Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie nigdy na nartach nie jezdzilem, ale musze przyznac, ze wyjazdy na narty szkodza mojej watrobie ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Bartku:

co do twojej wypowiedzi:

"Poza Tobą - Łukaszu i mną jeszcze trzy osoby w swoim "o mnie" chwala się posiadaniem Omaków...

Jedna z nich posiada wyłacznie pre Omak Jewel Two!

Dwie, włączając Luc'a są właścicielami Omaka Jewel Three, a kolejne dwie, w tym i ja, Omaka Jewel One!

Najciekawsze jest, iż jeden z kolegów również zestawił Omaka Jewel One z Dali Grand Coupe..."

ten kolega co ma wpisane w "o mnie" Omaki Jewel Three o nicku "zbielak" to z tego co kojarzę poprzedni właściciel moich monobloków :)

mało nas to posiadaczy produktów owej manufaktury from Ukraine.

pozdr.

Łukasz

Bartku,

przyznam, że korzystając a konto z pieniędzy jakie planowałem zdobyć na odsprzedaży kupiłem osławione Dzieci Sancheza i tak od dwóch dni katuję całą rodzinę uwerturą z tej płyty :)

ale do Pata też się przymierzę w tym tygodniu. obiecuję!

pozdr.

Łukasz

Lucmaster

Przepraszam, że się wcinam, ale mam trochę hopla a raczej miałem na punkcie Chuck Mangione. Ten podwójny album kupiony przed wielu laty był początkiem mojej choroby. A później poszłoooo …

Oczywiście, że polecę. Na cd: "Feels So Good", "The Feeling's Back". Z analogów koncert "An Evening of Magic". Zresztą facet trochę tego naprodukował :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Utwór Feels So Good nagrałem sobie w kilku wersjach jakie tylko znalazłem tu i ówdzie. Teraz trochę mi już przeszło, ale był okres totalnej fascynacji.

Ukryta Zawartość

Koleżanki i Koledzy!

oto miła niespodzianka:

dzięki uprzemości kolegi houka zawitały u mnie jego ProAc Studio 1 MKII, a w odwrotną stronę pojechały moje Dali Grand Coupe. przez dwa tygodnie potestujemy głosniki w swoich systemach.

ot - akcja jak marzenie audiofila (zwłaszcza dla mnie, bo to houek jeździ :) ).

relacje z odsłuchów oczywiście zamieszczę :)

pozdrawiam.

Łukasz

Ta, zgadza sie. U mnie goszcza Dali GC. Bedzie mi milo, mam nadzieje, z nimi przez 2 najblizsze tyg.

Rowniez zamieszcze swoje odczucia z wnikliwych odsluchow Dali w swoim systemie.

Sluchalem Dali chwileczke u Łukasza w jego systemie....na pierwszy rzut oka brzmienie bylo ciut przyciemnione i wolne. U mnie jest znacznie zywiolowiej, bardziej zaznaczona gora i wyrazniejsza srednica, no i ten bas....bardzo gleboki. Ale to sa pierwsze wrazenia. Jak sie oslucham to napisze konkrety.

Pozdrawiam

Chłopaki!

A kobietami też się wymieniacie??? Może bym się przyłaczył? Hmm, krytyczne odsłuchy przez dwa tygodnie? ;-))

Pozdrawiam i oczekuję długich relacji!!!

Houek!

Byłeś w Nowej Soli i nie wpadłeś z Łukaszem na kawę! Wstydźcie się! Jestem na Was obrażony... ;-)

Bartku, nie denerwujta sie! Bylem w niedziele i troche mi sie spieszylo. Jak bede odwozil paczki Łukaszowi to sie wspolnie umowimy i zorganizujemy szybkie porownanie ProAc i Dali w Łukasza systemie. Co Ty na to?

