Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, dajcie już spokój z ta nalepką :) Człowiek po pewnym czasie przestaje zwracać uwagę na naklejki, ryski itp. Ważniejsze jest to, co pokazuje matryca a nie to co jest na ramce.

Pewnie za jakiś czas zniknie to to z ramki, przy kolejnym czyszczeniu z kurzu :]

>A co do marynarek, to prócz nieusuwania naszytych markowych metek często zdarza się też zostawianie

>zaszytych kieszeni ;)

to akurat ma sens. nie ma nic gorszego niz garnitur z wypchanymi kieszeniami. w garniturze uzywam tylko i wylacznie wewnetrznej kieszeni. reszta pozostaje zaszyta :-)

Mik:

>nie ma nic gorszego niz garnitur z wypchanymi kieszeniami. w garniturze uzywam

>tylko i wylacznie wewnetrznej kieszeni. reszta pozostaje zaszyta :-)

Słusznie! Nie ma też nic gorszego niż samochód z wybrudzonymi siedzeniami, dlatego też koniecznie należy zostawić na nich folię!

;)

tia... poleruje i dba o lakier samochodu do pierwszej stłuczki bo mu szkoda... a potem? obojętnieje bo zdaje sobie sprawę, że auto ma jeździć mu służyć a nie odwrotnie

są też samochody mające mówić co nieco o właścicielu które muszą być zawsze czyste bo inaczej po prostu nie wypada

...bardzo lubię kiedy samochód lśni a jego jasnoszare skóry są tak czyste że niektórym aż wydają się białe

no oczywiście większość samochodów nie może taka być bo wtedy te czyste nie zwracałyby niczyjej uwagi

jedyny problem z takim autem to że trzeba dwa miejsca parkingowe zajmować bo polskie społeczeństwo nie ma nawyku delikatnego otwierania drzwi szczególnie kiedy obok stoi samochód drastycznie kolący je w oczy...

...cóż , w końcu to nie Monaco , trzeba sobie radzić a reszta niech sobie fotografuje i wysyła do portali @ wyżalając się jak to ludzie parkować nie potrafią

no z tym wozem to Ciebie popieram...musze miec zawsze lsniacy i zawsze na tym najgorzej wychodze..jak nie lajza jakas z ciezarowki co jej drzwi nei szkoda zawsze przyrznie, to jakas pieprzona baba (badz cioto-facet) nie umie wycofac swoje favoritki i przetrze mi zderzak...a szkoda gadac...

Panowie rozumiem jeden, dwa, trzy wpisy... ale teraz już zaczynacie zaśmiecać ciekawy wątek - może na bocznicę z tymi dyskusjami?

Pozdrawiam,

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

to panele podłogowe :) w małym pokoju miałem nimi drzwi zaślepione, a teraz szkoda było wyrzucać to rzuciłem taki akcencik na podłogę :))) - myślę cały pokój tak obrobić, ale panele chyba gorzej dźwiękowo wypadają :/

Moim zdaniem kolumny chyba za szeroko rozstawione ... chyba, że faktycznie odległość słuchacza od kolumn jest równie duża ...

Scena się nie rozłazi ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

stało już w każdy możliwy sposób, tak jak jest na fotce to i tak jest trójkąt równoramienny - między kolumnami 2,8m a do miejsca odsłuchowego 4,5 - 5m scena się nie rozłazi :) obecnie jest trochę wężej - lepsza scena,przestrzeń/kosztem basu

a czemu master u ciebei wzmacniacz stoi na samej gorze, a cd na dole..nie dosc ze trzeba sie schylac, to jeszcze najbardziej narazony na wstrzasy z podlogi so wplywa na..no wiadomo na co..na dzwiek:)))

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

hehe, bo na górze jest szkło 8mm - modlitwy zostały wysłuchane i nie pękło :) na te dolne (5mm) ni grzyba się nie odważę!! A i kto jest takim mocarzem żeby to tam wsunąć :) na tą górną półkę ciężko to postawić.

Poza tym to klasa A - wiadomo oco kaman z ciepłem

Sorka - drugi raz o to pytam... To drugie zdjęcie mnie zmyliło i myślałem, że nie dodało mojego pytania...

Tak czy siak - wiem, że muzyka to dla uszu i nie ma znaczenia gdzie grana, ale ten dywanik z ornamentem z baśni tysiąca i jednej nocy, zasłony z sztuczno-jedwabne i firanki z motywem kwiatkowym... definicja polskiego stylu 'minimal' ;-)

ps. za plecami meblościanka?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ja to się mówi deja vu :) tak za plecami mebelki :))

To są 926 i rzeczywiście mają ciutkę mniej basu niż tiki :) chociaż brzmienie nieco bardziej potężne

W matalu nie ma za duzo basu - raczej wyższego nalezy oczekiwać.

Faktycznie siedzisz 4,5-5 m od bazy ?!?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ano różnie - fotel lekki to łatwo przetawiać, ale zasadniczo tak 4 metry oscyluje.

Tu na tych zdjęciach kolumny stoją 130cm od tylnej ściany i 90cm od bocznych (zdjęcia przekłamują trochę).

Znam podstawowe zasady :) Te 926 mają w instrukcji inne ustawienie - 0 skrętu - dziś tak posłucham

hmmm

Musisz poszukać gdzie ci ten bas cos zjada.

Poszukaj go z otwartą pustą butelką w ręce (Po 2 l COLI) - powaznie :) jak tak szukałem rezonasów w pokoju :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Właśnie jest inna wizja:

-że pokój jest bardzo dobry, nie ma rezonansów ani podbić i że kolumny po prostu grają na tyle na ile powinny, po prostu są za słabe, ew. nie grają mocno basem, co z opinii kilku osób w sumie mogło by się zgadzać ?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Przyznam, że nie rozumiem pytania za bardzo, ale chyba tak. Teraz jest ten bas przy bardzo dużych poziomach głośności, nie da rady tak słuchać. Na małych poziomach głośności basu brak prawie

• Pokaż nowe odpowiedzi