Skocz do zawartości
IGNORED

Philips 910 + Magnat 144 3way 170W/340W

MarekRLC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio mocno zainteresowalem sie tematyka sprzetu grajacego, jestem w posiadaniu wzmacniacza Philips FA-910 (wiem, nie jest to zadne cudo ale jak na poczatek mysle ze wystarczy). Mam go podlaczonego (niestety) do laptopa ze standardowa karta muzyczna - mysle nad kupnem lepszej zewnetrznej karty (do 200 zl) ale sam nie wiem jeszcze jaka wybrac wiec prosilbym o pomoc.

W serwisie "alegratka" znalazlem kolumny Magnat 144 414B za wydaje mi sie dosc przyzwoita cene, co o nich sadzicie? Nie jestem bardzo wymagajacy, slucham ogolnie wszystkiego a najczesciej rock i czasem muzyka klubowa wiec zalezy mi na szerokim pasmie i basie ktory mozna poczuc. Pokoj ma wymiary 2,5 m x 4,5 m, zdaje sobie sprawe ze to kolumny sa za mocne do tak malego pokoju ale nie chodzi o zrobienie z mieszkania dudniacego "pudla" :) tylko o czyste brzmienie zarowno przy cichym odsluchu jak i przy glosniej puszczonym kawalku rockowym - np Nickelback - Animals.

Dokupilem jeszce tuner TECHNICS ST-G470L PXS cap. MPX class AA,

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) mysle ze nie jest zly - choc dalej czekam na przesylke wiec nie mialem okazji go przetestowac, polacze go interkonektem Klotz La Grange GY107 kupionym za 60 zl. Kable do kolumn juz mam - sa to 2x6mm Miedź Beztlenowa OFC (tak jak pisalem nad kolumnami dalej sie zastanawiam).

Co myslicie o takim zestawieniu i co ewentualnie byscie zmienili (na razie zostaje przy tym wzmacniaczu - duzy plus bo ma pilot), jakie kolumny i jaki kupic kabel do podlaczenia laptopa ze wzmacniaczem? Znalazlem na allegro kabelek "Klotz IY106 MINI JACK PC do wzmacniacza" - dobry wybor?

Z gory dziekuje za sensowne odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich wciagnietych w budowanie wlasnego audio :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/36176-philips-910-magnat-144-3way-170w340w/

Zapomnialem dodac ze kolumny beda staly na panelach (ale mam tez mozliwosc powieszenia ich w poziomie przy suficie) - ktora opcja lepsza? Jesli na panelach to zastosowac jakies podkladki? Kable maja dlugosc 3,5 m dla kazdej z kolumn - na razie mam podlaczone stare kolumny od wiezy, a nowe kabelki czekaja na docelowe kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.