Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Ważniejsze chyba, żeby tych płyt słuchać z przyjemnością i pasją, a nie trzymać je na półce dla oka czy w celu stworzenia efektu wyrafinowanego gustu wśród znajomych, co słuchają Rubika albo Dody. Można za***ć całą ścianę tysiącem płyt a sięgać po 50 tytułów. Przypomina mi to wtedy stare meblościanki, na których stoją wszystkie trylogie, encyklopedie i tygrysy... Naprawdę nie widzę w tym nic dziwnego, że ktoś mając fajny, zgrany sprzęt zainwestował parę złotych w akustykę a nie w płyty.

Z drugiej strony - jeżeli ktoś ma kilka tysięcy płyt i są z nimi związane jakieś emocje i jeszcze czas na ich słuchanie, to ja tylko zazdroszczę. Bo jak ktoś słucha jazzu i ma Kind of Blue, bo tak wypada (mimo że nie lubi i nie słucha) to co warta jest taka kolekcja?

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Wracając do płyt to te widocznie to nie wszystkie, są tam tylko te najczęściej słuchane, a lampa kiedyś zostanie zmieniona – mam taka nadzieję. Pozdrawiam…

Umówmy się - posiadanie płyt w ilości wiekszej niż 1000szt to już snobizm. Człowiek nie jest już w stanie każdej z nich choćby raz na 2-3 lata przesłuchać.

Mam znajomego który ma 6000 LP. 3000 z nich nawet jeszcze nie słuchał ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Acha - sam mam tylko 600 CD (z czego 99% oryginalne).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 24 Mar 2007, 08:47

>Umówmy się - posiadanie płyt w ilości wiekszej niż 1000szt to już snobizm. Człowiek nie jest już w

>stanie każdej z nich choćby raz na 2-3 lata przesłuchać.

>

>Mam znajomego który ma 6000 LP. 3000 z nich nawet jeszcze nie słuchał ...

Mój kolega ma kilkanaście tysięcy płyt DVD !!!! On je kolekcjonuje jak znaczki :))))

Elberoth, 24 Mar 2007, 08:47

>Umówmy się - posiadanie płyt w ilości wiekszej niż 1000szt to już snobizm.

Kurcze, obudziłem sie w dobrym humorze , a tu co , jestem snobem.

Czy jest może jakiś przelicznik na snobizm wagi kolumn albo ilości głośników w jednej ......

Nie pytam oczywiście o przelicznik ilości komponentów na odtwarzacz CD (w moim przypadku odpowiedż jest prosta).

Może jakieś wzory ,wykresy....

Chciałbym "iść na całość" , a nie zostać zakwalikowanym do grupy pół a nie daj boże ćwierć snobów.

Pozdr.szczepan

zyzio>Mój kolega ma kilkanaście tysięcy płyt DVD !!!! On je kolekcjonuje jak znaczki :))))

Też tak próbowałem , ale nie chciały się przyklejać do kopert.

pozdr.szczepan

szczepan, 24 Mar 2007, 11:19

>Czy jest może jakiś przelicznik na snobizm wagi kolumn albo ilości głośników w jednej ......

Ależ oczywiście że jest. Generalnie, im mniej głosników - tym większy snobizm.

Szczytem snobizmu jest słuchanie nagrań mono (koniecznie z monofonicznej wkładki AN/Kondo/ZYX) na głośniku szerokopasmowym.

Pomijając temat ile trzeba miec tych płyt by zostac snobem ja osobiscie nie lubię widoku regałów wypełnionych płytami dlatego wszystko ładuje w szafy.

Płyty które akurat lubię słuchac i nowe mam przy sprzęcie ale też nie rzucają się w oczy.

Mój kolega wręcz tapetuje sciany regałami z płytami ale nie ma na niego siły .Uwielbia posiadac a ten widok mu przypomina o tym .

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ale chyba mówisz odległości od tylnej ściany, a z boku tez powinna miec nieco więcej miejsca... a u Ciebie jest może z 5cm i do tego basiki z boku :)

chociaż nie, może faktycznie jest te 30 cm tylko tak na zdjęciu to wygląda jakby było mniej :)

ale 30 cm to też nie za wiele... a z tym basem to nie do końca pytałem o jego siłę tylko czy nie dudni albo czy pogłosu nie ma dużego

A to takie małe zdjęcie ołtarzyka. Bez części sprzętu. Sorki za jakość, to zdjęcie robione telefonem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

każdą można z osobna wyłączyć. Niestety bez oświetlenia zdjęcie było czarne gdyż tel nie ma lampy błyskowej.

ps. to nie piesek to owieczka.

• Pokaż nowe odpowiedzi