Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Też się zirytowałem, że pierwsze rysy już godzinę po rozpakowaniu, ale... Marantz od początku miał problem z obudową, Yamaha w transporcie straciła gałki, pipolony pożyczony Exposure wybuchł pierwszego dnia... Rysa w widocznym miejscu to pikuś! Ważne, że gra bez zarzutu. Mam pieścić dla kolejnego właściciela? Może pod kocem trzymać jak Niemiec Passata? A potem jakiś deb... znaczy... nierozsądny człowiek zadzwoni i powie: "Mmmmm, no nie wiem... Piñcet to bym dał" 🤣

10 minut temu, Gargan napisał:

Też się zirytowałem, że pierwsze rysy już godzinę po rozpakowaniu, ale... Marantz od początku miał problem z obudową, Yamaha w transporcie straciła gałki, pipolony pożyczony Exposure wybuchł pierwszego dnia... Rysa w widocznym miejscu to pikuś! Ważne, że gra bez zarzutu. Mam pieścić dla kolejnego właściciela? Może pod kocem trzymać jak Niemiec Passata? A potem jakiś deb... znaczy... nierozsądny człowiek zadzwoni i powie: "Mmmmm, no nie wiem... Piñcet to bym dał" 🤣

Mój sprzedawca tak zapakował DAC, że naprawdę w to opakowanie (podwójne!) można było kopać bez żadnego efektu dla sprzętu.

Gdybym chciał bezpiecznie przewieźć bombę atomową kurierem, to bym właśnie jego wynajął do pakowania. 🙂 

Ale niech sobie postoi. Bez spiny.

O efekty brzmieniowe jestem dziwnie spokojny. Przecież to sprzęt z listy rekomendowanych komponentów Stereophile.

A ze starymi lampami które przyszły jako miły dodatek (NOS Mullard i Telefunken) to już musi być naprawdę jazda. 😄

dac2.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kupiłem podobno nowy. Zapakowany był niby oryginalnie. Ale z tymi rysami mam wątpliwości czy to ja sam. Z jakiegoś powodu nie miał zabezpieczenia na wyświetlaczu. Nieważne. I tak pewnie w ciągu 2 lat będzie coś innego. 

Może Rega wyda jakiś nowy model? Aethos jest już na rynku jakiś czas. Mogliby poprawić przedwzmacniacz, żeby nie był taki czuły na wejściu. Ciężko regulować głośność. 

@il Dottore to jakaś hybryda?

3 minuty temu, Gargan napisał:

to jakaś hybryda?

Nie. Lampiak. W sensie zasilania i toru wyjściowego.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

45 minut temu, il Dottore napisał:

Mój sprzedawca tak zapakował DAC, że naprawdę w to opakowanie (podwójne!) można było kopać bez żadnego efektu dla sprzętu.

też muszę pochwalić dostawcę, transport cd w podwójnym pudle (tak pakuje producent), do tego trzecie pudło i plastikowe ochraniacze na rogach pudła. a to może waży nie więcej niż dwa kilo.

Moja NVIDIA przyszła po prostu zawinięta w strecz 😁 Ciesz się, że RTV nie oszczędza na opakowaniu 😁

Im większy sklep - tym mają więcej wyje... 😁

I mają w du..szy, że to twoje ciężko zarobione pieniądze 💸 

Aż odechciewa się drogich zakupów.

2 godziny temu, Gargan napisał:

@ro35 2kg to bym w miękkiej kopercie wysłał 😁

27 minut temu, soundintruder napisał:

Przykład

Pojęcie względne. Dla mnie przyjemność przynosi nawet jakis zestawik za 2-3tys zł. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

1 godzinę temu, soundintruder napisał:
2 godziny temu, Lupol napisał:

potrafia dobrze grac

Przykład

Np. odgrody, jakie mialem na glosnikach Saba, wyciagnietych ze starego niemieckiego radia, a na dole niskotonowe Fonicsy 1800HW za bodajze ok. 250 zl za nowa sztuke🙂

Godzinę temu, Gargan napisał:

@rafal735r 3000 PLN za element?

Miało być tanio. Za całość, w sensie dwie kolumny, jakiś wzmacniacz i tanie źródło. W tej cenie to jakiś stary odtwarzacz CD. 

?👈

@rafal735r Panie, za osimset kupisz mega granie... na działkę 😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, Gargan napisał:

@rafal735r Panie, za osimset kupisz mega granie... na działkę 😀

Ukryta Zawartość

Mam glosnik Bluetooth za 420zl, też jakoś gra na działce. 

Nie wiem czy teraz się nabijasz czy nie. Mam system za parę tysięcy za element, ale nie znaczy to że nie można wiele taniej posłuchać muzyki w fajniej jakości. Każde stereo za te 2tys zł zagra fajniej jak jakiś soundbar, które są wszytkim wciskane na potęgę w każdym sklepie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

9 godzin temu, Lupol napisał:

Tanie tez potrafia dobrze grac

Np tandetne ROTELe, dzisiaj już nawet niemal zero pazura, nie mówiąc o melodii jakiejkolwiek. Do tego kable melodika... muszą być wpięte i szpanować jak BMW 318 LPG edt. M-pakiet 😂😂

Albo Rega jak Dacia Sandero 1,5 dCi turbo tork powa mAx edt.

P.S.

Chyba jestem za młody na tak zacnych audiofili obecność dokoła.

Pzdr.

Coś ewidentnie masz nie halo z tym twoim zestawem. U mnie Rotel potrafił pokazać i bas i dynamikę. Czasem ugryzł wysokim tonem. To nie Rega, ale sorry... nie ten budżet. Solidnie zrobiony. Powiedziałbym, że Cambridge to taki plastikowy przy Rotel. 

6 minut temu, quatross napisał:

potrafia dobrze

Otóż to. Dobrze funkcjonują. Dźwięk jest. Tanio? Jest. 

są DOBRE (niektóre nawet faktycznie) ;>

dobranoc gałgan 😂

Czego Ty oczekujesz po budżetowej marce? 

Chcesz więcej to jest pełno propozycji za miliony. Pewnie będą lepsze, trochę.

Słuchałem droższych rupieci, z którymi ciężko było wytrzymać dłuższy czas. Rotel jest bezpiecznym wyborem. Co masz serio lepszego do 10k? Kwestia jakiś tam wyobrażeń o dźwięku, albo estetyki obudowy. Rotel jest dokładnie po środku stawki we wszystkim.

• Pokaż nowe odpowiedzi