Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

troszku musialem pomanewrowac tym lewym glosnikiem bo czasami bylo wrazenie ze mocniej gra prawy albo tylko prawy. tak jak teraz jest... poprawnie ;)

Moj sluchawkowy ustroj vintage - gra wysmienicie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12549-100001357 1276445463_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Kolejne inkarnacje zestawu #2: z Audiomatusem i Ugodą ;)

Ukryta Zawartość

post-252-100001354 1276450046_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co to za podstawka dla Airporta???

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Te "regi" to dziwne urządzonka - wykonanie jest niby OK, ale nie można się oprzeć wrażeniu bazarowej tandety, ot taki dziwny ten dezajn troszku :))

=>Teo, 13 Cze 2010, 19:27

Takich zacnych wzmaków się pozbywasz?! Napisz co je wygryzło i w jakich aspektach. Moje Audiomatusy nie mają tych dziur z boku (nie wiem po co gdyż prawie wcale się nie grzeją na 180W Soniaczu mogłem jajecznicę usmażyć a tu ledwo letnie)Te diody u Ciebie nie wyświetlają się delikatnie na czerwono?

Czy w PP03 masz czasem potki i przełączniki P&G

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

masterofdeath6:

>Te "regi" to dziwne urządzonka - wykonanie jest niby OK, ale nie można się oprzeć wrażeniu

>bazarowej tandety

Bazarową tandetą mogą być nowe modele, z obudowami blaszanymi. Starsze siedzą w ciężkich metalowych odlewach, tandety w nich ani-ani. A jak fajnie chodzi ta klapka przykrywająca CD, nic tylko siedzieć i sobie nią klapać! ;)

> ot taki dziwny ten dezajn troszku :))

Sam jesteś dziwny dezajn ;) Ta Rega to moje marzenie sprzed circa 10 lat, wygląda po prostu obłędnie!

[email protected]:

>Takich zacnych wzmaków się pozbywasz?!

Nie pozbywam, tylko pozbyłem - już ich nie mam.

> Napisz co je wygryzło i w jakich aspektach.

Nic ich nie wygryzło, po prostu do niczego nie były mi potrzebne. Choć grały świetnie, szczególnie w zakresie basu. Średnica nieco sucha, pod tym względem wolałem swoje KT88.

> Te diody u Ciebie nie wyświetlają się delikatnie na czerwono?

Diody są czerwone, z balansem bieli coś "delikatnie" nie wyszło. W ogóle zdjęcie marne.

>Czy w PP03 masz czasem potki i przełączniki P&G

Pre mam (bo jeszcze mam, ale już niezbyt długo) w wersji standard, z Alpsem i zwykłym selektorem.

Ale mnie chodzilo o Griffin Airbase.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta:

>Ale mnie chodzilo o Griffin Airbase.

Po co pytasz, skoro wiesz? ;)

Ustrojstwo nie jest już produkowane, trzeba polować na ebay. Popyt duży, przygotuj się na wydatek rzędu $50. To wyłącznie podstawka, w środku zero elektroniki, nie robi toto absolutnie nic - tylko ładnie wygląda.

Pytalem bo nie wiedzialem, ale sobie wygooglowalem.

>>2socks

Słuchaj, czy ten Denon nie ma przypadkiem za gorąco? Może lepiej podstaw coś pod DVD, żeby była jakaś mała wnęka, np chyba, że się aż tak nie grzeje, ale ja bym się bał :)

>>jeckylandhide

Co to za model w ogóle tego CD`ka i z którego roku, masz może zdjęcie środka?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

=>Teo, 14 Cze 2010, 17:37u

>>Nic ich nie wygryzło, po prostu do niczego nie były mi potrzebne. Choć grały świetnie, szczególnie w

>zakresie basu. Średnica nieco sucha, pod tym względem wolałem swoje KT88.

