Skocz do zawartości
IGNORED

dziura w membranie głośnika

qot

Rekomendowane odpowiedzi

dziura wyglada TAK:

to są Avance 503 - membrana jest naderwana pazurem przez kota - zastanawiam sie czy kleić to "kropelką" na styku przecięcia czy podklejać ( i czy butapren jest ok ? )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przyklej to na klej szewski (jest taki na rynku z żółto brązowej metalowej tubie) który pozostaje elastyczny po zastygnięciu , bo głośnik jednak w tym miejscu gdzie masz dziurę pracuje i nie może to być sklejone na kamień. I nie podklejaj od tyłu niczym żadną dodatkową gumą itd (wtedy nie będzie już równomiernej amortyzacji membrany)- posmaruj na cięciu i sklej. Trochę o klejeniu i rodzajach klejów wiem bo jestem modelarzem amatorem :) Co do kota to ja nie wpuszczam mojego do pomieszczenia gdzie stoi sprzęt.

Dokładnie takie samo nacięcie mam w swoich epsilonach,też przez mojego 'kochanego'' kocura cynamona. Podkleiłem taśmą izolacyjną na kropelke ,jak do tej pory zdaje to egzamin .Być może są lepsze materiały [jakaś cieniutka mocna guma ],nie miałem nic innego więc zrobiłem to taśmą na razie się trzyma. Nawet przy głośnym słuchaniu nic się nie dzieje.Założyłem na osłony głośników siatke metalową więc teraz jestem spokojny bo od uczyc kota skakania na kolumny się nie da.Tak to już jest z kotem audiofilem.

Hej,

Nie tak dawno mój kot zrobił to samo tyle że w wypożyczonych głośnikach...

Skończyło się tak że musiałem odkupić nowe ..;-((((

Sprobuj to naprawić łatkami park tool-a:

Ukryta Zawartość

Łatki są bardzo cienkie, łatwe do aplikacji i trzymają jak cholera..Oczywiście najpierw naklej taką łatkę na kawałek np rękawiczki gumowej i sprawdź czy nie sztywnieje po wyschnięciu..

Oczywiście to tylko pomysł być może wart przemyślenia..

Powodzenia..

Artur

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.