Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Stolik pod sprzęt, z dwóch standów robionych na zamówienie pod byłe moje podłogowe kolumny, na tym decha z MDF'u, pomiędzy wsadzone gumowe "amortyzatorki", w tle dyfuzor własnej roboty (drewno).

Adaptacja sufitu, Harmonium2, oraz dyfuzory omniplanarne własnej roboty (styropian).

[obrazekLUKASZ-253828_1.jpg] [obrazekLUKASZ-253828_2.jpg] [obrazekLUKASZ-253828_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3825-100000076 1170264058_thumb.jpg

post-3825-100000077 1170264056_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adaptacja ściany "głośnikowej" ;).

Harmonium H2, H1, dyfuzor własnej roboty (drewno), oraz gąbka czopowa z oferty monacoru. W narożnikach H2 przecięte w połowie szerokości (z jednego zrobione dwa ustroje ;) ), oraz zielone ustroje-pułapki własnej roboty (niedokończone do dnia dzisiejszego). Obok kolumn stoją H200.

[obrazekLUKASZ-253835_1.jpg] [obrazekLUKASZ-253835_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3825-100000074 1170264062_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taaa ;)), za adaptację żyrandolka się jeszcze nie wziąłem :).

Sufit wyłożony płytami styropianowymi też nosi wiele śladów testów różnych ustroików, które tam dzielnie przyklejałem ;)).

ale jak bym w nocy w leb oberwal takim to bym pewnie zawalu dostal (groznie wygladaja)... jak by polowica oberwala to pewnie bym uslyszal "albo ja albo one" ;-)

Odpowiadam po kolei ;):

AmAdeuz

Da się przyzwyczaić, polubilem je ;).

Inżynier

Jak już się dorobię kiedyś porządnego pokoju, to dopiero wtedy sufit będzie wyglądał (przede wszystkim mniej harmonium, więcej swoich wynalazków ;) ).

A kobieta, no cóż, najpierw zrobiła wielkie oczy, potem wypytała po co mi to, a potem zaskoczyła mnie wiedzą zakresu podstaw akustyki, cóż kontakt z radiem swoje zrobił. A, że Ona również lubi słuchać dobrej muzyki, więc problemów w tym zakresie brak ;) (no może poza preferowanymi poziomami głośności :) ).

_Cypis_

No coś trzeba robić w tych brakujących chwilach wolnego czasu ;>.

Parsec

Dzięki. Dobry strzał, ściana naprzeciw jest w dużej części goła, w rogach stoją dwie szafy-półki, na których leży dużo książek, z boku wisi tam też ustroik, który kiedyś zrobiłem z plastikowych rur kanalizacyjnych ;)), ale duża jej część jest "goła". Chciałbym tam robić troche więcej powierzchni dyfuzyjnej, lecz po prostu nie ma w tej klitce na to miejsca. Aaa, właśnie, za główą wisi taki gruby, szyty "koc", który niedrogo kiedyś dorwałem w cepeli.

Kepuls

Klitka ta to (długość , szerokość , wysokość) ok.: 3.8m, 2.6m, 2.48m. Tak więć tylko niecałe 10m2...

Jazz

Wyprzedzając, okno oczywiście jest, dostęp swobodny, da się otwierać i jest otwierane, światło naturalne prez nie wpada.

jacch

Nie, ja tam słucham ;)).

Oraz śpię, gdy zmęczony całym dniem doczołguje się tam i rozkładam łóżko, które robi za fotel odsłuchowy (gdy jest złożone ;) ).

Nijaki wielkie dzięki za fotki

Wybacz ale mojej żonie tego nie pokaże bo dostałaby zawału. wole ją postawic przed faktem dokonanym. ale i tak już od dłuższego czasu ją przygotowuje na szok.

Nijaki:ja piórkuję!!! :O)Chociaż w moim mieszkanku mogę robić co chcę,ale nie odważyłbym się :O)Te stataktyty robią na mnie wrażenie :O)Gratulacje!

Żyrandol to nic. Ale podziwiam takie poświęcenie dla sprawy ! Wyniesć z pokoju wszystkie meble i zamiast tego zap..... go po brzegi gąbkami i dyfuzorami!!!

To paranoja czy studio nagraniowe? ;)

>>Cartman na szczęście jest to pokój Nijakiego a nie Twój! :O)I na szczęście,że to Ty jesteś Cartman i nie masz

nasrane we łbie :O)

jakby gdzies napisali, ze zdechłe żaby świetnie rozpraszaja dzwiek i pogłębiają scenę, to ide o zakład, ze kazdy "prawdziwy audiofil" miałby nimi wyklejony sufit - to nic, ze kazdy by wymiotował przez ten smród, to nic ze wygladało by to obleśnie, wazne, ze autosugestia by podpowiadała: "gra lepiej, warto było!"

Qubric i Cartman

Nie ruszać mi tu NIJAKIego. fakt, że nawet dla człowieka takiego jak ja ( a myślę że mam nawet bardziej "nasrane we łbie" od NIJAKIego) "wystrój" tego pokoju jest trudny do zaakceptowanie. Chociaż właściciel pisze że jest to pokój do słuchanie, a nie codziennego życia. Ważne jest że stara się zapewnić sobie jak najlepsze warunki odsłuchu. Chociaż myślę zzże dałoby sie to zrobić bardziej estetycznie.

No witam kolegów, także tych od "zadym" nie na temat ;).

mike27

A prosze Cie bardzo ;), dobrą taktykę na żonę przygotuj ;).

Oczywiście, że da się estetyczniej, ale też nie raz podkreślałem, że to co widać na zdjęciach to jest tylko etap testów, zabawy i nauki. Dzieki temu już wiem więcej, jak by mógł wyglądać docelowy pokoik do słuchania, oraz jak to zrobić.

Leszek

Dzieki. Stalaktyty, świetne określenie ;).

cartman

To ciekawe, ja powiedzial bym, ma "nasrane we lbie", o kimś kto tkwi w swoim zadufanym światku, kto twierdzi, że wie wszystko najlepiej, kto oprócz gadania nic nie zrobił. Ja w przeciwieństwie do "nasranych", czasem mam cheć sprawdzić czy "zdechła żaba" działa, a nie słuchać mamusi, tatusiów, którzy mówią - tego nie rób, bo po samej nazwie widać, że to bez sensu.

Qubric

Według Ciebie, brak dużej części "mebli", zazwyczaj zagracających mieszkania to paranoja?, ja nazwał bym to funkcjonalnością, jest tyle ile mi potrzeba. Natomiast Ty zdradzasz mocne objawy paranoi, nie życzę Ci, aby prześladowały Cię koszmary, w których ożywiony głośnik będzie Cię gonił po mieszkaniach, przypominających Ci studia nagraniowe, a jak Cię już dorwie, to będzie Cię lał po dupie wężem ogrodowym ;).

• Pokaż nowe odpowiedzi