Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie mam. Ale słuchałem tego tunera i dlatego niezgadzam się z tym co napisałeś, że to jest kiepski wyrób. OPiera swoją ocenę na odsłuchu, a nie kilku cyferkach jakiegoś sprzedawcy. sory.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Skoro ostatnio tyle o tunerach Yamahy to moze ktos powie cos na temat modelu T-10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Od jakiegos czasu mam zamiar kupic sobie jakis tuner do 200 zl ale nie moge sie na nic zdecydowac :)

Ukryta Zawartość

Witam

Koledzy Saba doszla w piatek jest jak na fotce.Mam pytanko czy warto podlaczyc ja pod kabel od kablowki,moze jakiejs stacji niemieckiej bym posluchal.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^^ Można podłączyć do "kablówki" - ale po co? To jednak zawsze gorszy sygnał niż z klasycznej anteny.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Prosze o szybka osluge.

1 jaka antenestarczy taki teraz mam na 3poziom sygnalu na 10

2 lapie mi z 6stacji

3 jaki jest dopuszczalny poziom/sila sygnalu i jaki macie u siebie

HM69 Jeżeli podoba Ci się Ymamha to za te same pieniądze możesz kupić

>najmowszy model T-1000. Wzorniczo jest bardzo podobny. Środek bardzo nowoczesny. Jest czuły, ma dużą

>dynamikę i wszystkie współczesne rozwiązania z na maxa rozbudowanym RDSem. W Warszawie można kupić w

>promocji.

Tak interesowałem sie choc..raczej szukam tunerów do 500zł...lecz starszych...np T85.

W audioklanie sprzedwca zachwalał t-500..twierdził ze jest to to samo co T1000 ale w gorszej obudowie..a cena połowe nizsza około 900zł..nowy..z 3 letnia gwarancja audioklanu :)))

Konfliktu w PRIII ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Glukas@

Ja wcale nie zamierzam kupować Yamahy T-1000. To była tylko sugestia dla Ciebie. Napisałem tak bo słuchałem kiedyś tego modelu.

O wspomnianym modelu T-500 nic nie wiem bo go nie słuchałem. Piszesz, że ma 3 letnią gwarancje AudioKlanu. Mogę napisać tak. Słucham już dość długo radia ale jeszcze nie widziałem, żeby gwarancja grała. Tak, że w/g mnie ważniejsza jest firma, która zbudowała dany tuner/model niż nasza krajowa gwarancja.

HM69, 3 Mar 2010, 08:03

Wojtek Man ma rację,

Ukryta Zawartość

Można jeszcze kupić ten numer Newsweeka

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

też sie spotkałem z opinia ( prywatną ) sprzedawcy ze Yamah T-500 i T-1000 to technicznie te same urzadzenia , róznica w boczkach o wartości ok 50 E...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tak jak pisałem poprzednio nie słuchałem Yamahy T-500. Odnosząc się jednak do wypowiedzi marek-1969@ byłbym ostrożny z powtarzaniem takich niepoważnych opini. Należy pamiętać, że różnica w datach produkcji omawianych modeli to prawie 30 lat. Dokładnie 28 lat. Trudno uwierzyć, że f.Yamaha przez 30 lat tylko zmieniła pudełko.

mówie o 2 z 3 współczesnych modeli tunerów Yamahy na rynku europejskim ! ( 497,500,1000)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość traxman

(Konto usunięte)

Jeżeli był już w wątku zamieszczony to przepraszam. Nie reprezentuje sobą nic szczególnego od strony technicznej, ale podoba mi się wzorniczo - takie płynne przejście od tunerów lampowych /Scott'y z skalą na pokrętle/ do tunerów na układach scalonych czyli - SANSUI TU-555. Nawet konstrukcja mechaniczna nawiązuje do konstrukcji opartych o lampy, chassis, podział na bloki funkcjonalne, itp. No i piękna skala, doskonale zgrywająca się z świecącymi lampami.... współpracującego wzmacniacza.

post-26017-100000652 1267610953_thumb.jpg

Panowie potrzebuję tunera ct 1460 DUAL lub model niższy ct 1260

jeśli ktoś ma na sprzedaż to proszę o wiadomość. przepraszam że z takim tematem tu wbijam się,,ale bardzo potrzebuję takiego tunera..pzdr dla wszystkich

Nie mam możliwości wyrzucenia anteny na zewnątrz a na drucie odbiór jest nędzny. Czy takie coś

Ukryta Zawartość

albo inne anteny ze wzmocnieniem są w moim wypadku czymś przydatnym czy tez są to śmiecie niewarte zainteresowania?

Ukryta Zawartość

Gość sofistan

(Konto usunięte)

conrddd,

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=23080

to powinno Ci rozjaśnić, ja osobiście używam anteny pokojowej z 1980 roku, sygnał rewelacja :-), właśnie dotarł do mnie Onkyo T-9 i jestem cały happy :-)

pozdrawiam

Jacek

Gość traxman

(Konto usunięte)

->conrddd

Pewnie wskaźnik sygnału wskaże wyższy poziom, ale z jakością odbioru niestety nie będzie to miało nic wspólnego. Bez porządnej anteny zewnętrznej ciężko poprawić odbiór. Pokojowa ze wzmacniaczem to tylko półśrodek - warto umówić się w sklepie na możliwość wypróbowania i ewentualnie zwrócić gdy się nie sprawdzi.

Niedawno przegapiłem aukcję "Tuner Eumig T500" . Troszkę żałuję. A może warto było? A może tylko T1000 jest wart grzechu. Wydaje mi się że są to ciekawe sprzęty. Jakiekolwiek opinie mile widziane.

pozdrawiam , artur.

Niedawno przegapiłem aukcję "Tuner Eumig T500" . Troszkę żałuję. A może warto było? A może tylko

>T1000 jest wart grzechu. Wydaje mi się że są to ciekawe sprzęty. Jakiekolwiek opinie mile widziane.

>pozdrawiam , artur.

Ja nie przegapiłem....licytowałem ale odpusciłem...Wyglad super..gdyby to był T-1000 licytował bym dalej....o T-500 własnie nic nie ma....

HM69

>Ja wcale nie zamierzam kupować Yamahy T-1000. To była tylko sugestia dla Ciebie. Napisałem tak bo

>słuchałem kiedyś tego modelu.

>O wspomnianym modelu T-500 nic nie wiem bo go nie słuchałem. Piszesz, że ma 3 letnią gwarancje

>AudioKlanu. Mogę napisać tak. Słucham już dość długo radia ale jeszcze nie widziałem, żeby gwarancja

Oj..żartowałem..przeciez...mówiec o T-500 tez miałem na mysli współczesny model...Oba ww. sa zachwalne...T-500 mozna by nawet rozważac...O gwarncji pisłem...tylko jako uzupełnienie...ze nowy model (chwalony)+gwrancja... moze byc alternetuwa dla 20-30 letnich topowych modeli...

Natomist nie wiem jak graja te nowe modele.

Panowie potrzebuję tunera ct 1460 DUAL lub model niższy ct 1260

jeśli ktoś ma na sprzedaż to proszę o wiadomość. przepraszam że z takim tematem tu wbijam się,,ale bardzo potrzebuję takiego tunera..pzdr dla wszystkich

taka śliczna ciekawostka z całkowicie dyskretnymi stopniami wyjściowymi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

T-9000 i T-85 inside (dla kolegi HM69)

Ukryta Zawartość

post-3590-100000495 1267784414_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi