętu gdyż przeznaczone pieniążki na jego zakup niełatwo

>mi przychodzą

Podpowiem: po kupieniu nowych można sprzedać coś ze starych zabawek ;) Wiem, że mało to oryginalne, ale w praktyce sprawdza się całkiem sensownie. Przy okazji robi się więcej miejsca w pokoju!

>co do obydwóch CD na zdjęciach to Cię zaskoczę

>gdyż obydwa modele to ShengYa

A czy różnią się czymś prócz detali wzorniczych?

Teo

Mój nowy CD który stoi na samym dole to dokładnie ten sam CD co model na górze , różni je jedynie wygląd ponieważ ten dolny to identyko Vincent CD-S6 MK tylko logowany inną nazwą ( ShengYa ) obydwa zbudowane w oparciu o 4 lampy oraz wyjścia zbalansowane XLR - italus

italus:

>Mój nowy CD który stoi na samym dole to dokładnie ten sam CD co model na górze

To do kolekcji brakuje ci jeszcze Vincenta S6 w wersji MK ;)

>wovo

Super pokoik, tylko mnie zastanawia czy cię wsadzili na jakiś węzęł ciepłowniczy??? Cała masa dziwnych rurek wije się po ścianie... Czy to może pokój w piwnicy?

to są rezonatory, przenoszą nadmiar niepotrzebnych odbić do reszty domu :) Wiecie... drgania metalu = ciepło :P

Ale typ dobry ... jedna piwnica przerobiona na pokoik z dorobionym grzejniczkiem :) Jaki plus ?? jedno malutkie okienko, minus - czasami zimno i wilgoć choć z tym sobie radze systematycznie.

wovo

Stolik pomiedzy słuchającym a kolumnami nie psuje czasem trochę dźwięku?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ano i plus taki że miałem tam gniazdo 380V bezpośrednio z tablicy :) przydało się bo teraz audio idzie na miedzi 4,5mm^2, a jak bym chciał to mógłbym nawet z różnych faz to puścić :D I to wszystko przed bezpiecznikiem głównym domu, a jak kupie jakiegośpotwora A klasowego to pewnie i przed licznikiem ]:-> żarcik :)

Te rury, dorobiony grzejnik, małe okienko - dokładnie tak samo jak u mnie :D Nawet kolor ten sam. Powiedz jak sobie radzisz z tą wilgocią? Bo u mnie na ścianach czasami coś się pojawia.

nie no to u mnie nic się nie pojawiam mam zajebiście odrenowany dom , poza tym miedzy ławicą a ścianami mam (to zabrzmi ałdjowilsko) maty bitumiczne. Generalnie jest sucho, problem był jak jeszcze grzejnika nie było, teraz jest spoko, czasami otworze okno, poza tym cały czas się grzeje i jest spox :)

No jak obydwoje macie podobny pokoj to jeszcze nic, ale jak obydwoje problem z wilgocia to juz podejrzane;)) Tym bardziej w dobie klonow;) Zaraz ktos was wezmie pod lupe;)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

blady 99

Kolumny mają po bokach około 45 cm a od szafek około 15. to są Jamo D-570. Nie duszą się wcale. Zatkałem im

jeno bassreflexy gdyż bas był po prostu okrutny. teraz jest więcej kultury. Pracuję nad szczątkowym pogłosem (cóż skóra nie najszczęśliwiej mi tu tłumi ...). Pracuję nad końcowym wystrojem - pod kątem oczywiście elementów : tłumiąco-rozpraszająco-wzorniczych.

KOT - lubi muzykę - gdyż musi .... darmo miski niedostaje !

ja tam z założenia wole rozpraszać niżtłumić, ale bez tłumienia też niewiele sięzrobi. Co do basu to mam ten sam problem, mod na 44Hz, i tez zatykałem BR, ale teraz ide w inną strone, poprostu przyśpieszam sprzęt, zmiana źródła na szybsze od razu dało poprawe, zmiana kabli, dociązenie kolumn piachem do komory balastowej.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o szybkość to nie narzekam jedno źródło mam dość dostojne ale wcale nie wolne (Kenwood DP-8020 , KT-7020) a drugie żywiołowe (Pioneer PD-S904), ampli (Sansui au-x911dg) to mistrz świata w szybkości a kolumny z misiowatym basem niewiele mają wspólnego. Ja mam problem przy około 200 Hz. Niski bas mi się ładnie zbiera wysoki również jest zwinny i dobrze zaakcentowany jednak średni pozostawia mi w pokoju zbyt długie wybrzmienie.

Gdyby ktoś był ciekawy a nie śledził wątku w zakładce DIY.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi