Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

tak to widział mój aparat :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11475-100004178 1273946364_thumb.jpg

post-11475-100004179 1273946364_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tak to wygląda teraz u mnie:

Ukryta Zawartość

post-11475-100004102 1274018084_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łukasz odpowiem tak: "10 000 days" Toola wysłuchałem dziś dwa razy od początku do końca. zacząłem dla testu, a potem były już czysty fun!

napisałem do Audiofastu w sprawie podstaw do Vandersteenów, powinno być z nimi jeszcze lepiej.

pozdr.

Ł.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Chciałem podziękować wszystkim przybyłym wczoraj na spotkanie. Cieszę się, że godziny przygotowań nie poszły na marne i system zagrał zgodnie z oczekiwaniami. Z tego co zauważyłem, obyło się bez krytyki a głównie zasługa to dwóch bohaterów czyli DC10T i rewelacyjnego Lebena, który bogactwem barw zauroczył chyba każdego na tym odsłuchu.

No nareszcie ,,prawdziwe lubuskie,,luc stoi na strazy tego watku :)

Ja nie znam drugiego takiego audiofila z nervosa i parciem na zmiany jak Lukasz przez co takie watki byly,sa i beda ciekawe:)

A tak powaznie to tego kurna bym posluchal bo kolumniszcza zrobily na mnie wrazenie na AS a w domowych warunkach pewnie jest duzo lepiej.

robix

Nieźle się Panowie bawicie. Obiecuje, że na zimę dołączam do Was:)

Luc>>>

Czy ja dobrze widzę?

Co to za cuda? Pisz po kolei...

Czy to stary pokój???

Pozdrówka dla Wszystkich!!!

P.S.

Wiem, że może być za późno, ale na ebay są R90 w fortepianie...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Lucek!

Machnij jakąś dłuższą reckę Vanderszaf! Sam jestem ciekaw Twoich spostrzeżeń.

Z wątku obok - przeczytałem, żeś blisko uanalogowienia... Potrafisz zaskoczyć!

Korzystając z faktu posiadania przez Ciebie aparatu - znalazłbyś czas na fotkę Twoich słuchawek?

A SPL Phonitor prezentuje się fenomenalnie - chyba w czasie przeprowadzki poproszę o przywiezienie Twojego sprzętu w komplecie do mnie... ;) Jest sporo do przetestowania!

Wracając do sobotniego spotkania - czuję się trochę głupio, bo narzuciłem w więszej części mainstreamowy repertuar - słuchaliśmy "Straying to the Moon" grupy Kattorna, płyty Ingi Lewandowskiej i Kuby Stankiewicza "Ulice Wielkich Miast" i płyty "Words" w składzie Możdżer, Griese, Nonnemacher, Schaauble.

Jak zanudziłem wszystkich zabrano mi dostęp do odtwarzacza... ;)

z każdą minutą dzisiejszych odsłuchów podobały mi się one coraz bardziej. musze je tylko podnieść ciut i odchylić (przećwiczyłem to na prowizorycznych środkach). co do recenzji - a weź przyjedź chłopie i posłuchaj - nikt tak tego nie opisze jak ty :) zapraszam!

a zresztą - na czas przeprowadzki i tak wylądują u ciebie :)

Moj 2 tysieczny wpis dokonam w Waszym watku a co mi tam:)

Ze tak daleko mieszkam od Was do diaska ! W innym przypadku byscie sie mnie nie pozbyli z domu.

Ps. Ale se chlopoki kadzicie hehe.

Robercie!

Znacznie lepiej tak, niżbyśmy mieli się kłócić... ;)

A Ty po prostu pakuj dobytek do auta i przeprowadzaj się w nasze strony!

I obiecuję, że nikt Cię wyrzucać z domu nie będzie! :))

Foxbat!

Nie po to dostajesz działkę od sztuki, byś nas wydawał ;))

Dostaniesz w takim razie po premii i przez tydzień nie damy Ci "grzebać" w Yakinach!

Innymi słowy - tydzień bez pieszczot... spowodowanych prądem. ;)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Żeby zbytnio towarzystwo się nam nie rozleniwiło :-) zapowiadam zatem kolejne spotkanie na którym zaprezentujemy Audiovectory S3 Signature (17500zł) wraz z dość nieoczekiwanie przybyłym do nas Docet Lectorem CDP-7T MK3. A wzmacniacz? Hmmm dopiero go wyłonię drogą eksperymentów :-) Termin jeszcze ustalimy, ale wstępnie są dwie propozycje czyli 22 lub 29 maja.

Luc! No, no, widzę, ze szybko przechodzisz od słów do czynów. Niedawno rozmawialiśmy i nieśmiało wyraziłes chęc powrotu do pasywnych kolumn i oto już plan wykonany :)

Ładnie wygląda Twój nowy zestaw. Kolumny dla mnie wielka niewiadoma.