Pozdrawiam

witam ponownie!

napisałem już do houka kilka słów, ale mam nadzieję że nie będzie miał nic przeciwko temu abym kilka słów skrobnął dla szerszej grupy zainteresowanych.

jak grają ProAc Studio 1 MKII?

generalnie ocena moja jest bardzo pozytywna i wysoka. dźwięk wysokiej klasy, zrównoważone całe pasmo, fajny, szybki, konturowy bas, ładnie "znikają" w pokoju. duże zaskoczenie "in plus".

wcześniej nie miałem do czynienia z wytworami ProAca, ale te monitory poziom postrzegania tej firmy podnoszą wysoko.

oczywiście jest kilka elementów, które nie przekonują mnie do końca, ale cóż to co ja widzę jako pewne niedostatki śmiało przez innych może być uznane za plusy. jak dla mnie dźwieku jest trochę "mało", ale przyznaję bez bicia że mi trochę postrzeganie świata w tej materii Jackowe Infinity chyba lekko zwichrowały :)

ja bym ciut tym ProAcom dodał średnicy, ale to już też kwestia indywidualnych preferencji.

nie wiem jak sprawiłyby się z tranzystorem, natomiast z silną lampą to jest kawał dobrego brzmienia, do mniejszych pomieszczeń - nie zawaham się napisać "jak znalazł".

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję Koledze houkowi za pomysł, inicjatywę i wykonanie!

Łukasz

ps. rozmawiałem dziś z zukzukzukiem (Jackiem) i rzeczy jakich się dowiedziałem wprawiły mnie w pewne osłupienie pomieszane z niedowierzaniem. okazało się, że ostatnia "stała" w Kosmosie upadła...

Skoro Łukasz cos napisal o moich ProAc to ja skrobne pare slów o jego Dali.

Generalnie kawał dobrego monitora bez dwoch zdan! Klasa.

Jesli chodzi o szczegoly to moze tak:

-podoba mi sie: spora ilosc basu (do malych pomieszczen sie raczej nie nadaja), delikatnosc srednicy, przesuniety ciezar brzmienia w strone niskich czestotliwosci ( dodaje to "goracej" barwy chociazby gitarom elektrycznym), scena (szeroka, głęboka), precyzyjna lokalizacja, dobra stereofonia.

-nie podoba mi sie: przygaszone wysokie tony (aczkolwiek ich jakosc nie budzi zastrzezen), lekko rozlazły bas (brak wyraznych konturow), brak zadziornosci.

Zaznaczam, ze ww. opis tyczy sie wspolpracy Dali w moim systemie.

Reasumujac, dla osob sluchajacych raczej szerokopojetej muzyki rozrywkowej szczerze polecam.

Rowniez dziekuje Łukaszowi za "transakcje":)

Pozdrawiam

P.S. Coz takiego u zukzukzuka ciekawego sie stało? Czyzby pozbywal sie Infinity?

Mając na względzie, że wszyscy zainteresowani dyskusją nad dyskusyjną urodą Omaka są także obecni w tym temacie ...

Wyszperałem zdjęcie jednej z koncówek mocy legendarnego Lamma...

I dla porównania (mała powtórka) zdjęcie koncówki Omaka...

;-)

Ukryta Zawartość

post-15273-100001926 1201646093_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drogi Mateuszu!

Oczywiście, że Lamm jest tranzystorowy!

I oczywiście rozumiem Ciebie, że wzmacniacze lampowe wyglądają o niebo lepiej, gdy ich elementy wzmacniające są wyeksponowane! Nawet nie wiesz, jak często zaglądam z boku do wnętrza Omaka, by poprzyglądać się leciutko świecącym lampkom...

Niemniej wklejenie przeze mnie zdjęć obu wzmacniaczy było maleńką prowokacją na ogólny temat estetyki sprzętu audio!

Pozdrawiam

Bartek

Witam ponownie po dzisiejszych odsłuchach po których skusiłem się dopasować zwrotki do nowych głośników ( 18W8545 )

A oto efekt kilku godzin walki z kupą kondów , rezystorów i.... lutownicą :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak w kwestii formalnej... szykuje się może w najbliższym czasie jakieś wspólne słuchanko ?? Chętnie się wproszę, bo mój lokal niestety od prawie dwóch miesięcy mocno zajęty przez malutka istotkę ;)

Luxmany i winyle 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.