Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki wielkie Panowie .

LEO tez uwielbia sluchac muzyki hehe

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

No fajnie fajnie. Moja dziewczyna adoptuje Twojego psa;)

PS. a tak serio to pyta co to za rasa i w którym sklepie z zabawkami dostałeś takiego fajnego pluszaka?:P

Edytowane przez edi7777

No fajnie fajnie. Moja dziewczyna adoptuje Twojego psa;)

PS. a tak serio to pyta co to za rasa i w którym sklepie z zabawkami dostałeś takiego fajnego pluszaka?:P

Hehe , nie oddam go za nic

Bichon frise - biszon kedziezawy , zakupilem go od prywatnej osoby. Ogolnie rewelacyjna rasa .

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Moja mała córeczka zaczyna raczkować i tego się obawiam, co może się przydażyć np. z szufladą od odtwarzacza :-). Jeśli chodzi o użytkowanie to powiem szczerze, że cd słucham od wielkiego dzwonu, jako że wszystkie płyty zrzuciłem na dysk to częściej używam zestawu sterowanego iPadem jak przedstawiłem to na filmiku. Jeśli chodzi o winyle to nie ma takiej tragedii z wkładaniem płyt na odtwarzacz.

Pozdr.

kurcze, chcesz powiedzieć że taki odtwarzacz stoi i się kurzy?

jak się w klubie miłośników Sony z serii ES dowiedzą .... ;)

Mały, 15m "salon" w bloku. Jeszcze trochę "goło" akustycznie, ale jest potencjał.

Marantz PM6003+CD6004, Rega RP1, BR Onkyo, starszy tuner Grundiga, TV Samsung 40".

Kolumny Monitor Audio BX2 na półeczkach Vogelsa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

p1170352v.th.jpg

A dla ciekawskich - co kryje się za tymi wielkimi drzwiami akustycznymi :) :

p1170290.th.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak wysoko, ze względu iż pod prawą kolumną to i owo planuję jeszcze zmieścić, poza tym inaczej nie otworzyłyby się na oścież drzwi i okno.

Takie rozmieszczenie brzmi zupełnie w porządku, nie odczułem różnicy gdy testowałem kolumny przed powieszeniem na wys. ok. metra.

Tak wysoko, ze względu iż pod prawą kolumną to i owo planuję jeszcze zmieścić, poza tym inaczej nie otworzyłyby się na oścież drzwi i okno.

Takie rozmieszczenie brzmi zupełnie w porządku, nie odczułem różnicy gdy testowałem kolumny przed powieszeniem na wys. ok. metra.

Horror. Jeśli kolumny muszą być na uchwytach (lepiej już postawić je na komodzie jeżeli by tam miała stać) to nie tak wysoko...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Prawdę mówiąc nie wiem skąd to halo. Kąt nachylenia kolumn mam taki, że scena jest na wysokości uszu. O żadnym horrorze nie ma mowy, tym bardziej, że słuchałem też innych konfiguracji i tak jak jest - brzmi bardzo dobrze :)

Edytowane przez pafcio0
Gość rydz

(Konto usunięte)

<Wiszą i jest super dżwięk,scena,bas itd:))

Po co nam standy,marmury,kolce itd:))

Upchnąć na podłodze w rogach,powiesić na suficie,schować pod łóżko itd:))

Brrrr:))

Edytowane przez rydz

<Wiszą i jest super dżwięk,scena,bas itd:))

Po co nam standy,marmury,kolce itd:))

Upchnąć na podłodze w rogach,powiesić na suficie,schować pod łóżko itd:))

Brrrr:))

Taaaak, a ja będąc muzycznie głuchy kupiłem za 100 kafli fortepian, który będę spłacał do końca życia ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Prawdę mówiąc nie wiem skąd to halo. Kąt nachylenia kolumn mam taki, że scena jest na wysokości uszu. O żadnym horrorze nie ma mowy, tym bardziej, że słuchałem też innych konfiguracji i tak jak jest - brzmi bardzo dobrze :)

Pod warunkiem że scena jest punktem. Jeśli by była prawidłowa rozbudowana w głąb to masz ją u sąsiada na piętrze.

Zalezy jak wlasciciel chce odbierac muzyke , jesli chce miec jakias scene to napewno to ulozenie jest katastrofa , ale jesli slucha tylko muzyki i ma gdzies scene dzwiekowa to jest dobrze. Tez tak kiedys mialem w domu male glosniczki Philips i sobie jakos pykalo .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zalezy jak wlasciciel chce odbierac muzyke , jesli chce miec jakias scene to napewno to ulozenie jest katastrofa , ale jesli slucha tylko muzyki i ma gdzies scene dzwiekowa to jest dobrze. Tez tak kiedys mialem w domu male glosniczki Philips i sobie jakos pykalo .

Wszystko się zgadza,ale jeżeli tak ma być to? zakończył zabawę w Audio:))

Moje stereo w kawalerce - ciasne ale własne. Roksan k2 wygląda jak porysowany ale to jest tylko folia, głośniki Monitor audio gs10Myślałem o pokryciu ściany za głośnikami jakimiś ustrojami ale nie wiem czy jest sens.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20710132.th.jpg 10291064.th.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fr@ntz

Takie powieszenie kolumn nie jest dobre, bo stawiasz je w rogu i powodujesz odbicia od dwóch płaszczyzn, co prowadzi do przynajmniej kilkudecybelowego podbicia wybranych części pasma. Poczytaj w dziale akustyka.

Powrót po dłuższej przerwie...

Przypomniały mi się czasy, jak kolumny kładło się poziomo na regałach pod sufitem...hehe, Altusy 140 poziomo na regale - to był dopiero hardcore!

PRL był boski:)))

Przypomniały mi się czasy, jak kolumny kładło się poziomo na regałach pod sufitem...hehe, Altusy 140 poziomo na regale - to był dopiero hardcore!

te glosniki nazywaja sie 'bookshelf speakers' zdaje sie ....i od tego sa

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

<<No i fajnie tiktak,ale ale:) nalepszy Audiofil leży na kocyku?:) i ma to wszystko gdzieś:))) niech się zdrowo trzyma:)

nalepszy Audiofil leży na kocyku?:) i ma to wszystko gdzieś:)))

był jeszcze jeden, ale już wiekowy i słuch nie ten, nic go nie ruszało

Ukryta Zawartość

niedawno odszedł.

128oi.th.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Zacne sprzęty tu pokazujecie, jednak po ok 2 latach nielogowania zaglądam w ten wątek i widzę ciągle ten sam problem u swoich rodaków. Większość z nas kisi się w klitkach z audio za tyś zł i nie daje rozwinąć skrzydeł swojemu sprzętowi, sam to przeżywałem... Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi