Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

"lucmaster

>>> dymu - tak jak ci mówiłem, mam w domu narazie szlaban na kolejne wyjazdy :)"

Ja niestety na takie dalekie wojaże równnież się nie nadaję... ale Zielona, Nowa Sól czy okolice... chętnie się wproszę ;)

Ps. Łukasz.. gratuluję nowego nabytku :)

Luxmany i winyle 

Viniu!

Bartek uderzył za granice na narty, z tego co mi wiadomo.

u mnie warunki mizerne są, ale jakbys sie odważył to dzwoń, cos uzgodnimy w tygodniu lub na weekend.

mam obecnie dwa zupełnie odmiennie grające systemy, warto posłuchać.

jeden to mocarne lampy i dźwiek gęsty jak syrop, drugi to przejrzysty tranzystor.

wczoraj był u mnie Bartek i mam wrażenie, że "był pod wrażeniem" :)

pozdr.

Łukasz

witam.

jednak oddałem Perreaux E160i, dlaczego?

ano - grał za dobrze :), zbyt przejrzyście, delikatnie. do głównego systemu stereo byłby fajny (zwłaszcza jakby odpowiednie kolumny dodać). do drugiego systemu, czyli do filmów i okazyjnie muzyki - średnio z uwagi na nienaduzywanie basu :)

szukam dalej.

pozdr.

Łukasz

Witam.

ostatni - mam nadzieję - wpis z serii: "co tam u mnie słychać".

najważniejsze - trafiły do mnie i to raczej na dłużej houkowe ProAc studio 1 Mk II. jak widać wypożyczenie ich swego czasu przez houka okazało się brzemienne w skutkach :)

wzmak - kupiłem Rotela RA 1062, będzie teraz napędzał Quady i prawdopodobnie jakiegoś suba.

JBL XTI 100 - w zasadzie sprzedane.

ot - i tyle remanentu po weekendzie, który okazał sie "owocny".

pozdr. wszystkich zaglądających do tego wątku.

Łukasz

Oj mój weekend był dość owocny w brzmienie. Miałem miły kontakt z Gryphonem Callisto model hmm z tego co pamietam to 2200 ale możliwe, że się mylę. Tak w kilku słowach o wrażeniach: OH, AH i jeszcze kilka OH......

A tak z ciekawości, Łukasz jak tam rotel się spisuje. Kiedyś miałem możliwość testów Rotela 06 jednka kolumny jakie z nim grały w ogóle nie pozwalały mi ocenić tej marki.

Gryphon Calisto 2200 - no to podobno wzmak nad wzmaki,

niektórzy twierdzą, że Krell 400 nie ustoi temu Gryphonowi.

Rotela jeszcze nie mam. jutro ma byc wysłany. dojdzie - to nie omieszkam sie napisać coś.

pozdr.

Łukasz

• 3 tygodnie później...

witam ponownie!

z kronikarskiego obowiązku, ale też z chęci podzielenia się, informuję, że wczoraj ponownie nowosolska grupa zaatakowała Jacka zukzukzuka w jego mateczniku na styku Lubuskiego i Wlkp.

pretekstów (sprzętowych) było kilka, ale tym najważniajszym chęć zobaczenia i posłuchania kolejnych wytworów spod szyldu "starego" Infinity.

byliśmy, widzieliśmy i posłuchaliśmy.

co grało:

1) Jackowe monobloki AVM (bodajże M3) + preamp Adcom + Cyrrus jako źródło + owe Infinity (oryginalny wygląd, ale graja!),

2) zmienilismy preamp na Bartkowego AVM - efekt: duzo więcej powietrza, lepsza stereofonia, ale troche kosztem wypełnienia i barwy,

3) zmienilismy Cyrrusa na mojego Ceca 51xr, pokombinowalismy kablami też trochę - efekt: podobało sie nam bardzo, Cec i Xindakowe tasmy ubarwiły dźwięk i uspokoiły go zarazem.

tyle o przyjemnościach ducha, o te dla ciała zadbał w wielkim stylu Gospodarz, racząc nas jadłem i napojami (nie tylko bezalkoholowymi).

zdjęciami spotkanie dokumentował Bartek i obiecał podzielic się nimi na forum.

pozdrawiam.

Jackowi dziekuje jeszcze raz.

Łukasz

Jacku!

Kolejny raz zabrałeś nas w krainę dźwięku z innej bajki!

Nie muszę już dodawać, jak bardzo mi się podobało!!!

Olbrzymie podziękowania dla Ciebie i serdeczne pozdrowienia dla całej rodziny!

Niestety na zdjęcia i relację bedziecie musieli poczekać do wieczora!!!

Pozdrawiam!

ja mam wrażenie, że Jacek wiele zmieniając w swoim systemie pozostaje jednak wierny pewnym preferencjom i jednej koncepcji.

najkrócej bym ją scharakteryzował określeniem "dźwięk koncertowy". nie ma tu żadnego pitu-pitu, ma grać z wykopem, z "jajami". i to obojętnie czy na basie jest 1x 30cm, czy 2x :)

co więcej udaje mu sie nie tracić przy tym na barwie, rozdzielczości itp.

w efekcie - zawsze duża klasa, a jak zauważył Bartek wczoraj, po wyjściu z koncertu i puszczeniu muzyki w domu, nie ma już dojmującego wrażenia braku...

pozdr.

Łukasz

Dzięki Koledzy za przybycie !!!

Nie będę pisał jak i co najbardziej mi się podobało, bo to nie przystoi.

Wiadomo - pierwsza jest ONA! Od ponad 20 lat GRA ! Tylko nie mogę stosować połączeń zbalansowanych - hehe...

A tak na serio - było OK ! A długimi okresami - nawet bardziej !

No i dzięki WAM mała ława zostaje ! Niestety telewizor już przeniosłem na swoje miejsce. Może kiedyś...

Pozdrowienia dla Was i Waszych Rodzin na WIELKĄ NOC !!!

P.S.

Weźcie się do roboty !

Ciągle słychać narzekania na wymiar sprawiedliwości.

A nie - pitu, pitu...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość chml

(Konto usunięte)

robix, 12 Mar 2008, 20:24

>Witam lucmaster >>>> Zmartwie cie bo wcale AN y nie graja jakos wybitnie z 300B bo mimo

>deklarowanej skutecznosci potrzebuja troche wiecej pary i taki Oto SE bedzie w stanie je odpowiednio

>napedzic.

Tu sie zgadzam, AN graja swietnie z 300B ALE nie wybitnie. Wszystko zalezy od reperuaru, wielkosci pokoju oraz samego wzmacniacza. Generalnie kolumny AN graja wysmienicie ze wzmacniaczami AN, choc slyszalem zestawienia z np. Manleyem Stingray'em i smiem twierdzic, ze bylo znacznie lepiej i ciekawiej niz z 300B.

>

>Jerszcze jedna sprzwa kolumny AN zaczynaja sie tak naprawde od modelu J ijesliK tak Ci sie podobaja

>to smiem twierdzic ze jednakta flaszke przegrasz jak posluchasz ,,prawdziwych Audionotow,,

No wg mnie prawdziwe AN zaczynaja sie od modelu E... Kto ich poslucha i wie, czego wymaga od dzwieku, szybko sie od nich nie uwolni.

Prawdziwe AN zaczynaja sie od J ek a lepiej mozna juz tylko kolejnymi tuningami (poziomami AN) i zmiana na E ale tylko jesli pomieszczenie je nie zadusi dlatego wlasnie zostaly stworzone J ki (chodzi o pomieszczenie przetworniki sa takie same) wiec nie dorabiajmy ideologii bo do niczego nie prowadzi.

Fajnie sie bawicie panowie i tak trzymac to jest najwazniejsze w tym ,,sporcie,, spotkania i odsluchy.

Mozliwosc konfrontacji sprzetowej i pogaduchy sa nieocenione i pouczajace.

robix.

Bartek obiecywał zdjęcia.

pewnie będą. ja wczoraj wieczorem miałem problem z wejściem na forum, może opóxnienie jest tym spowodowane. musimy nastepnym razem pamietac o Koledze italusie, który mieszka zdaje sie rzut beretem od Jacka.

pozdrawiam.

Łukasz

Chłopaki!

Byłyby już wczoraj, ale "audiostereo" padło!!!

Nie mam pojęcia jak długo to trwało, niemniej po dwóch godzinach zrezygnowałem z prób!!!

Niemniej opowieść okraszona zdjęciami wcześniej, czy później znajdzie się na forum!

Pozdrawiam

Bartek

Jak pisał "ojciec założyciel" wątku "nic tak nie ożywia wątku, jak zdjęcia"!

Co prawda fotograf ze mnie, jak z koziej dupy trąbą, ale... voila...

Znak firmowy bohatera naszego wtorkowego spotkania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nasz bohater...

Dwa zdjęcia i ubrane i jedno... nago...

Ukryta Zawartość

post-15273-100006934 1206029938_thumb.jpg

post-15273-100006935 1206029930_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcia dla miłośników prostoty i minimalistycznej zwrotnicy...

oraz...

głośniki sekcji wysoko i średniotonowej.

Ukryta Zawartość

post-15273-100006930 1206030388_thumb.jpg

post-15273-100006931 1206030382_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grało na początek z monoblokami AVM,a, pre - Adcoma i wysokim modelem Cyrusa.

Na marginesie - spotkałem się po raz pierwszy oko w oko z twórczością tej ostatnij firmy i mogę napisać, że te niepozorne "pudełka na buty" prezentują się zacnie i intrygująco.

W trakcie odsłuchów Adcoma zastąpił pre AVM Evolution 1, a Cyrusa - Cec!

Ukryta Zawartość

post-15273-100006926 1206030857_thumb.jpg

post-15273-100006927 1206030851_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sól tej ziemii i Ci bez których relacji by nie było... ;-)

Na pierwszym zdjęciu, na pierwszym planie po lewej stronie nasz ukochany PT. Gospodarz - miłośnik Infinity, dobrej muzyki, pięknych kobiet, szacownych trunków, etc., etc., etc., na środku - Patryk oraz "ojciec założyciel" - zwany Łukaszem...

Zdjęcie drugie - postacie niby te same, choć w nieco innej konfiguracji...

A na trzecim zdjęciu to mi też udało się załapać... ;-)

Ukryta Zawartość

post-15273-100006923 1206031376_thumb.jpg

post-15273-100006924 1206031366_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam.

znak firmowy wyszedł średnio... uspokajam - prąd był :)

muszę przyznać, że miny mielismy przyzwoicie audofilskie, skupienie, powaga...

aha - pochwalę się, że wczoraj odwiedziłem jeszcze jednego kolegę z nowej soli i krótko, ale z dużą przyjemnością, miałem okazję posłuchac jego zestawu, na który składały się SF Signum (cacuszka), Marantz PM 17 MKII KI (wygląd ekstraliga, brzmienie bardzo przyjemne), za źródło służył mój Cec (oj nazwiedzał się on ze mną trochę już). całość brzmiała na wysokim poziomie, sympatycznie, relaksująco. ja bym ciut więcej ciepła na średnicy dodał, ale to już takie moje spaczenie....

do potestowania dostałem srebrne Kon-techy, zwane Saprami też.

pozdr.

Łukasz

Witajcie!

Od wczoraj zbieram się, żeby coś sensownego i w miarę wyczerpującego napisać o wtorkowych odsłuchach u Zukzukzuka i jakoś tak nijak mi nie idzie! Przede wszystkim z braku czasu, ale również z lenistwa, do czego się kornie przyznaję!

I byłem przekonany, że dziś mi się uda!

Ale chyba już w tej chwili mogę śmiało napisać, że mi się niestety nie uda...

Nie uda to się z uwagi na fakt, że dzięki życzliwości jednego z naszych kolegów, zagościł u mnie w domu zewnętrzny przetwornik dac!

Został podłączony i się wygrzewa, a ja cokolwiek sensownego napiszę, jak się osłucham, przesłucham i porównam... ;-)

Dodatkowo byłem zmuszony do wejścia w posiadanie drogą kupna jakiegoś kabelka...

No i w sklepie nieopodal mojego miejsca pracy nabyłem takowy!!!

Wygląda jak "milion dolarów"... ) Zdjęcia wkrótce!

Na całe szczęście zapłaciłem za niego znacznie mniej - równowartość butelki alkoholu, który Zukzukzuk pogardliwie zowie "perfumami"!!!

A na marginesie - jakby u mnie w "wiosce" w dystrybucji było to, czym ugościł nas Jacek, to z pewnością odzwyczaiłbym się od picia perfumów... ;-)

Pozdrawiam

No, Panowie i Panie!

Mogę napisać już w chwili obecnej... To coś GRA!!!

To, co rzuca się na pierszy rzut oka (ucha) to dokonale rozdzielcza i dźwięczna góra pasma!!! Podoba mi się!

Minusem tego całego ambarasu jest to, że w chwili obecnej cały mój system przypomina bożonarodzeniową choinkę!

Dioda w Omaku świeci na czerwono, w przedwzmacniaczu AVM'a - na zielono, a w dacu - na niebiesko...

I to jak świeci... Pisaliśmy kiedyś, po odsłuchach u Adama, że wyświetlacz DVD Samsunga ma jaskrawy niebieski wyświetlacz...

Przy diodzie daca, wyświetlacz ten to mała skromna lampka rowerowa!

Ta cholerna dioda daje po oczach niczym laser!!!

Przypomina mi się, przezabawny i dlatego zapamiętany, tekst z przezytanej wiele lat temu powieści science-fiction: "I błysnął wtedy błękitnym płomieniem plazmacza (...)".

Teks ten, niestety, oddaje w stu procentach wrażenia wzrokowe.

No i jeszcze jeden minus - tylnia ścianka nie posiada oznaczeń kanałów!

Łącząc kable zgodnie z kolorami gniazd połączyłem kanały odwrotnie...

Pozdrawiam

Ta malutka skrzyneczka w kolorze aluminium to właśnie testowany dac!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po prostu odwróć skrzynkę, zaklej "oko" lub naciągnij worek na to "coś".

Nie wiem co to za mania z tą "niebiańską poświatą" ? Jakby innych kolorów nie było.

Ta jaskrawa niebieska poświata może przyprawiać o mdłości ! Do dziś pamiętam HK i inne...

No i napisz jak to gra ?

Pozdrowienia.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jacusiu!

Dobrze, że napisałeś...

Bo już szukałem w garażu odpowiednio ciężkiego młotka, coby sobie poradzić z Tą diodą!

Czuję się trochę jak w prosektorium... wszędzie niebieska (antybakteryjna???) poświata... ;-)

Co do brzmienia napiszę tak - na podsumowanie i konkluzję jest absolutnie za wcześnie... niemniej... brzmi bardzo, bardzo obiecująco...

Świetna jest rozdzielczość w całym paśmie, stereofonia znacznie lepsza, dużo więcej dzieje się w obrębie głębokości sceny, dynamika - na piątkę, bas - znacznie bardziej konturowy i mocniej rozciągnięty, a całość... zdaje się, że znacznie mniej "cyfrowa", gładsza i mniej nerwowa...

To by było tyle z szybkich wrażeń...

Pozdrawiam

Bartek

PS. A za konieczność wpinania do Omaka "gołych" kabli, to się policzymy... ;-)

Ja daca przestawię najprawdopodobniej za odtwarzacz! Na oko powinien się zmieścić...

Naprawdę dioda ta sieje bez opamiętania...

Nie znam dotychczas nikogo, kogo by to nie doprowadziło do szału!!!

Pozdrowienia

Nie wytrzymałem!

Mogłem albo słuchać w ciemnych okularach, albo z zamkniętymi oczami...

Przyznacie chyba, że przy przygaszonym świetle facet siedzący w okularach przeciwsłonecznych wyglądałby głupio???

No i zdjęcie daca w nowym miejscu i kabelki wyglądające, jak szczyt hi-endu... ;-)

Ukryta Zawartość

post-15273-100006831 1206131528_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma innego projektu =

TYLKO Z NIEBIESKĄ DIODĄ ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.