Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumn do Maca.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian=> ja szukam naprawde dobrych kolumn ,a nie Zollerów ;-) ;-)

Ty jak nikt powinienneś wiedzieć ,ze bardzo długo siedziałem z B&W.

Znasz JMLaba, co myślisz o 1027 ???

gutekbull, 14 Wrz 2007, 09:29

>zildjian=> ja szukam naprawde dobrych kolumn ,a nie Zollerów ;-) ;-)

Rzeczywiście,Zollery nie są dobre. Są bardzo dobre. I daj sobie spokój z Faberami itp badziewiami.

>Ty jak nikt powinienneś wiedzieć ,ze bardzo długo siedziałem z B&W.

W końcu wychodzisz na wolność i kumpla z pierdla trzeba pożegnać.

>Znasz JMLaba, co myślisz o 1027 ???

Z tym modelem jeszcze nie piwkowałem :-))

gutekbull

> Szukam tego czegoś ....... magii, czaru ,pewnej tajemniczości ,czegoś ulotnego.

To na pewno nie Electra 1027BE, ktora jest sucha i sterylna.

Ale też na pewno nic od B&W.

Unikaj tub , szerokopasmowców, wszelkiej maści twardych membran grających na średnicy - te rozwiązania nie dają "magii, czaru , pewnej tajemniczości , czegoś ulotnego".

Poszukaj wśród najlepszych monitorów takich firm jak Sonus Faber, Dynaudio, Dali ..... tylko te Twoje 18m dla niektórych monitorów może być za mało.

TUX

gutek, Sonusów i Dynek do Maka to bym najgorszemu wrogowi nie polecił :))))

Posłuchaj dobrego SETa z dobrą tubą lub fullrange. Piwo postawisz przy okazji ;)

Pozdrawiam

TUX =>

nareszcie coś sensownego ;-) a nie propozycje typu wymiany calego sprzętu ,ktory latami zbierałem.

Dla wielu może to się wydać śmieszne , ale takie sa realia.

Czasami się poddaje i myslę ,że te moje "parę groszy" może być za mało ?

TUX najgorsze jest to ,ze wokół jest pustynia - TOP HI FI i praktycznie koniec.

Zero możliwośći odsłuchu.

Monitory miałem 805 i pare tańszych jednak jak zasmakowałem podłogówek to chyba wolę ich pełniejszy dźwięk.

Monitory - no chyba ,że Spendory 100.

Kombinuje z W

Z tego co ja wiem Serblin cały czas decyduje o koncepcji i projekcie sonusów, tak w zakresie wizualnym jak i brzmieniowym. Zreszta odsyłam na stone internetową. Oczywisci nie kieruje firma bezposrednio, to oczywiste. Tym zajmuje sie niejaki Cesare Bevilacqua, ale on o brzmieniu i istocie Sonsów ma akurat blade pojecie. To marketingowiec - człowiek od KASY.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

gutekbull, 14 Wrz 2007, 13:38

>TUX =>

>nareszcie coś sensownego ;-) a nie propozycje typu wymiany calego sprzętu ,ktory latami zbierałem.

>Dla wielu może to się wydać śmieszne , ale takie sa realia.

>Czasami się poddaje i myslę ,że te moje "parę groszy" może być za mało ?

>TUX najgorsze jest to ,ze wokół jest pustynia - TOP HI FI i praktycznie koniec.

>Zero możliwośći odsłuchu.

>Monitory miałem 805 i pare tańszych jednak jak zasmakowałem podłogówek to chyba wolę ich pełniejszy

>dźwięk.

>Monitory - no chyba ,że Spendory 100.

>Kombinuje z W

TUX

"Unikaj .................................. wszelkiej maści twardych membran grających na średnicy - te

>rozwiązania nie dają "magii, czaru , pewnej tajemniczości , czegoś ulotnego".

A co to jest ta magia i czar? Jeśli masz na myśli zniekształcenia i podbarwienia wytwarzane przez miękkie membrany, to rzeczywiście twarde, dokładne membrany tego nie mają. Głos Jacinthy na " twardych" nie czaruje wcale mniej, a nawet bardziej. Potrzebna jest tylko dobra pasująca amplifikacja.

"Electra 1027BE, ktora jest sucha i sterylna"

Raczej wymagająca. To co do nich podepniesz to dokładnie to usłyszysz, bez ,zadnych upiększeń. Kwestia zestawienia .

gutekbull>

Sprzedaż maca kupisz lampe set. Zostaną ci jeszcze pieniądze i dołożysz do kolumn. Jak nie do kolumn to do plyt. Ja wiem że często bardzo trudno rozstać się ze sprzętem który się dobierało latami. Ale po co kolejne lata się męczyć z tym sprzętem. Kupisz takie sonusy. Po roku dalej coś będzie nie grało. Tak szybko ich nie zmienisz z powodu który podałeś powyżej. No i w tym momencie zacznie się zabawa. Zaczniesz kombinować z kablami, z podstawkkami, stolikami. I nic ci to nie da. W tym momencie pomyślisz że pewnie to wina CD. I tak w kółko.

Wiem że jednym z powodów takich zachowań jest mała dostępność sprzętu na naszym rynku. Ale szukaj i słuchaj. Powodzenia.

TUX

"Unikaj tub , szerokopasmowców, wszelkiej maści twardych membran grających na średnicy - te

rozwiązania nie dają "magii, czaru , pewnej tajemniczości , czegoś ulotnego".

... Harbethy mają membranę z tworzywa sztucznego i średnicę wręcz niespotykaną u konkurencji (wokale).

zdezintegrowany_3PO=>

bo ja wychodzę z prostego założenia ,że to ja mam do wydania pieniądze ,inaczej to ja jestem klientem,

a nie odwrotnie i nie mam najmniejszej ochoty ruszac sie z Trójmiasta ;-)

Taki mam kaprys ;-)

Jesli mam jechać do Warszawy ,aby posłuchać jednych kolumn i jeszcze wydać sporo pieniędzy .........

to coś tu nie gra, coś jest postawione na głowie, a jak jeszcze po odsłuchu okaże się ,że to nie TO ?!

W końcu nie mieszkam w "Macondo" ;-)

gutekbull -->

Nie bardzo rozumiem tok Twojego myślenia :(

... wytłumacz mi może w takim razie po co są sklepy wszelakiej maści?

Myślę że bez problemu wynegocjujesz u Dystrybutorów, że ktoś od nich podjedzie do Ciebie z kolumnami jakie sobie zażyczysz (oczywiście po wcześniejszym opłaceniu kosztów takiej operacji).

A tak na margonesie czy TY aby nie przesadzasz ?

Budżet masz nikczemny a wymagania zupełnie jakbyś miał do wydania z 10 razy tyle :)

Zadzwoń do Szemisa (Audio Note) on robi prezentacje domowe :)

zdezi

gutek, znajomy miał Dynki z serii C (takie z dwoma esotarami w każdej kolumnie) .... grało to ponoc przy Lowtherze tak ze sie słuchać nie chciało(studnia/koc) ... to takie info dla fanów dynaudio licząch, ze na koncu oferty tej fimy jest już muza na żywo :)

Postaw sobie w chacie na parę dni dobre fullrange lub tubę z dobrym SETem... gwarntuje Ci, ze do tradycyjnych paczek nie ma powrotu.

Jak zobaczysz muzyków w chacie to co Ci wiecej potrzeba ? aksamitnej góry ? ... moze cieplusiego basu ? a może soczystej średnicy ?:)

Nic nie wciaga bardziej i nie daje wiekszej magii niż wrażenie obcowania z żywa muzyką.....wszystkie te domulacze mogą czarować najwyzej na zasadzie powypychanej silikonem funi(cyt. Rolandsinger:))

Niech muzyka będzie z Tobą :)

Pozdrawiam

gutekbull -->

Zasada jest prosta ... klient maszeruje do sklepu :)

No chyba że w sklepie owym zostawiłeś już grube pieniądze wtedy sklep podjedzie do Ciebie jako do stałego klienta :)

Innego sposobu nie widzę :(

zdezi

lancaster, -->

A TY wkoło Macieju o jednym !!!

Jak se gutek będzie chciał posłuchać muzyki na żywo to se gutek pójdzie na koncert :)

a TY co mu proponujesz ... jakieś substytutki ;)

zdezi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.