Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Rewelator to..15! a góra to tz."mały Revelator. W ofercie Esy nadal są to referencyjne podstawkowce chociaż juz parę lat mają(1998? , 1999?)

Fajne te ESY, sam kiedyś takie miałem. Do Accu faktycznie pasują jak ulał (można gutkowi i adamowi gdansk sprzedać ten pomysł). Jeżeli coś mogę doradzić, to zakup pokstawek Stand Art na 8 nogach (modlel F?). Ważą chyba z 50kg, ale różnica w dźwieku jest bardzo znacząca.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wiem ,rozmawialismy na ten temat, ale póki co te vapy trochę dociązyłem (zgodnie zresztą z "tajnymi wskazówkami właściciela Stand Atta. .A co do Adama to już mu wskazywałem ten kierunek że accu z rewelatorem się lubi i jak nie Esa to może Gamut lub Piegi ( nie pamietam modelu ale były recenzowane w Audio.)

A tak przy okazji nie masz wrażenia że są to trochę zapomniane i niedoceniane kolumny. Ciekawe dlaczego ,bo są wymagające od reszty toru? za długo w produkcji?

Myślę, że i to i to. Robią je chyba od 10 lat (choć głośniki nadal pozostają w produkcji i nadal stanowią top Scan Speaka, więc trudno mówić aby jakoś się technicznie przez ten czas zestarzały) więc siłą rzeczy, bez dodatkowych usprawnień, wersji mk II, SE itd, nie były po raz drugi testowane i troche popadły w zapomnienie.

Do tego, ze względu na klasę głosników są bardzio wymagające od elektroniki - słychać na nich każde niedociągnięcie jak na dłoni. Z Accu, grającym dźwiękiem delikatnie ocieplonym, zgrywać powinny się jednak idealnie.

Co do podstawek to ten MAP, ze względu na punkt podparcia (środek) nawet dociążony nie będzie w stanie dać takiego efektu jak Stand Arty.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wiem, źe Stand Art są klasa samą dla siebie i pewnie uda się mi je kiedyś kupić, ana razie vapy. Nie wiem czy podstawki SA dają taką moźliwość jakvap , źe moźna je sk?ęcić z podstawą Ľa jest to chyba najlepszy sposób mocowania kolumny podstawkowejľ?

Stand Arty możesz przykleić do kolumn na 4 małe kawałki BLuTacu. U mnie zdawało egzamin.

=>Elberoth, 15 Wrz 2008, 09:25

>Do tego, ze względu na klasę głosników są bardzio wymagające od elektroniki - słychać na nich każde

>niedociągnięcie jak na dłoni. Z Accu, grającym dźwiękiem delikatnie ocieplonym, zgrywać powinny się

>jednak idealnie.

Jak to miło się czyta-sam miód , czasem zastawiam się innym razem czy to ta sama osoba pisze o sprzecie?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A u mnie nowy Azur'ek, niech się na razie pogrzeje....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Właściwie dlatego że czasami nachodziła mnie ochota posłuchać muzyki głośno, żeby instrumenty przebijały słuchacza, wbijały w fotel a ponieważ moja lampka gra wspaniale ale kolumny są dość mało skuteczne potrzebowałem mocniejszy wzmak oczywiście nie rezygnując z lampowego.

Dzis nabyłem kolumny Paradigm Monitor 3 za 400zł i musze sie pochwalic:) obudowy maja zarysowane to ich jedyna wada.

Ukryta Zawartość

post-7057-100004979 1222101554_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam kolege jak za te pieniadze to okazje mialem okazje ich posluchac i sa godne polecenia moim zdaniem lupia wieksze moce wtedy dopiero blyskaja :) pozdrawiam krzysztof

pierwszy zestaw do sluchania muzyki, wczesniej sluchalem na technicsach itp wiec prosze o wyrozumialosc :)

kolumny na razie nie ustawione, zapewne beda bardziej wysuniete...

Ukryta Zawartość

post-20176-100004944 1222164769_thumb.jpg

post-20176-100004945 1222164769_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

linn to ikemi, na odtwarzaczu naklejona 2cm plyta granitowa, ktora pelni funkcje dociazenia; od dolu odwarzacz wylozony podwojna warstwa maty bitumicznej - sugestie Pana Andrzeja z sonusoliva.

jak gra? osobiscie mam male doswiadczenie wiec niezbyt moge sie wypowiadac. Jednoczesnego porownania dokonywalem jedynie z wysmienitym ZAP Player LC Audio Technology i jak na moje ucho linn dzielnie sie bronil. Wczesniej sluchalem tez marantza cd17 kis i ten gral zdecydownie gozej - w sumie nie bylo czego porownywac... Odwarzacz gra narazie z wyjsc niezbalansowanych ale moze w przyszlosci wykorzystam zbalansowane bo i takie posiada...

qbusek

gratuluje, jedna z fajniejszych konfiguracji jaka widzialem w tym temacie....

ile kosztowala cie modyfikacja MA i co w zasadzie wniosla nowego jesli chodzi o brzmienie (i tak doskonałe) tego lampowca? Widze nowe logo na MA, stare mozna usunac zmywaczem do paznokci w kilka sekund:)

pokoj ok 30 metrow,

koszt modyfikacji siegnal mniej wiecej ceny wzmacniacza - zmienione jednak zostaly wszystkie lampy sterujace, dodane dlawiki, natualnie nowy potencjometr, wlasciwie cala konstrukcja sporo sie zmienila, o nowych kondesatorach nawet nie pisze ;) w srodku pojawila sie nawet bateria ;)

nalezy zaznaczyc ze duza czesc kosztow stanowil ic ze srebra przylutowany bezposrednio do selektora... po tych modyfikacjach wzmacniacz zagral zupelnie inaczej, lepiej, pelniej itd...

Wyśmienity system!!! Tu juz można posłuchać muzyki. Napisz proszę jakie woofery siedzą w Twoich kolumnach i jak sie sprawują. Jeśli możesz oczywiście.

na wysokich siedzi scan speak D2904/7100, na dole beyma, a w srodku to szczerze juz nie pamietam, ale moge sprawdzic...

kolumny wykonal Pan Andrzej, ktorego serdecznie pozdrawiam -> www.sonusoliva.pl

ciesze sie ze system sie podoba :)

opis stolika i jego konstrukcji jest w diy,

jak graja kolumny? nie wiem jak mozna opisac brzmienie przez papier - to po prostu trzeba posluchac ;) graja pieknie, a co najwazniejsze nawet slabiutka lampoweczka je napedzi... efektywnosc na poziomie 93 dB robi swoje...

• Pokaż nowe odpowiedzi