Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

......i z drugiej strony......psia kość .....akumulatorki w foto mi padły....:((((

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lesio dzięki.

Właśnie nad czym takim się zastanawiam. Choć mam ochotę również na te walce. Muszę pomyśleć, no i niestety przeliczyć co mi w kieszeni zostało:)

Odnośnie tych stożków ciekawi mnie ich skuteczność w działaniu zależnie od źródła zakupu. Jakieś doświadczenia??

Odnośnie kontroli basu to czy po postawieniu standów na granit można się spodziewać jakiś zmian?? Granit jeśli będzie to też na regulowanych kolcach, bo podłaga jest nierówna, ale za to sztywna itd.

>Bejnik

A te ksiazki nie przeszkadzaja tym wstegom? Tam chyba jakies gole kabelki z tylu z nich wychodza?

Jak naladujesz baterie, to cykaj dalej fotki. Milo popatrzec na cos nieszablonowego, chyba niewiele osob z forum poza Toba ma te monitory..

Pozdrawiam:)

Elberoth, 6 Paź 2007, 15:38

>xniwax -> jak tam sie sprawuje GDL z Audonemesisem ?

WYBORNIE :) o conajmniej klasę/kilka klas (?) lepiej niż bez.

Fantastyczne urządzenie, a z drugiej ręki wręcz bezkonkurencyjne.

Cholernie czuły na zmiane kabli tak cyfrowych jak i sieciówek.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>santadog, 6 Paź 2007, 16:49

..........wstęga to genialna konstrukcja, nic jej nie przeszkadza.....drga przy najmniejszym impulsie....nie musi pokonywać sily pola magnetycznego....zero agresji.....dzwiek ?...bajka.....kabelki nie są nagie...:))) akumulatrki to 2 h potrzebują....ale czego sie nie robi dla nowych Kolegów z forum....mam zasilacz impulsowy.....choć kabelek nie za długi...pozdrawiam.....:))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Bejnik

Dobre to ujecie z gory:) Sporo wyjasnia - nie wiedzialem w ktorym miejscu te kabelki wchodza do skrzyni, i to mialem na mysli gdy pytalem czy ksiazki nie przeszkadzaja, czy nie przygniataja tych drutow:)

Jeszcze tylko tyl kolumn bym chcial zobaczyc i juz nie zawracam glowy;)

>santadog, 6 Paź 2007, 17:28

......tył - klasyczny do bólu.....terminale do bi....i nic więcej.....u mnie chodzi z la scala....i chyba wystarczy....ale...:))) ...terminale może i ładne, ale do tych co miłaemw AE1 Mk2 nawet się nie umywają.....:)))

Może ktoś ma namiar na tańsze ćwierćwałeczki. Mi udało sie znaleźć grafitowy 1m na 30cm za 99pln.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bejnik ,,barbarzynco,, co zrobiles moim bylym glosnikom?!

To nie jest zwykla wstega a raczej magnetostat dziala w dwie strony (gra tez do tylu dookolnie) i wlasnie dlatego jest niezwykly i nie kumam po jaka cholere te ksiazki przeciez zakluca to prawidlowe dzialanie tych zestawow.

Heile powinny miec powietrze wokol siebie przestrzen i wtedy maja wrecz zjawiskowa stereofonie a to co im zrobiles to zbrodnia w znacznym stopniu ograniczajaca ich mozliwosci.

To znakomite monitory ale wredne w aplikacji zjadaja slabe wzmacniaczyki na sniadanie a niewysterowane graja przecietnie i nieco gumowatym basem.

Na naszym rynku jest to egzotyka ale warta grzechu w odpowiedniej konfigoracji szczeny na podlodze.

robix.

Qubric, 6 Paź 2007, 21:40

>Sprawdzałeś tutaj ?

Ukryta Zawartość

Podejrzewam że większość firm związanych z akustyką sie u nich zaopatruje, "detalicznie" trzeba dużo zamówić :) jak rozmawiałem jakiś rok temu to chyba "Piramidek" trzeba było zamówić min. 20m kw. wtedy cena była w stosunku do dostępnych w sieci baaaaaardzo atrakcyjna.

Ukryta Zawartość

KAZ

najtansza inwestycja w akustyke jest kupienie cwiercwałkow z poliuretanu do robienia stylowych sufitow wklejasz je we wszystkie narozniki scian i sufitow i malujesz zwykła farbą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

pmn

jakie piękne jeżyki mają idealne pod sufity napreżane z barizolu (taka folia termokurczliwa którą naprężamy na ramce podgrzewając gorącym powietrzem wygląda wtedy jak równa tafla-płaszczyzna,różne kolory,można podświetlać uzyskując fajny design pomieszczenia)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

SZYBA, 5 Paź 2007, 22:24

>Zobacz ile mam tutaj basu a nie tam jakieś tam E 30...

Z tym wzmakiem teraz to mam więcej basu niż z E100 i tego E250 :))

Radzę Ci olać Amplitunerki KD i pożądny piec zapodać! Wtedy jeszcze pobiegniesz po E90 abo po E80 :D

Mam jeszcze jedno pytanie do Was, czy lepiej jest w takim małym pokoju (U mnie 12m2....w 4.5x2.7) zamontować ćwierćwałki w narożnikach mniejsze czy większe r=300 lub r=100. Kolumny stoją ok. 50cm od narożników.

w prawdzie stolik nie audiofilski,ale co tam..........

Ukryta Zawartość

post-14274-100003051 1191829568_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Dokładnie, to najlepsza rada. Też swoje pianki przyklejałem na słuch, anie jak mi kto podpowiadał i zupełnie inaczej to wyszło niż w planie było.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Audiofilski czy nie, mi by się taki zdał teraz :)

Jest wygodny, a to najważniejsze. Na swój szklany wzmaka się boję postawić i stoi na podłodze :/

HYBRYD, 8 Paź 2007, 09:29

>KAZ, 8 Paź 2007, 09:18

>

>Wypozycz sprawdz, posluchaj. Tylko tak sie przekonasz.

>

>pozd

Chyba będzie ciężko wypożyczyć 4xćwierćwałki 1000mm, r=300mm, ze sklepu internetowego.

KAZ, 8 Paź 2007, 10:36

Ze sklepu internetowego ciezko bedzie. Mieszkasz kolo Warszawy, szukasz firmy i wypozyczasz.

Ja zrobilem tak we Wroclawiu, nie bylo zadnych problemow. Facet przywiozl mi kilka sztuk roznych ustrojow i moglem sie bawic.

KAZ, 8 Paź 2007, 10:36

Ze sklepu internetowego ciezko bedzie. Mieszkasz kolo Warszawy, szukasz firmy i wypozyczasz.

Ja zrobilem tak we Wroclawiu, nie bylo zadnych problemow. Facet przywiozl mi kilka sztuk roznych ustrojow i moglem sie bawic.

TomekL3, 8 Paź 2007, 09:46

>w prawdzie stolik nie audiofilski,ale co tam......

Nie za szeroko rozstawione sa te kolumny ? Ze zdjecia wydaje sie, ze moze byc "dziura" w odsluchu na srodku.

• Pokaż nowe odpowiedzi