Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie, tylko brak symetrii. Moze nie przeszkadza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Co to za harpie? Bo na takie mi wyglądają te kolumienki...

Pokoik rewelacja! Wielkością na oko też solidne 32-35m2. Szkoda, że nie jest poświęcony dla audio :(

Ale nawet jeżeli się w takim ustawieniu nie osiąga dźwięku hi-fi, to i tak na pewno uprzyjemnia pobyt w nim :)

ŁADNIE!

Kolegów zapraszamy na zakładkę DIY :D ta można te kolumny z bliska pooglądać :D

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Fajny kącik w stylu rustykalnym/myśliwskim... brakuje tylko jakiejś zwierzyny na ścianach ;)

A dla informacji kolegów kolumienki są wg. projektu misiomora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - można o nim tu poczytać...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

abuq1 ... gratulacje !!!

może ktoś w końcu zrozumie, co to znaczy pomyślunek, konsekwencja, wyczucie i dobry smak ...?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

master, masz lepszy? ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Rzeczywiście ustawienie do kitu i popieram mastera. Potencjał tych kolumn marnuje się w takim ustawieniu, gdzie po środku stoi TV, a kolumny mało rozsunięte i dość blisko ściany.

Poza tym pokój super. Co to jest na ścianie za kanapą ? Tapeta czy coś chropowatego ?

Wnętrze nieprzeciętnie gustowne. Idealnna równowaga pomiędzy zagraceniem, a przestrzenią. Poszezgólne elementy wypozażenia dobrane dobrze lub bardzo dobrze. Wszysto w ciepłych barwach. Bardzo ładna podłoga.

Zestaw muzyczny wyraźny ale nie dominujący w pomieszczeniu. Wyraźnie zaznaczone strefy w pomieszczeniu.

Samo pomieszczenie poprawnie sfotografowane. Dobrze dobrana optyka i światło.

Po prostu takie ładne pomieszczenia tak ładnie przdstawione na zdjęciach miło się ogłąda. Gratuluję.

Zdjęcia nie kłamią.. zobacz jedno duże okno+ balkonowe, druga ściana też krótka..tylko kanapa się zmieściła i róg drugiej..

Na poprzedniej stronie są dwie fotki mojego pokoju... tez nie wygląda na 20mkw :) A jednak ;) Szerokie szkło i mózg ludzki głupieje :)

Luxmany i winyle 

Pokój gustowny, jednak cały zestaw przesunął bym delikatnie w prawo, i kolumny delikatnie wyciągnął do przodu, powinno być lepiej dźwiękowo. Lewa kolumna ma trochę za mało oddechu(tak mi się wydaje, po tym co widzę po zdjęciach). Metraż? Myślę że 18-20m2. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

masterofdeath6

17 Lis 2009, 08:36

Co to za harpie? Bo na takie mi wyglądają te kolumienki...

:):):)...dobre..poprawiło mi humor:)

Miłego dnia

Naprawdę pogratulować, wszystko współgra kolorystycznie i wizualnie, fajny pokój, naprawdę kulturalnie. Pozdrawiam!:)))))

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Servantess, 17 Lis 2009, 13:29

hę hę! chyba kawka jeszcze nie działała z rana :))

ale cieszy mnie, że komuś humorek poprawiłem! dzień mam miły zaiste! miłego również :)

masterek6

Naprawdę bardzo miło jest czytać tyle pochlebnych opinii, nie spodziewałem się, dzięki ;]

System poprawnie rozpracowany: pre + amp Audio Analogue Bellini + Dionizetti (fitrowany górnoprzepustowo), źródło to Squeezebox Duet + Denon S10 wykorzystywany teraz tylko jako DAC i głównie do bajek dla synka Panasonic RA71, kolumny (podobe do Qba i Harpii nie zaprzeczę) to konstrukcja DIY opisywana już wcześniej. Niedługo docelowa zamiana L18 na Excele W18EX (L18 będą do wzięcia;])

Ustawienie sprzętu to kompromis z racji wielkości i funkcji pomieszczenia, myślę iż udało się to całkiem nieźle. Rozstawienie kolumn to ok 2,1m, natomiast muzyki słucham z odległości około 2,5m od kolumn (fotel wędruje trochę do przodu).

Teraz gwóźdź programu i główny temat dyskusji, wielkość pokoju to uwaga... 20m^2, gratulacje dla zwycięzców quizu ;]

abuq1

Witam , zapytam nieśmiało jaki jest koszt końcowy wykonania samych monitorów które posiadasz ? interesuje mnie cena bez modułu basowego , Pozdrawiam - italus

• Pokaż nowe odpowiedzi