Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy ma swoje zdanie wiec...paczki spoko ale wydaje mi sie ze najbardziej cierpią tutaj proporcje-...wyszła z tego (bez urazy) taka budka dla szpaków.Roboty z tym wszystkim sporo to nie ulega watpliwosci(wiem cos o tym)-ale czy jest sens pchać sie w takie DIY dla takich przetworników?

Dajcie już spokój. Solidna robota. Jedne z ładniejszych kolumn DIY tego forum. Byłby lepsze przetworniki zamontowane to nikt by nie krytykował.

Dotarl stolik - godny zestawu,zmiana w brzmieniu wyraznie na plus.Zapewne XYZ zaraz mnie napadnie w swym oblednym szale...

Listwa widoczna po prawej nie nalezy do systemu.nie jest nawet podlaczona do sieci.Sluzy jako filtr antenowy do TV.Wlasciwa jest schowana za TV.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Dotarl stolik - godny zestawu,zmiana w brzmieniu wyraznie na plus"

A możesz opisać konkretniej, jakie to zauważyłeś zmiany w dźwięku po postawieniu sprzętu na ten zacny, i na pewno drogi stolik? Myślę, że wszystkich nas to ciekawi.

Servantess, 11 Paź 2009, 16:43

>Każdy ma swoje zdanie wiec...paczki spoko ale wydaje mi sie ze najbardziej cierpią tutaj

>proporcje-...wyszła z tego (bez urazy) taka budka dla szpaków.Roboty z tym wszystkim sporo to nie

>ulega watpliwosci(wiem cos o tym)-ale czy jest sens pchać sie w takie DIY dla takich przetworników?

owszem jest sens, ja miałem za dużo wolnego czasu ( wakacje) oraz spore chęci i możliwości więc pokusiłem się o coś oryginalnego, nie lubię prostoty, niedawno tak samo użytkownicy pisali na diyaudio gdy pewien użytwonik wstawił kolumny 3 drogi na stxach (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) , wykonane przepięknie i to samo mówili, czy nie szkoda obudów na takie słabe przetworniki? Jeżeli ktoś ma chęci i czas to czemu nie, ja osobiście jestem za, jeżeli chodzi a skrzynki nawet do słabych głośników, zawsze to ładniej wygląda, i już wyglądem zadowala.

Ukryta Zawartość

Osobiscie temat kolumn DIY jest mi znany i jakies zdanie sobie wyrobiłem-konstrukcje budzetowe to ZAWSZE półsrodek-który nigdy nie przynosi maksymalnej satysfakcji..i tu zaczynaja sie poszukiwnia i kombinowanie-które po dłuzszym czasie męczą i zniechęcaja.

Ogólnie rzecz ujmująć-dla jednych Audi bedzie szczytem luksusu a dla drugich Bentlay.

>A możesz opisać konkretniej, jakie to zauważyłeś zmiany w dźwięku po postawieniu sprzętu na ten

>zacny, i na pewno drogi stolik? Myślę, że wszystkich nas to ciekawi.

No coz podejrzewam ze Twoja intencja jest zapewne pozartowanie sobie ze mnie,ale jesli w dobrej wierze to niech tam.A na powaznie to znacznie poprawila sie dynamika,szybkosc .Poszerzyla sie scena,i b.wyraznie zogniskowaly glosy i posczegolne instrumenty.Brzmienie pozostalo bez zmian.No to teraz sobie pouzywajcie ,milej zabawy,pozdrawiam.

Servantess, 11 Paź 2009, 18:16

To się wkręci i zestroi jakieś Excele i będzie hi-end. Kwestia kilku złotówek więcej :)

>Nawet jakby psuł dźwięk, to design ma na tyle obłędny, że możnaby mu wybaczyć :)

>Gratuluję zakupu!

>pzdr

Bardzo dziekuje,milo mi to czytac,zwlaszcza ze poszukiwania troche trwaly.A dzwiek naprawde poprawia,powaznie.Pozdrawiam.

A czy ktoś słyszał opowieści, że stolik popsuł brzmienie ? :)) To by dopiero cuda były. Stolik poprawia brzmienie (w głowie), bo popsuć nie może (nawet w głowie).

plustek, 11 Paź 2009, 17:07

>Dotarl stolik - godny zestawu,zmiana w brzmieniu wyraznie na plus.Zapewne XYZ zaraz mnie napadnie w

>swym oblednym szale...

przeceniasz się chłopino :))

Fajnie się obsługuje sprzęt na kolanach ? Bo jak leży prawie na podłodze to inaczej nie idzie...

A stoliczek faktycznie "obłędny" :)))

A czy ktoś słyszał opowieści, że stolik popsuł brzmienie ? :)) To by dopiero cuda były. Stolik

>poprawia brzmienie (w głowie), bo popsuć nie może (nawet w głowie).

Zamiast sarkazmu proponuje nabyc troche doswiadczenia , posluchac ,poeksperymentowac ,zlozyc naprawde dobrze ze soba wspolgrajacy zestaw,potem posluchac go stojacego na pierwszej lepszej polce,czy szafce a nastepnie ustawienie na dobrym stoliku - takim o ktorym naprawde doswiadczeni koledzy wiedza ze jest dobry a potem podyskutujemy.Zreszta kazdy moze miec swoje przekonania i doswiadczenia,niektorym to sie nawet orgazm nie podoba...

plustek, 11 Paź 2009, 19:32

>Zamiast sarkazmu proponuje nabyc troche doswiadczenia , posluchac ,poeksperymentowac

problem jest w tym, że pomyliłeś wątek, swój cudowny stoliczek powinieneś dać w wątku "szczyt Audio Voodoo", tu są ustroje akustyczne...

plustek, 11 Paź 2009, 19:32

A ustaw tak, jak było poprzednio i sprawdź czy wróciło na gorsze. Tak powinno się stać jeśli rzeczywiście stolik "działa". Przeważnie nikt nie sprawdza pierwotnego ustawienia. Zmienia kabelek - jest super. Stary kabelek wyrzuca, sprzedaje. Ze stolikiem to samo.

przeceniasz się chłopino :))

>

>Fajnie się obsługuje sprzęt na kolanach ? Bo jak leży prawie na podłodze to inaczej nie idzie...

