Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, a to mój mały kącik audio i dla odmiany nie kot, a pies audiofil( a w zasadzie suczka ). Pokój za mały dla tych głosników, ale ponieważ to tymczasowe, służbowe mieszkanie, to postanowiłem ( po wielu odsłuchach róznych głośników ) i ch nie zmieniac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Arek80 to juz po przeprowadzce ze Szczecina?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 14 Gru 2008, 23:52

>Arek80 to juz po przeprowadzce ze Szczecina?

Tak, to już niestety nie Szczecin, ale od wtorku urlop, więc zawitam w rodzinne strony.

Dobrze, że Electrocompaniet po XLR bo po RCA to on nie bardzo chce grać. Coś ty jej puscił za muzę, że tak zaległa potulnie?

Ładnie jak na służbowe;] czysto poukładane tylko jakos tak "dziko" z tym tv po lewej zazwyczaj montje sie je pomiedzy kolumnami,ale no skoro tak.A tasma Ci sie zapętlila na lewej kolumnie;D

xniwax, 14 Gru 2008, 23:57

>Dobrze, że Electrocompaniet po XLR bo po RCA to on nie bardzo chce grać. Coś ty jej puscił za muzę,

>że tak zaległa potulnie?

To prawda, po xlr gra zdecydowanie lepiej, choc juz jakis czas się szykuje wymiana pre to jakoś nic ciekawego i zbalansowanego znaleźc nie mogę. Zbyszek z DATa namawia mnie na BAT vk3i SE tyle, że to trochę droga opcja, no ale trudno, trzeba posłuchac. A tak usypiająco gra tylko cisza.

Mr Magic, 15 Gru 2008, 00:05

>Ładnie jak na służbowe;] czysto poukładane tylko jakos tak "dziko" z tym tv po lewej zazwyczaj

>montje sie je pomiedzy kolumnami,ale no skoro tak.A tasma Ci sie zapętlila na lewej kolumnie;D

montowanie tv pomiędzy kolumnami to dźwiękowa porażka, przerobiłem to już w tym pokoju też i może wygląda to efektownie, ale dzwiękowo jest gorzej. A tak, albo oglądasz, albo słuchasz.

xniwax, 15 Gru 2008, 00:10

>Polecam ci Passa X2.5 super pre.

Czyżbyś już zakonczył poszukiwanie pre, bo w opisie "o mnie" zmiany nie widac? Myślałem raczej o czymś lampowym, ale przecież tak naprawde liczy się efekt finalny , a nie zastosowana technologia. A jakie są ceny tego urządzenia?

pre Passa nie mam ale chce mieć a chcieć to jeszcze nie mieć :)

Słucham go od czasu do czasu u znajomego - miodzio jest - w porównaniu do twojego electro (którego słuchałem na tym samym zestawie co Passa) to inna liga - więcej przejrzystości, dynamiki, barwy super.

wkoncu jakis ladny sprzecik i ogarniete w pokoju. Bo wiele forumowiczow wrzuca cos co ja bym sie wstydzil pokazac. Brud, bałagan i sprzet rodem z MM... no coz.

arek80

Jak gra Ci końcówka Bata? Chodzi mi o ogólna charakterystykę brzmienia. Czytałem kiedyś, że to straszna ciepła klucha, a że do takich opinii jestem sceptyczny, wolałbym poznać zdanie użytkownika.

Stolik to solid-tech radius 3, zobaczyłem go kiedyś na jakiejś wystawie audio i bardzo przypadł mi do gustu, na tyle, że wywaliłem na niego 2kzł, ale nie żałuje, bo pomijając kwestie gustu jest super stabilny i super wykonany. Zastanawiam się tylko, czy nie postawic pod CD płyty granitowej.

Ukryta Zawartość

Xniwax, co do wyższej klasy passa, pewnie masz 100% racji, ale Electrocompaniet kosztuje 3kzł i w tej cenie ciężko znaleźc coś zbalansowanego(moja końcówka ma tylko wyjścia xlr) i dobrze grającego. Mój nastepny przedwzmacniacz będzie z przedziału 10-20kzł za nowe urządzenie, bo niestety taniej będzie ciężko znaleźc coś duzo lepiej grającego( chyba, że się mylę, to chętnie będę wyprowadzony z błędu). Przed zakupem Electrocompanieta czytałem Twoje negatywne opinie na jego temat, ale mimo to postanowiłem posłuchac i nie żaluję. Potwierdza to tylko powiedzenie starożytnych czechów, że dane urządzenie sprawdzi się w jednej konfiguracji a w innej będzie totalną klapą.

Co do sceny na środku, to prawda, jest na środku, czyli pomiędzy głosnikami i niekiedy po ich zewnętrznej stronie, ale za rzadko . Myślę, że jest to optymalne ustawienie w tym pokoju. Dodatkowe metry poprawiłyby doznania, ale niestety dobudowac się nię nie da(-:

Na koniec sesji, grzecznie czeka żona.

Ukryta Zawartość

houek, 16 Gru 2008, 11:15

>arek80

>Jak gra Ci końcówka Bata? Chodzi mi o ogólna charakterystykę brzmienia. Czytałem kiedyś, że to

>straszna ciepła klucha, a że do takich opinii jestem sceptyczny, wolałbym poznać zdanie użytkownika.

Też kiedys słyszałem taką opinie, pewnie od kogoś kto nigdy BATa na oczy nie widział o słuchaniu nie mówiąc. Choc jest też możliwe, że w specyficznym zestawieniu mógł tak zagrac, bo jak wiadomo jest to klasa A i gra raczej piękną barwą i temperaturą niż powalającą rozdzielczością i reszta toru powinna byc raczej neutralna. Niedawno porównaliśmy w forumowym towarzystwie mojego BATa do Krela KSA-150 i pierwsze wrażenie było, że BAT gra bardziej ostro, chłodno i szybciej od krella. Dlatego uważam, że określenie "ciepła klucha" ma się nijak.

Arek80, 14 Gru 2008, 23:54

>na zdjęciach nie widac, ale to tylko 18m2, chociaz w dośc dobrych proporcjach(4x4,5)

Ładny ten stolik. Co to?

masterofdeath6, 16 Gru 2008, 16:38

>ja bym VK-200 postawił na samej górze - dość znacznie się poci

Jak się używa CD Audio Research (toploader) to się tak nie da.

masterofdeath6,

te Ushery grają podobnie do tych compasów które słuchaliśmy, ale wszystko podniesione na trochę wyższy poziom. Myślę, że to nie Twoja szkoła dźwięku, tak jak i BAT, takie zestwienie jest idealne do muzyki akustycznej i wokali, ale cięzki metal to porażka, przy takiej muzyce to rzeczywiście może się wydawac, że to ciepła klucha, choc już lżejszy rock typu The Doors alo Dire Streits słucha się rewelacyjnie.

Pomidor,

mieszkam od paru miesięcu na sląsku dlatego odsłuchy to już raczej tu.

McGywer,

link do szafki kilka postów wczesniej.

Moje audio ... raczej budżetowe / DIY.

Ukryta Zawartość

post-8031-100008974 1229541709_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

• Pokaż nowe odpowiedzi