Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Czasu jest coraz mniej:(, a paradoksalnie mam go coraz więcej.

Dziwny jest ten czas...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Berberys, a ta fota z "filharmonii" to z roku? :) jezeli chodzi o te wystepy to jeden mi sie utrwalil w pamieci..... koziolek matolek i kolega Marczenia :D meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>A obecnie o koledzie Piotrze M. mówi się stojąc na baczność per "Panie Poruczniku"!

a nie wygladal na takiego :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Berberys, no to jesli sie chlop nie zmienil :D to musza miec tam jednostke podobna do tej z Paragrafu 22 :)

Jacek - w nawiązaniu do spotkania w ubiegłą sobotę - widziałeś taką serię wydawniczą ? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Przyjedziem i posłucham (mam nadzieję:)

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Prawdopodobnie po raz pierwszy będzie 2+2!!!

tak się rzeczone Yamahy zaprezentowały:

Ukryta Zawartość

post-11475-100009129 1249035100_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jak zagrały?

ano - specyficznie, napewno nie jest to brzmienie dla każdego, zaryzykuję i powiem wręcz, że do relaksacyjnego odsłuchu na dłuższą metę nie nadają się. bo też zdaje się nie do tego je stworzono. to monitory studyjne, ustawiane powinny być "na nosie", a służyć mają do produkcji/nagrywania. świetnie słychać ludzki głos, mam na myśli wyrazistość, wszystkie wyrazy, głoski akcentowane są bardzo dokładnie. bas jest bardzo krótki i szybko się kończy to pasmo. w tym zakresie dla mnie nie jest to zaakceptowania. lubię gdy muzyka ma w tym zakresie solidniejsze podparcie.

aha ważne jest też to, że słuchanie słabiej nagranych płyt to już autentyczne wyzwanie dla cierpliwości własnej :)

pozdr.

dziekuję Maćkowi za możliwość posłuchania, a Bartkowi za fotki!

Ł.

Very nice!

Ale zdaje się, że Redakcja Lubuskich Odsłuchów zaczyna wydawać swoje numery z pewnym opóźnieniem. Cóż. Najbardziej na bieżąco są zazwyczaj brukowce. A na to nie można sobie pozwolić:)

Pozdr.

już Jacku nadrabiam, tak to wyglądało wczoraj:

Ukryta Zawartość

post-11475-100009125 1249036970_thumb.jpg

post-11475-100009126 1249036970_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie Yamaha NS 10M Studio to studyjne monitory bliskiego pola. Po pierwsze nie stawia się ich tak jak na zdjęciu. Po drugie one zupełnie nie nadają się do słuchania muzyki w domu - to głośniki do utawiania poziomów.

hehh... oto one:

Ukryta Zawartość

post-11475-100009120 1249037223_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak widać ze zdjęć - Houek swoich zapowiedzi dotrzymał - Crafty do mnie już nie wróciły :)

tor słuchawkowy zrobił wczoraj furorę, a mały audiofil przeszedł pierwszą próbę...usnął mimo dosyć ostrego hałasowania panów z Perfect Circle :)

Kolego Rollins!

Pytanie laika - jak winno wyglądać optymalne ustawienie tych głośników?

A co do odsłuchów!

Osobiście obawiałem się nieco zestawienia ProAców z BelCanto!

Moje obawy rozwiały się niczym poranne mgły - zestawienie okazało się nader udane!

Niemniej... wolałem system słuchawkowy... ;)

Maluszkom brakowało nieco dynamiki i zejścia (jakby Zuku powiedział - brakowało "pierdolnięcia") :)

No i przekonaliśmy się, że Blue Note czyta CD-Ry... Rotfl

A najważniejsze - rośnie nam nowe pokolenie lubuskich audiofili!

Łukaszu!

Dzięki za gościnę! A wczorajszej siatkówki żałuj - co prawda zamiast poniedziałkowych 10 młodziutkich dziewcząt było ich tylko 6, ale za to - ilość przeszła w jakość! Mniam! ;)

mi w tych Proac-ach najbardziej podobają mi się efekty przestrzenne, dźwięk nie jest związany z kolumnami, pięknie budują scenę w głąb i wszerz. barwowo też mi odpowiadają. wiadomo, że z 13 cm głosnika super basu nie będzie, ale nie narzekam. jest szybki, dobrze kontrolowany.

Tak.

Fotopress działa jak należy! A Naczelny jak zwykle spóźniony:)

Niezwykle miło było powitać kolejnego audiofila:) Rzekłbym - klona Ojca Założyciela:)

Jak siedział i słuchał z nami - był niezmiernie zadowolony!

To ci Mateusz-Bestia!

Aj. Zapomniałbym o Krzysztofie, który mam nadzieję, pomoże mi w przyszłości zrównoważyć niezwykle pewnych siebie, bedących "na prawie" Lubuszan.

Dzięki Krzychu za przybycie!

Lubuszanom - za kolejne miłe przedpołudnie (tym razem). Chociaż ze dwa razy mi się upiekło:):):)

Do nastepnego!

Pozdr.

berberys

nie żeby się czepiał:) ale to monitory bliskiego pola więc powinno się ich słuchac z bliska:)

NS 10m mają wysuniętą średnicę i są bardzo lubiane przez realizatorów - szczególnie do ustalania poziomów w nagaraniu, wokalu...

stały się legendą - bo były przez długi czas standardem w wwielu studiach na całym świecie.

Teraz chyba rośnie im konkurencja w Polsce w postaci APS AEON

rollins

Wszystko co piszesz sie zgadza. Ale jaki problem by troche poeksperymentowac? :) Poza tym zależało mi, aby świadomość audiofilska troche zasmakowała studyjnego podejścia do muzyki.

rollins, 31 Lip 2009, 13:32

>nie żeby się czepiał:) ale to monitory bliskiego pola więc powinno się ich słuchac z bliska:)

Zdaje się, że o tym wiedziano i pisano wcześniej:

Luc: "... to monitory studyjne, ustawiane powinny być "na nosie", a służyć mają do produkcji/nagrywania."

Myślałem, że Twoje "źle" onacza, że mają być w pionie, albo co gorsza tyłem?:):):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.