Pewnie to kwestia aplikacji ja mam na średnicy 3" jedwabne kopułki Dynaudio D76 i na suchość nie narzekam, poza tym używam interkonekty własnej roboty :)

I jeszcze wirujący ustruj rozpraszający nad miejscem odsłuchowym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny Infinity? Masz fotkę bez maskownic? ;)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wyśmienicie. To był świadomy wybór poprzedzony wielodniowymi odsłuchami i porównywaniem z kilkoma innymi, zacnymi końcówkami. Szkoda tylko, że tak trudno ją kupić, nabyłbym drugą i pobawił się w biamping, nie z powodu braku mocy bo tej jest wystarczająco (228W/kanał/8ohm ), ale z przekonania o korzystnym wpływie separacji amplifikacji woofera od reszty.

>[email protected], 14 Cze 2010, 12:21

>Moje Audiomatusy

>nie mają tych dziur z boku (nie wiem po co gdyż prawie wcale się nie grzeją na 180W Soniaczu mogłem

>jajecznicę usmażyć a tu ledwo letnie)<

Starsze modele wzmacniaczy Audiomatus rzeczywiście miały obudowy bez otworów wentylacyjnych i nawet bez tych otworów z dużym zapasem spełniały wymagania norm odnośnie przyrostu temperatury w normalnych warunkach pracy i tzw. stanie uszkodzenia (jest to taki stan w którym użytkownik zrobił wszystko, aby przegrzać wzmacniacz; przykrył go poduszkami i obciążył impedancją znacznie mniejszą niż znamionowa). Nowe wersje obudów mają otwory wentylacyjne aby jeszcze obniżyć i tak już niską temperaturę wewnątrz urządzenia i wydłużyć przewidywany okres pracy bez uszkodzeń (MTBF). W starszych generacjach wzmacniaczy czas ten wynosił około 120000 godzin, w nowszych jest około 50 procent dłuższy.

=>Andrzej Matusiak, 16 Cze 2010, 19:56

>Nowe wersje obudów mają otwory wentylacyjne aby jeszcze obniżyć i tak już niską

>temperaturę wewnątrz urządzenia i wydłużyć przewidywany okres pracy bez uszkodzeń (MTBF). W

>starszych generacjach wzmacniaczy czas ten wynosił około 120000 godzin, w nowszych jest około 50

>procent dłuższy.

Podejrzewam że teraz wpadający kurz je szybciej wykończy niż temperatura ;). Byłem jakiś czas temu na szkoleniu o automatyce Siemensa ile tam było fajnie pokazanych zdjęć źle zaprojektowanych dziur wentylacyjnych i co się w związku z tym z urządzeniami działo :). Bo że dziury są to nie wszystko; musi być jeszcze w urządzeniu wytworzony tzw. ciąg znany w kominach i nie dopuszczenie do tzw. poduszek termicznych gdzie gorące powietrze sobie normalnie stoi w urządzeniu i grzeje elektronikę. Otwory z boku urządzenia to taki sobie pomysł (mimo ze pewnie jeszcze są z dołu?). Np. wzorem chłodzenia jest mój tuner Onkyo T9990I Otwory wlotowe zimnego powietrza są od spodu z przodu a otwory wylotowe są z tyłu z góry.Takie umieszczenie otworów wymusza niejako wręcz przeciąg powietrza w obudowie z elektroniką (czytaj lepsze chłodzenie) gdyż występuje większa różnica temperatur na wejściu jak i wyjściu powietrza.

Mam jeszcze w domu sprawny wzmacniacz 45W z tak zrealizowanym chłodzeniem i od 1980 roku na pewno te 100'000 godzin przehulał mimo że wtedy się mówiło że tranzystor to około 70'000 godzin wytrzymuje.

Pod dużymi otworami na górze jest stalowa siateczka z drobnymi otworami która zapobiega wpadnięciu do elektroniki przypadkowym przedmiotom użytkownika,kłaczkom kurzu,etc. Jest to moim zdaniem skuteczne i eleganckie rozwiązanie otworów wentylacyjnych.

Podkładki marmurowe poto aby kolumny się nie przesuwały, zwłaszcza że jedna kolumna stoji przy drzwiach. //////////również jestem z /////////////////////gdańska.

Proszę o komentarze. wszystko DIY heee

Ukryta Zawartość

post-18081-100000072 1277054416_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

troche moze z innej beczki co sadzicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chodzi mi o mozliwosc podlaczenia pod to cudo magnetofonu (nagrywanie i odtwazanie) oraz gramofonu no i oczywiscie jakosc dzwieku :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi