Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

afaell, 6 Sie 2009, 23:51

>dekoracja, 6 Sie 2009, 22:41

>

>Strasznie wywrotne te ruchome ustroje akustyczne,nie mógł byś ich jakoś podeprzeć ?;)

ustroje się rozpierają same całkiem skutecznie :)

postaram się coś tam dać za głośniki. tylko co? jakieś piramidowe rzeczy? czy coś w rodzaju dywanowym?

telewizor pamięta moje dzieciństwo i nie działa od lat. innego nie mam i nie oglądam tv.

pies mały jest wielorasowy i bardzo przyjazny. duży też przyjazny.

????

no i chyba słuchają nowego Gossip;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

przepraszam ze nie na temat ale czy ktos moze mi powiedziec czemu nie moge zalozyc nowego wpisu? Wyrzuca mi ze nie minelo 900 sek od ostatniego tyle ze ostatni byl kilka miesiecy temu.jestem skolowany

dekoracja, 7 Sie 2009, 00:05

A co to za kolumny na fotkach?

A tak baj de łej czemu coraz mniej ludzi pisze w swoim info jaki ma sprzęt? Czyżbyście się wstydzili? Ludzie zadają pytania czy też wrzucają zdjęcia swoich systemów i często żeby odpowiedzieć na zadane pytanie przez autora albo zorientować się o czym on do nas rozmawia czy co pokazuje na zdjęciu, trzeba snuć domysły typu: co to k**wa jest ... Oczywiście najczęściej autor nie zamieści nawet w wątku opisu sprzętu, bo przecież po zdjęciu to każdy powinien jego sprzęt rozpoznać na pierwszy rzut oka. A jak nie, to co to za audiofile, jak od razu po wyglądzie nie rozpoznają.

Iceman, 7 Sie 2009, 00:38

>

...trzeba snuć domysły typu: co to k**wa jest ...

Ja tylko chciałbym przedłożyć wniosek szanownemu kolektywowi aby nie pisać k.... tylko kurka wodna :)

Iceman, popieram w pełni.To przecież forum audiostereo a nie klub hodowców buraków pastewnych.Może niektórzy mają Technicsa i Altusy a kreują się na wielkich znawców sprzętu audio.To nie o to chodzi, że ktoś nie ma kasy na sprzęt, czy kupił właśnie taki jak napisałem, ale o to, żeby próbować coś zrobić w ramach możliwości jakie się ma.Ja na przykład też od Technicsa(no dokładnie to od magnetofonu Grundig i radia Amator 1)zaczynałem, ale mimo zachwytów kolegów(co to był wówczas za sprzęt, ho ho)coś mi w tym brzmieniu nie leżało.Do dziś szukam, zmieniam,czasem jestem bliżej celu, czasem dalej.I tak to jest.Ale jak coś piszę o sprzęcie, to każdy może sobie zerknąć w "o mnie" i wie na czym słucham, czego słucham , że pewnych informacji z palca nie wyssałem tylko wiem, bo np. mam.

a tu niektórzy w "o mnie" jakieś jaja sobie robią, piszą np:" XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX...."

Sory, ale ja takiego gościa poważnie nie potraktuję.Ktoś kiedyś tłumaczył, że ktoś po opisie sprzętu, albo po zdjęciach może go rozpoznać i okraść.A ja Ci mówię, że jak Cie mają okraść, to okradną i to wcale nie zwabi złodzieja opis na audiostereo.

A może są jakieś inne motywy takiego postępowania?Ktoś się wypowie na ten temat ?

L3VY, 6 Sie 2009, 23:24

>Cudownie to wygląda. I nie ma zasłoniętego okna ......

A co złego jest w zasłoniętym oknie ? Rozumiem, że ze względów estetycznych pewnego typu pomieszczenia lepiej wyglądają bez zasłon, firan itp...Ale innego typu pomieszczenia wyglądają właśnie lepiej z zasłonami.A to, że takie zasłony, czy ciężkie kotary są przeważnie lepsze z akustycznego punktu widzenia, chyba nie muszę Ci udowadniać.Koledze przecież zależy na poprawie brzmienia, choć rozumiem, ze estetyka jest również ważna.Można jednak pogodzić obie rzeczy.

wa-lo-dia, 7 Sie 2009, 00:57

>

> Ja tylko chciałbym przedłożyć wniosek szanownemu kolektywowi aby nie pisać k.... tylko kurka wodna

>:)

Oczywiście popieram w pełni :-) Po alkoholu wczoraj byłem, z rozpędu mi się wyrwało i zanim się zorientowałem to już kliknąłem "dodaj wpis". A tu niestety kurka wodna nie ma edycji ;-))) Tak więc przepraszam za mój francuski.

dekoracja, 7 Sie 2009, 08:12

>ok ok zmieniłem opis i mamy już sprzęt.

Dzięki :-)

PS. Nie odbieraj przypadkiem mojego wczorajszego wpisu jako skierowanego przeciwko Tobie osobiście. To po prostu takie przemyślenie skierowane do ogółu :-)

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Phonary owszem. Mialy byc Visatony Solo( szerokopasmowce) ale po odsluchu skonczylo sie na Phonarach. TV 26. 32 bylby za duzy do ok 16qm, Poza tym tylko stoi nie wlaczany juz ze 4 miesiace kupiony dla zony w tej chwili tylko do ozdoby.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Kicha i tyle. :-)

A telewizorek było schować, bo Ci się jeszcze dostanie od kogoś.

