Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba przesmarować zębatki i prowadnicę szuflady, wystarczy kilka milimetrów i faktycznie szuflada będzie wyglądać na zamkniętą ale płyta nie ruszy.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Hmmm...otwierałem dociskałem szyflade ale nic a co mnie dziwi to zaczoł też wariować wyświetlacz...niewiem co sie dzieje...

Laser wraca do pozycji wyjściowej i reaguje ale płyta nie rusza...

Poszło zasilanie. Pewnie kondy i stabilizatory do wymiany.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam,po raz pierwszy dodałem zdjęcia do wpisu,zobaczymy jak to wyjdzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-40159-0-69547400-1338136411_thumb.jpgpost-40159-0-10980200-1338136425_thumb.jpgpost-40159-0-06636900-1338136445_thumb.jpgpost-40159-0-35272000-1338136463_thumb.jpgpost-40159-0-66834300-1338136472_thumb.jpgpost-40159-0-49578700-1338136482_thumb.jpgpost-40159-0-15959200-1338136495_thumb.jpgpost-40159-0-02263500-1338136519_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakies ustroje, po konstrukcji zgaduje, ze majace poprawic niskie czestotliwosci. Za kolumnami tez sa jakies ustroje tym razem rozpraszajaco-tlumiace.

A co to sa za dwa czarne "pudelka" na samym dole?

Sprzetu faktycznie sporo. Musisz niezle zadzierac glowe do ogladania telewizora. :)

server unreachable;--

Za kolumnami i za sprzętem to ustroje wygłuszające , na dole stoi wzmacniacz słuchawkowy i zasilacz do przedwzmacniacza.A gra to faktycznie bardzo fajnie a przynajmniej tak jak ja lubię.

pozdr.

andrzej

Za kolumnami i za sprzętem to ustroje wygłuszające , na dole stoi wzmacniacz słuchawkowy i zasilacz do przedwzmacniacza.A gra to faktycznie bardzo fajnie a przynajmniej tak jak ja lubię.

pozdr.

andrzej

Prawdziwy pokój audiofila :-)

Mi się bardzo podoba a szczególnie kolumny Sonus Oliva.

Jakiej średnicy jest niskotonowy scan speak i jaka jest efektywność tych kolumn i jaka jest moc końcówki?

Ile m2 ma pokój odsłuchowy

*Telewizji ;). Sprzęt naprawdę zacny.
Faktycznie do telewizji, a nawet i filmow moze. ;)

Co do skutecznosci dzialania gabki jako materialu gluszacego to ja bym polemizowal, ale to nie ten dzial.

Edytowane przez migrena

server unreachable;--

Niskotonowy to 10 cali,efektywność to 85 dB,moc końcówki to 30 watt na kanał,a pokój ma ok 20 m2. Co do ustrojów to nie są wypełnione gąbką tylko wełną mineralną ,co prawda nie wyglądają rewelacyjnie ale ich ustawienie w pokoju dało bardzo odczuwalne rezultaty.Wykonałem je sam i muszę przyznać że jeszcze żadna zmiana w dźwięku na plus nie kosztowała tak niewiele.Polecam eksperymenty z ustrojami bo można sporo zyskać inwestując kwoty które przy cenie sprzętu są marginalne.

Mnie sie bardzo podoba patent z uzyciem powyginanego hdf'u (bo to chyba hdf). Skorzystam z niego, chociaz niekoniecznie w celach akustycznych.

server unreachable;--

Płyty widoczne na zdjęciu to tylko część płytoteki.Płyty cd są w mniejszości jest ich jakieś 160 ,a vinyli tak 220 a no i trochę koncertów na DVD.

pozdr.

andrzej

łeee, ja tam nie mam żadnych koncertów na DVD, sorka - mam PF w Pompejach, ale to trzeba mieć;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam wszystkich w końcu na swoim. Teraz walczę z nowym ustawieniem sprzętu. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Witam wszystkich w końcu na swoim. Teraz walczę z nowym ustawieniem sprzętu. Pozdrawiam post-1123-0-67710300-1338559050_thumb.jpg

Bardzo przyjemny pokój :).

Co mnie przeraża (ogólnie, a nie odnośnie Twojego ustroju), to niezbędna często cała bateria pilotów. Człowiek musi być w nie uzbrojony jak jakiś Rambo.

Producenci akcesoriów audio powinni opracować specjalne pasy z kieszeniami na piloty. Albo wreszcie - sensowne standardy.

Gość

(Konto usunięte)

Przede wszystkim, co od razu rzuca się w oczy, za wysokie standy do kolumn.

One nie robią za efektowe w kinie domowym... ;)

Myślę, że standy do nich powinny mieć maksymalnie 60 cm wysokości.

Co mnie przeraża (ogólnie, a nie odnośnie Twojego ustroju), to niezbędna często cała bateria pilotów. Człowiek musi być w nie uzbrojony jak jakiś Rambo.

Producenci akcesoriów audio powinni opracować specjalne pasy z kieszeniami na piloty. Albo wreszcie - sensowne standardy.

Hehe, racja! :)

Jest i pozytywna tego strona - nie ma w domu "wojny o pilota" ;)

Każdy dostaje po jednym i jest kompromis :)

No niestety pilotów jest trosze, co do standów to robiłem tak na oko. Mam w planie je zmniejszyć albo wykonać całkowicie nowe ale to jeszcze się okaże.

Gość

(Konto usunięte)

No niestety pilotów jest trosze, co do standów to robiłem tak na oko. Mam w planie je zmniejszyć albo wykonać całkowicie nowe ale to jeszcze się okaże.

Chociażby na próbe postaw kolumny np. na dwóch taboretach, a usłyszysz jaka jest róznica :)

na pilociki:

Ukryta Zawartość

flort-kieszen-na-piloty-gazety__0098922_PE240296_S4.JPG

Ale mozna tez sobie kupic pilot uniwersalny. Drozsze rozwiazanie ale bardziej eleganckie.

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi