Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A macie!

2jg7bj6.jpg

Ma grać a nie wyglądać :-)))

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Raczej "odsłuchań" :))

Niestety akustyka jest tak tragiczna (dookoła beton) że kołdry na kolumnach dają tu bardzo dużo i dalej są jest za duże echo.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Blokują odbicia ze średniotonowca, bez nich brzmi może trochę bardziej efekciarsko ale mniej naturalnie.

Drogi czołgisto,

Masz obecnie 19 lat, a w wieku lat 29 zapewne zrozumiesz, że do słuchania muzyki w takim pokoju to najbardziej by Ci się przydały wysokiej jakości słuchawki z równie wyszukanym wzmacniaczem słuchawkowym i porządne źródło, a nie końcówka mocy i kolumny za pomocą których można spokojnie nagłośnić Stadion Narodowy w Warszawie.

Pozdro,

Yul

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Z zakładce akustyka widziałem jeszcze bardziej hardcorowy zestaw, ktoś w takiej budce telefonicznej jak Twoja, wstawił Magnepany. Chyba nadal walczy z gąbkowaniem, zdaje się, że obłożył już nawet klatkę schodową i windę.

Magnepany też miałem, SMGC-SE, wielkie 191cm elektrostaty też miałem, były IRS Omegi i nawet Tannoye Arden :-)

@Yul,

Sprzęt jest taki a nie inny bo to tu będę ściemniał - jak mam ochotę to są poziomy głośności jak na narodowym, Black Sabbath, Tool i te sprawy. Ardeny i NS1000M grały u mnie z Quadami II ale też szybko się poddawały i dostawały zadyszki, dobry zestaw do jazzu itp. ale wysiadał przy cięższym repertuarze. Dopiero Krell ma zadowalającą dynamikę.

Najgorzej jest u mnie z basem, stąd właśnie te całe "ustroje" bez nich mam kompletnie bezbasie poniżej 80-100Hz. Może się wydawać że pokój jest kompletnie przetłumiony ale wystarczy klasnąć i słychać wyraźnie to "betonowe" echo.

Osobiście uważam że już jestem blisko idealnego dźwięku, nie mam w planach zmiany sprzętu, zostaje sama zabawa z kabelkami i akustyką. Audio jest i będzie sztuką kompromisów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-43509-0-63728100-1356038749_thumb.jpgpost-43509-0-54850100-1356038762_thumb.jpgpost-43509-0-68043300-1356038776_thumb.jpgWitam, oto moje miejsce obcowania z muzyką. Dodam, listwy wykończeniowe pod kolor parkietu,winyle w osobnej szafce a kolekcja cd znacznie większa niż na zdjęciach. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Wcisnąłeś słonia do słoika. Nakrętki nie zakręcisz bo uszy i trąba wystają. O jakich kompromisach mówisz?

Yul dobrze prawi. Wygodny leżaczek i wypasiony zestaw słuchawkowy do kontemplacji muzyki na dowolnych poziomach głosności. Nawet takich żeby ogłuchnąć bo chyba do tego zmierzasz?

p.s. Najgorsze, że w ogóle listew nie widać. Nie wiadomo czy białe.

Mój tekst doczyty oczywiście kolegi z czołgu.

Edytowane przez frywolny trucht
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

widze grube dywany... ,ciekawe,jak dlugo ,beda w takim stanie..,i ile jest przy nich pracy...,o utrzymanie ,w jak najlepszym porzadku....

A macie!

2jg7bj6.jpg

Ma grać a nie wyglądać :-)))

No i fajnie :) Ja na Twoim miejscu dałbym po prawej stronie materac dmuchany. Wtedy kolumny z ręcznikami kąpielowymi zagrały by lepiej, bardziej plażowo. No i oczywiście zamiast dywanu piasek prosto z Helu. A za głośnikami może jakieś palmy.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Piasek będzie, w drzwiach ;)

Witam, oto moje miejsce obcowania z muzyką.