Oczywiście wszyscy wiemy co to za sprzęt, a kto nie wie ten kiep :-)))

O jasny grzyb, do kogo ja piszę! Przecież to duch jakiś, czyjeś zdjęcie się przypadkowo wkleiło, krasnoludki są na świecie.Kicha i tyle :-(

Cos Ci sie pokielbasilo turku. :-)

Nie łupie Ci ten lewy phonar basem dziwnym?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jest go troche wiecej ale Phonarki nie sa zbyt czule na odsuwanie, dosuwanie do sciany. Mialem je wczesniej ustawine na innej scianie i byla niewielka roznica. Niestety nie ma innej mozliwosci ustawienia, a nie ma tez tragedii.

kichanadeta, 7 Sie 2009, 20:58

>Cos Ci sie pokielbasilo turku. :-)

Nic ni się nie pokiełbasiło, po prostu przeczytaj mój wcześniejszy wpis na tej stronie a zrozumiesz.

Dla mnie jesteś anonimem a takich ludzi nigdy nie traktowałem poważnie.Ja i wielu tu, na tym forum przedstawiło się, a Ty swoim wpisem w "o mnie" drwisz sobie z nas, ukrywasz się.Ludzie, którzy nie potrafią się przedstawić nie są dla mnie(jak i dla wielu; napisało do mnie kilka osób na PW i okazuje się, że mamy podobne zdanie na ten temat)poważnymi partnerami do rozmowy.Pomijam tu podstawowe zasady kultury (nie kojarzyć z kulturystyką, to nie to samo :-))), które są lekceważone przez ludzi mające podobne do Twojego wpisy w "o mnie".A może są jakieś inne powody, dla których tak dowcipnie się zaprezentowałeś?Nie chciałbym tu Cię krzywdzić swoją opinią, pewnie może nie wiem wszystkiego.

Pozdrawiam poważnych ludzi na tym forum i Ciebie mimo wszystko też.

Eee tam opis dyndal od poczatku jak jestem nie pamietam jak dlugo, a ze co jakis czas sie zmienia zestwaienie to nie chce mi sie zmieniac. Zreszta kicha i tyle to zmiesiac gora wisi, a moze i krocej. Co do anonimowosci to chyba widac co na zdjeciu stoi a jak poszukasz w tymze watku to wczesniej ten sam pokoj tylko inne kolumny (chyba str.122), a jeszcze wczesniej zupelnie inny zestaw

Phonary to seria Veritas model P3, przetworniki to gora Seas 29 TFF, niskosredni jedne to Peerless HDS 134, drui SDS 134 chyba nic nie pokrecilem. Kupione po okazyjnej (cenie 440 euro), gdyz to wczesniejsza wersja obecnie nie robia z tym czarnym filcem na naroznikach tylko cale w okleinia. Kolor nie bardzo mi podszedl ale brzmieniem rekompesuja mi to.

Pozdr.

No dobrze, ale pamiętaj, ze wiele osób jest tu o wiele krócej niż Ty.A sprzętu, to jednak chyba aż tak często nie zmieniasz, aby nie nadążyć z wpisaniem tego do swojego "o mnie".To tylko parę słów i nikt nie będzie pytał co to jest, a to co, a tamto co?I tak za każdym razem.Ok, przyznaję, dostało Ci się, ale to co napisałem skierowane było nawet nie tyle do Ciebie, co do wszystkich, którzy pośrednio lub bezpośrednio przejawiają na tym forum, lekceważący stosunek do innych.

A propos sprzętu, pokoju, fajnie to wszystko wygląda i jak piszesz dobrze brzmi, choć wiele osób pewnie przyczepiłoby się do ustawienia kolumn, braku niemal jakichkolwiek ustrojów akustycznych w tym dywanu czy wykładziny.Ale może tak lubisz(może musisz), albo walory wizualne dominują nad słuchowymi.

Ciesze sie , ze znalazles na tym forum osoby o pokrewnej duszy majace podobne zdanie do Twojego.

Ja jesli pozwolisz pozostane niepowarzny. Moge? Jesli nie jestem odpowiednia dla Ciebie osoba do rozmow, wybacz ale nie ma ku temu wyraznego przymusu. Jesli chodzi o panele akustyczne to niestety w moim mieszkaniu nie ma na nie miejsca z racji tego , ze poprostu do mnie nie przemawiaja. Albo inaczej - nie podobaja mi sie! Dywan jakis tam sobie lezy chyba , ze podlug Ciebie powierzchnia mieszkania to te ok 3 qm przedstawione na zdjeciu. Jesli chodz o elementy systemu to i owszem moze nie ma sie czym chwalic ale kazdy ma to co mu sie podoba i na co czy ile go stac. A "kon jaki jest kazdy widzi" (nie chodzi tu bynajmniej o zwierzyne. :-) )

niepowazny

• Pokaż nowe odpowiedzi