No wiedzialem ze sie na mnie ten mikrob rzuci - a na marginesie to "chlopino" korzystam z pilota , zeby CD zmienic tez klekac nie trzeba , a ze stolik Ci sie podoba to milo,dziekuje.

>A ustaw tak, jak było poprzednio i sprawdź czy wróciło na gorsze. Tak powinno się stać jeśli

>rzeczywiście stolik "działa". Przeważnie nikt nie sprawdza pierwotnego ustawienia. Zmienia kabelek -

>jest super. Stary kabelek wyrzuca, sprzedaje. Ze stolikiem to samo.

No to musze kolege rozczarowac,bo w pierwotnej wersji byl taki sam ,tylko nieco szerszy(w zamysle mial na nim stac telewizor),bylo za drogo wiec zestawilem spowrotem i wybralem czasowo wersje obecna.Poniewaz czekalem pare dni wiec sluchalem po staremu i...bylo gorzej.A na powaznie - sprawia Pan wrazenie inteligentnego goscia wiec wie Pan tak jak i ja ze nie stolik poprawia brzmienie tylko stwarza lepsze warunki do pracy elektroniki,a mniej drgan przenoszonych z urzadzenia na urzadzenie,mniejszy wplyw pola elektromagnetycznego na poszczegolne elementy elektroniki to i ona i pozostale elementy maja mozliwosc pokzac lepiej na co je stac,ot fizyka.pozdrawiam

Bardzo fajny stolik,a czy ma wpływ na brzmienie całości to juz sprawa uzytkownika i nie należy sobie d... zawracać xyz i jego giermkami (by nie napisać dosadniej). Poza tym od voodoo to On jest specjalistą.

Paweł wątek jest własnie m.in. o tym, gdybyś przeczytał zamiar autoro to byz wiedział ale zapewne zbyt duży wisiłek to dla Ciebie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>plustek

Wybacz, starałem się zachować jak najwięcej powagi i obiektywności, ale widać - wykryłeś moje intencje. W każdym razie, nie będziemy tutaj toczyli milionowej batalii na temat "czy meble grają". Po prostu ciekawiło mnie, co według Twojego słuchu poprawił ten stolik, bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, i tyle. Sam mebel jest oczywiście bardzo ładny, i szczerze gratuluję zakupu. Kwestie dźwiękowe z nim związane już pozostawmy...

Jak najbardziej moze stolik poprawiać brzmienie...sam w to jeszcze niedawno nie wierzyłem...i wyśmiewałem....a tłuminie drgań to bardzo ważna sprawa....i nie ma to nic do rzeczy z autosugestią i innymi duperelami ABX XYZ-ta :)))

xniwax, 11 Paź 2009, 19:58

>Paweł wątek jest własnie m.in. o tym, gdybyś przeczytał zamiar autoro to byz wiedział ale zapewne

>zbyt duży wisiłek to dla Ciebie.

cóż, ustrój w audio jest tylko jeden: akustyczny, a stolik nie jest ustrojem akustycznym, a jaki jest zamiar autora, to tylko on wie.

Nie musisz bronić plusteka, bo to on mnie zaczepił, najwyraźniej domagając się ośmieszenia :)

Zapomniałem, że audiofile słuchają tylko jednej płyty testowej, więc nie trzeba się schylać do odtwarzacza, żeby płytę zmienić ;)

więc faktycznie jest to idealny stolik dla audiofila :)))

zyzio, 11 Paź 2009, 21:06

>a tłuminie drgań to bardzo ważna sprawa....

strasznie ważna, szczególnie w strefach sejsmicznych ! Jak jest trzęsienie ziemi, to płyta może przeskoczyć, co nie jest fajne...

>Zastanawia mnie - co lepiej tłumi drgania, stalowy stolik czy dywan? Hmm.

Stolik stalowy to sobie kazdy spawacz ze starej bramy zrobic moze...

A na powaznie to chyba chlopie nie sadzisz ze to z zelaza.Zreszta tu polemika niewiele da,trzeba empirycznie,polecam poproboj.Pozdrawiam i zycze sukcesow.

>Zapomniałem, że audiofile słuchają tylko jednej płyty testowej, więc nie trzeba się schylać do

>odtwarzacza, żeby płytę zmienić ;)

>więc faktycznie jest to idealny stolik dla audiofila :)))

Zebys Ty Pawelku chociaz setna czesc tych plyt mial co ja to moze bys sie troche muzycznie uwrazliwil i przestal pitolic fanfarony.

>strasznie ważna, szczególnie w strefach sejsmicznych ! Jak jest trzęsienie ziemi, to płyta może

>przeskoczyć, co nie jest fajne...

Faktycznie,- to musisz uwazac zeby za duzo kapuchy i fasoli nie skonsumowac, bo wstrzasy wtorne gwarantowane...

Szkoda czasu na dyskusję i fajdanie w takim fajnym watku.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No i zaczyna się wojna, której próbowałem uniknąć...

Człowieku, masz ładny stolik który cieszy oczy = czujesz się bardziej komfortowo w takim otoczeniu, i masz lepszy humor. W takich warunkach nawet krzyki żony brzmią ładniej. Pozdrawiam i miłego naskakiwania na mnie,

Ekhangel out

• Pokaż nowe odpowiedzi