U mnie niedługo też nowy system w komplecie...mam nadzieje.

Gość amidas

(Konto usunięte)

foxbat postaraj sie bardziej..bo takie ironizmy mnie nie jakoś nie wzruszają. Mało powiedzieć bardziej to świadczy o Tobie niż o mnie, bo ja się grzecznie pytam nie dlatego, że nie wiem gdzie leży Zielona Góra czy Warszawa. A może Panowie umówili się w Suwałkach??. Tam niestety już za daleko na wycieczkę, ale 130 km które miałbym do pokonania w którąś z sobót stanowi najmniejszy problem. ;-)

pzdr.

Wreszcie jakis rzeczywisty opis brzmienia Tannoyow z polki pozabudzetowej, bo tekstow i tekscikow z polskiego "Hi-Fi Choice" nie licze. Interesujace! A kolumny z wygladu niczego sobie, pewnie do metrazu mniejsze/rowne 30 m2...

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Jeśli pomieszczenie będzie trochę zagracone, albo przygotowane odpowiednio to zaryzykowałbym już od 20m2. U nas jest 26m2 i żadnych problemów z basem nie udało się odczuć, z pewnością nie było go za dużo.

JarlBjornie!

Rzeczywiście rzeczone Tanoye to gabarytowo całkiem pokaźne kolumny, ale potwierdzam słowa Audiozakupów, że basu - ilościowo nie jest dużo. Zatem istnieje duże prawdopodobieństwo doskonałego zagrania w pomieszczeniu mniejszym, choć należy zwrócić uwagę, że porty b-r znajdują się z tyłu.

Kolumny są dość głębokie, do tego bass-reflex z tyłu - trochę metrów pewnikiem trzeba jednak mieć... ;)

Pozdrawiam

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Pewnie mi nie uwierzycie (zwłaszcza Lutek), ale dzisiaj przyjechały Audiovectory S3 Signature i słuchałem ich przez ponad 2 godziny na zmianę z Tannoy DC10T pędzone przez Ayona Oriona i CD Docet Lector no i Panowie Audiovectory są wyraźnie lepsze! A w czym lepsze ? A mianowicie:

- lepiej separują instrumenty

- lepsza lokalizacja

- precyzyjniejszy i szybszy bas, który schodzi równie głęboko jak w DC10T !

- lepsza przestrzeń i to bezdyskusyjnie

- dużo lepsza precyzja i rozdzielczość tutaj mamy prawdziwą przepaść, mikrodynamika jest fantastyczna

- lepsza barwa instrumentów ! Saksofon, trąbka tutaj bezapelacyjnie lepszy jest Audiovector, gitara trochę lepszy Audiovector

- w porównaniu do Audiovectorów Tannoye grają jakby za lekkiej zasłony a jednocześnie Audiovectory nigdy nie wpadają w ostrość

I jest tylko jedna rzecz w której wygrywa Tannoy a mianowicie ciut lepsza dynamika (wyższa efektywność), ale nie jest to wielka przewaga.

To oczywiście moja opinia w pełni subiektywna, ale też zachęta dla Was abyście zweryfikowali sami moje spostrzeżenia. Gorąco zapraszam na odsłuch tych kolumn bo to co one wyprawiają wprawiło mnie w osłupienie.

Audiozakupy, 18 Maj 2010, 21:19

>Pewnie mi nie uwierzycie (zwłaszcza Lutek), ale dzisiaj przyjechały Audiovectory S3 Signature i

>słuchałem ich przez ponad 2 godziny na zmianę z Tannoy DC10T...

A dlaczego mialbym nie wierzyc, ze przyjechaly i sluchales przez ponad 2 godziny na zmiane z DC10T :-) ?

lutek powiem krótko, to co pokazały audiovectory w dniu dziesiejszym przewróciły moje opinie do góry nogami co do zachwytu nad tannoyami pojedynek powiedziałbym jednostrony tak po sportowemu do jednej bramki na korzysć audiovectorów w każdym aspekcie dzwiękowym oczywiscie.

Audiozakupy, 18 Maj 2010, 22:31

>Bardziej chodziło mi o to, że coś może zagrać lepiej niż Dual Concentric :-) Oczywiście w podobnej

>cenie a w tym przypadku nawet tańszego.

Wiem..., to byl z mojej strony tylko zarcik.

Nie mam podstaw aby nie wierzyc, ze Audiovectory zagraly lepiej. Zarowno ich, jak i DC10T nie slyszalem, choc troche mnie zaskakuje twoja jedna z opinii, a mianowicie, ze:

" - w porównaniu do Audiovectorów Tannoye grają jakby za lekkiej zasłony "

Co to za wysokotonowiec ze sporym frontem siedzi w Audiovectorach ? Czy ma kopolke tekstylna ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.