...jak mozesz obcowac z muzyka bez TV nad sprzetem??? ...jakies ksiazki staromodne...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

.

...jak mozesz obcowac z muzyka bez TV nad sprzetem??? ...jakies ksiazki staromodne...

Bez tv mam znacznie więcej czasu na wszystko w tym również na muzykę,książki....cóż wciąż lubię i czytam.

...jak mozesz obcowac z muzyka bez TV nad sprzetem???

Miałby małą "scenę"?:)

Edytowane przez piano

.Bez tv mam znacznie więcej czasu na wszystko w tym również na muzykę,książki....cóż wciąż lubię i czytam.

...a jakie pliki odtwarza ta maszyna po lewej od gramofonu?

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Wiadomo, że każdy by chciał jak najlepiej, najładniej użądzić swoją twierdzę odsłuchową.

Nie zawsze pozwalają na to warunki mieszkaniowe, i finansowe, także mamy, to co mamy, i najważniejsze że nam to odpowiada nie zawsze wizualnie, ale chociaż bardziej dziwiękowo. Każdy ma też inny gust, i to powinniśmy uszanować.

Poduszki, materace, wielu śmieszą, innym uratowały akustykę pomieszczenia.

Końca Świata nie było, także spokojnie możemy kombinować dalej.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Mikulaszek, jest klimat! Podoba mi się. Po zdjęciach wnioskuję, że nie to nie jest pokój do mocnego grania? ;) Pozdrawiam.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Już wczoraj wiedziałem że tak będzie bo Żona mi kazała wczoraj, dzisiaj włączyć przed południem pralkę, inaczej by sobie odpuściła.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

eee..,kiza to nie tak.Kobiety mają inne myślenie.

Miało pierdyknąć o 12,15 , więc miałeś włączyć przed południem, aby czuła się spełniona.Wiesz..,że wszystko zrobiła, posprzątała, wyprała, to może iść do nieba.:)

Wiesz jakie są babki.TAM..,po drugiej stronie, nie dałaby Ci spokoju i zrzędziłaby o te pranie, że nie włączyłeś i..,to nie byłby RAJ.

...a jakie pliki odtwarza ta maszyna po lewej od gramofonu?

Nie dość,że nie odtwarza to pewnie jeszcze niewiele rozprasza. A powżnie,maszyna pełni rolę ozdobną,mam do niej sentyment,staruteńka ale w pełni sprawna. Podczas słuchania lubię zawiesić na niej oko,pozdr.

Mikulaszek, jest klimat! Podoba mi się. Po zdjęciach wnioskuję, że nie to nie jest pokój do mocnego grania? ;) Pozdrawiam.

Slawek-r,wielkie dzięki,trochę obawiałem się że koledzy po mnie ''pojadą''

Do wina z żoną wolę plumkanie ale do wódeczki z kolegami to już tylko męskie granie,pozdr.

Do wina z żoną wolę plumkanie ale do wódeczki z kolegami to już tylko męskie granie

Wierz mi..,kobiety po winie lubią nie tylko plumkanie, ale i ostre męskie branie:)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dobra mikulaszek jadziem.

Zestaw stoi neco niesymetrycznie względem ścian bocznych. Bliżej ściany okiennej, co biorąc pod uwagę, że-sądząc po trzecim zdjęciu- masz dość daleko miejsce odsłuchu, a kolumny jednak blisko ścian bocznych- daje to spore szanse na bałagan z odbiciami i podbarwieniem dźwieku szczególnie z prawej kolumny. Próbowałeś zsunąć kolumny do siebie, w trójkąt równoboczny i posiedzieć na jakims zydelku w miejscu przecięcia? Bedziesz mógł sprawdzić na ile obecne ustawienie jest poprawne.Może jest poprawne.

Druga sprawa. MA podbija wysokie, Rotel podbija wysokie. Pasuje ci takie granie czy to przypadek?

• Pokaż nowe odpowiedzi