Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec to kolumny sa przyklejone taśmą dwustronną tworzą wtedy całość i łatwiej je było ustawić,no i nie ma możliwosći żeby spadly.same podstawki stoją swobodnie na podlodze nie są niczym przytwierdzone,okrągla dodstawa nie jest moze byt wielka ale nie mialem niczego o wiekszej srednicy pod reka.Waża ok 25 kg kazda z kolumna to prawie 30 nie tak latwo je obalić;D

Czodaboy słusznie zauważyłeś ciągłe (łubudubu bum)jest męczące i nie pasuje do każdego rodzaju muzyki.Z drugiej strony uważam że nie można być niewolnikiem ideii zawsze płaskiego tonu,bo to takie audiofilskie;) wrażenia z muzyki mają zdaje się sprawiać przyjemność słuchaczowi w sposób jaki dla niego jest najlepszy.Ja np nie wyobrażam sobie słuchania DnB czy Frenchcore i innego rodzaju szybkiej elektroniki bez podbicia tonów i głośności.Co innego gdy słucham czegoś spokojnego

fajna Świątynia, ale jak byś ją wypełnił czymś - jakimiś sprzętami, półkami z książkami itd to pewnie było by dużo lepiej dźwiekowo.

Mr Magic. Moze by tak tuner po Rotela? Dziwnie cały twój system wygląda. Tak jakby wszystko za chwile miało runąć. To nie przytyk, tylko tak mi sie to widzi. Piszę z sympatii. Dużo pracy włożyłeś i widac pasję. Jednak mi sie widzi brak równowagi i w zagospodarowaniu przestrzeni.

I tu się pojawia problem bo ja tak lubię,jak najwięcej przestrzeni i jak najmniej gratów.Na pewno w bardziej (zagraconych) pomieszczeniach dzwięk poprawniej się rozchodzi.Będą jeszcze boczne panele pochłaniająco rozpraszające może nawet coś na suficie.Ale jak dotąd nie spotkałem niczego poza stopniowymi piankami na sufit no i własnoręcznie zrobione klockowe dyfuzory ze styropianu,ale jak to wygląda;D

NIeeeee no coś Ty prawdziwe drewienko własnoręcznie docinane;D Ale tutki po srajtasmie nie przekminiłem takiej interpretacji LoL;]

No napewno te małe ludziki są nieprzewidywalne w swoich zachowaniach,trzeba było może jakąś strefę bezpieczeństwa wyznaczyć;D zapora,siatka

Burza? jak to runąć;D tzn kolumny się obalą do wewnątrz a tuner je pogrzebie;)nie ma obawy,choć może je przymocuje do jakiś większych płyt z kamienia czy stali,a co z tym zagospodarowaniem??? za pusto,zagracone ? krzywo? no nie wiem co miałeś na myśli.To tylko 16m2

witam.

jutro dostane mojego angela, wiec zamieszcze zdjecia, ktore juz niedlugo beda archiwalne :)

kolumny DIY, dwa lenco (L70 i b52r)

marantz pm750, genelec 1019 biamp,

troche sprzetu do tworzenia muzy...:)

i ladne ale niewygodne sluchawki vintage TEAC HP100

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13370-100009175 1229283219_thumb.jpg

post-13370-100009176 1229283219_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm dziwnie tu jakoś,puuuuusto.jeszcze bardziej niż u mnie A gdzie Ty sobie siedzisz właściwie?? sprzęcik widze ze wyznajesz analogowo;D

A co to takiego na DIY-ah to są te audiofilskie dociązenia co to robią cuda na podstawkówkach?? A słuchaweczki podooobają się::::D

monitory DIY na starych hiszpanskich glosnikach, dociazenia sa bardzo przyzwoite :) genelec 1019 sie nazywaja.

mam jakis cd

nawet 2.

a echo jest, ale sie przeprowadzam...

niedlugo, to bede mial inne problemy :) pewnie za malo miejsca...

W stereo - Quadral Aurum Vulkan

W kinie - Quadral Aurum 6 + Quadral Aurum Base Prestige (centralna) + JBL Studio L820

Niestety u nas niedoceniane.

Iceman, 14 Gru 2008, 18:46

>as, 14 Gru 2008, 12:56

>

>Co to za kolumny

W stereo - Quadral Aurum Vulkan

W kinie - Quadral Aurum 6 + Quadral Aurum Base Prestige (centralna) + JBL Studio L820

Niestety u nas niedoceniane.

Sorry za dubelek wpisu.

jajcasz77, 14 Gru 2008, 19:03

>as pomyslowe gratuluje

Szczerze dziękuję. Co prawda wiele marzeń i wysiłków - ale przyjemność słuchania, jest ponad wszystko.

A wiec Tramalu:) też go lubisz??;D podstawki to rura stalowa ze skupu złomu grubości 8mm wyglądała jak lufa armatnia;D przecięta na pół i tak mam 2 podstawki wys 70cm podkładki to krążki stalowe dospawane z pomocą poziomicy po 25kg na każdą solidne podstawki,za 40zł LoL a w sklepach za coś takiego płaci się grubą kasę.Może nie błyszczą polerowanym aluminium i nie maja wstawek z eleganckiego drewna ale dzieki temu patentowi zaoszczedzilem sporo kasy.DIY czasem sie opłaca

No tak nie można się w kolo odurzać ;D ja juz tak nie czynie przezucilem sie na muzyke i rower Mtb amatorsko.A co do złomu na pewno znajdziesz cos ciekawego ale sie nie przestrasz jak to bedzie wygladac z poczatku na pewno zardzewiale oby nie pokrzywione czy zdeformowane takie rury odpadaja na wstepie.Postaraj sie znalesc cos w jak najlepszym stanie.Pozniej trzeba sie nanapieprzac papierem sciernym,pospawac równiutko ywgladzic spawy szlifierka jeszcze raz polerka drobniejszym papierem i wreszcie malowanie.No tak to wmn u mnie wygladalo.A i nie kazdy skup slomu prowadzi sprzedaz detaliczna,w sensie ze sobie wejdziesz i cos tam wybierzesz we wsi Kielce;) znalazlem taki jeden tylko.

Ale po co Ci te podstawki? znalazlem foto twoich dali5005 nie wiedzialem jak wygladaja,ale to sa podlogówki.Za niskie jak dla ciebie???

Ale po co Ci te podstawki? znalazlem foto twoich dali5005 nie wiedzialem jak wygladaja,ale to sa podlogówki.Za niskie jak dla ciebie???

właśnie dziś je sprzedałem,a tydzień temu zakupiłem dynki 52.

A to zmienia postac zeczy.Mysle ze jak poszukasz to znajdziesz cos dla siebie,troche poszmącić i beda z tego staty;] Moje kolumienki na poczatku staly na taboretach tragicznie to gralo,podstawki duuuzo daja.

Ja poczatkowo chcialem zlecic kamieniarzowi do wykonania z kamienia slupki wys ok 70cm ale cena przerosla moje oczekiwania 500 zl za najtansze kamienie,ale to ponoc najlepszego rodzaju podstawki poprostu duza masa daje stabilnosc i nie odczuwasz jak graja glosniki przez podloge gdy graja glosno

• Pokaż nowe odpowiedzi