Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moje, ale może ktoś wykorzysta pomysł na ukrycie płyt;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23679-100000042 1279102593_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...znakomita półeczna na płyty...szkoda, że tak mało mieści (przynajmniej takie wrażenie sprawie na fotce)...ile cedeków tam wchodzi?...

Jako półka, to mało praktyczna jest ona. Za każdym razem trzeba by zdejmować przedmioty na niej umiejscowione by dostać się do płytek, ale jako np. miejsce do siedzenia - czemu nie?:)

ArtiQ,

można to łatwo policzyć :)

zakładamy ,że głębokość jest 400 mm (światło ,głębokość wewnętrzna )

płyta ma około 10mm grubość zakładamy 11 na luz

czyli 400:11=36 z groszami czyli jeden rząd ma 36 szt

z tego co policzyłem rzędów jest 10 czyli

10x36=360

czyli sama półka powinna być wymiarów

400mmx1450mm :)

ja bym to zrobił na zawieszkach, takich jak montuje się szafki kuchenne

Ukryta Zawartość

lub zrobił pełne plecy i poprzez nie przykręcił do ściany,plecy mogą być z 12mm

Ukryta Zawartość

Na co dzień słucham w takim ustawieniu,w którym miejscu z przodu zamontować ustroje?

na jakiej wysokości?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj tak - powinno byś lepiej zwłaszcza bas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tym ustawieniu od razu słychać inny obraz dzwięku,

znikło dudnienie,scena nabrała głębi,moje odległość od kolumn wynosi 1.8m,

ale dopiero jak zmienie sprzęt to będe szukać najlepszego rozwiązania,

tak się zastanawiam co kupić monitory czy podłogówki,nie chce stracic najniższych rejestrów,

z monitorów będe odsłuchiwać usher i da.

Ciekawe, kto odgadnie, cóż to za kolumny?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co by nie tracić czasu na właściwą odpowiedź;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam Zapisuję się do wątku pokuj jeszcze przejdzie metarmofoze.Tz. Podłoga będzie robiona na legarach,na to płyta wiórowa 28mm lub deska podłogowa sosnowa32mm, na to mały dywanik 2x3m. lewa i prawa ściana regipsy w celu wypoziomowania ścian sufit będzie obniżany na 2,5 teraz 2,8 z chakiem. Nowa komoda lub zostane przy stoliku robionym przezemnie z dębiny standy se też zostawie no i szykuje się także zmiana sprzetu czyli powrót do kożeni tz sony ta-f770/870es lub model młodszytz707/808 do tego cd cdp-x559es lub coś podobnego akle takie jak mam czyli van den hul a głośnikowe real cable +banany van den hula. No i bym zapomniał kolmny zostaną narazie b&W601s3 ale bedą zmieniane na cdm1 ale jeszcze nie wiem na jakie se lub nt.POZDRO:)Napewno to tak szybko nie nastapi sprzęt napewno po nowym roku ale do tego czasu będę uzywał yamahy miniwieży pianocraft a pokuj będzie przechodził metarmofze.Powieżchnia to 2,10x5m.czyli jakieś 10z chakiem kwadratowych

post-25069-100000025 1279815106_thumb.jpg

post-25069-100000026 1279815106_thumb.jpg

post-25069-100000027 1279815106_thumb.jpg

Drogi Stivi89

Zwykle czytam i sie smieje, ale dzis postanowilem wypisac:

pokuj - pokój

kożeni - korzeni

Powieżchnia - powierzchnia

napewno - na pewno

chakiem - hakiem

Przywyklem do pisowni bez polskich znakow, bo sam tak pisze, ale bledy ortograficzne sa dla mnie czyms strasznym.

Jesli pisze cokolwiek, co pozniej maja przeczytac inni i mam watpliwosci, to zwykle siegam po slowniki np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo www.google.pl

Nie czepiam sie literowek, bo niejednokrotnie piszac wciskamy inne klawisze.

A po napisaniu tekstu najpierw czytam, potem wciskam wyslij/dodaj wpis/ipt.

Bez urazy, ale to boli.

Ukryta Zawartość

Mam taki sam pokój do słuchania muzyki jak ty mam sprzęt stereo ustawiony na krótszej ścianie ze względu na syna tak jest teraz wcześniej miałem tak ustawiony sprzęt jak ty postawiłeś na długiej ścianie odległość była podobna 2m do kolumn scena bas efekty stereo były rewelacyjne niż teraz jak możesz to zostaw takie ustawienie a będziesz zadowolony ja kiedyś wrucę do starego ustawienia kup monitory polecam ci Mission 701 na alegro dostaniesz za 400-500 zł mają solidny bas i super bazę stereo moj kumpel ma je podłączone do wieży sony i jest zadowolony mi u niego też się podoba

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam Po pierwsze odnoszę sie do postu wyżej ja nie kożystam ze słownika bo po co po prostu wale tak jak leci ,po drugie jak bym miał czas na pisanie to bym uważał ale jak się jest w pracy i kożysta z kompa to cóż.W domu brak bo mi nie potrzebny.

Co do pokoju:

To tak sprzęt mam ustawiony na tej krótszej ścianie i wystarczy siedze se ze spokojem 3,5m od kolumn kolumny od tylniej sciany jakieś 50cm licząc od frontu, od boku jakieś 20cm .Basu jak na 13cm przetworniki jest sporo,na wzmaku bas mam ustawiony na godz.2 i wystarczy czasami mu zdaża się przydudnić ale jest spoko soprany na zero .Dlacze bas mam na 2 a nie na 0 bo to za małe przetworniki aby słuchać source direct.Sprzęt i tak będzie zmieniany więc to ustawienie jest narazie optymalne.Jak na te warunki pasuje troche pusto w pokoju ale to nic.

witam , ostatnio kolega byl u mnie na odsluchu , przybylo troche ustrojow akustycznych ( gabki piramidki wklejone na styropian 100x60), dzwiek nie zmienil sie zdecydowanie czyli nie zagral jak o jedna polke wyzej , tylko :poprawila sie akustyka czyli ,troszeczke sie uspokoilo i ocieplilo, bas jeszcze z lepsza katrola, wokal lekko cofniety za linie instrumentow ktore byly na wysokosci glosnikow, oczywiscie glosniki zginely jakby ich nie bylo, wszystko mam ustawione na szerszej scianie 6,40m Po zmianie i przeniesieniu sprzetu na sciane wezsza 3,40m zrobila sie tragedia , dzwiek kluchowaty , ostry , wszystko dzialo sie za kolumnami czyli gralo, bas dudnil, bylo ostro nie dalo sie sluchac , po powrocie do ustawien na scianie szerszej wszystko wrocilo jak dawniej i buzka sie usmiechnela :) pozdrawiam

Stivi89- z całym szacunkiem ale większość osób, które czytają teksty z błędami ortograficznymi już na dzień dobry mają złe zdanie o piszącej osobie a jej opinii najczęściej nie stawiają na równi z opiniami innych, którzy takich błędów nie popełniają.

Co do osób nie używających polskich znaków- "alt" nie chce się wam nacisnąć czy co? Za dużo rozmów na gg z gimnazjalną koleżanką?

Weźcie się ogarnijcie.

• Pokaż nowe odpowiedzi