Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

>berberys

Dzieki za chec "przygarniecia"... Moze bedzie jeszcze okazja aby u Was ich posluchac i jednoczesnie na dworze bardziej wiosennie - zobaczymy.

A co do wizyty u mnie, to powiadomie, jak juz beda gotowe te obudowy podlogowe. Te jeszcze nie skonczone, a juz chodzi mi po glowie TL :-)

Berberys.

Aby się nikt nie obraził,miałem na myśli że nie było prawdopodobnie tub w ''Lubuskich'',tak czy inaczej egzotyki z pod znaku tub;-)

Co do Twojego pytania o zakończenie pracy.Nie podaję żadnego terminu,bo jak zawsze to bywa wychodzą nowe problemy,ale z chęcią poinformuje i Ciebie i pozostałych czytelników i bywalców ''Lubuskich'',a nawet wkleję na zwieńczenie kilka fotek.:-)

a myśmy z Bartkiem trochę wczoraj posłuchali. co prawda w pewnym momencie odsłuchy straciły walor "miarodajności" , ale generalnie było bardzo przyjemnie :)

sygnał audio puszczony bezpośrednio z Blu-raya Sonego (bdp s500) vs taki sam, ale przez Muse Dac Model Two - ze wskazaniem na ten drugi układ.

zachęcam Bartka aby kilka fotek wrzucił.

pozdr.

Ł.

Sajgonki świetne, koncert rewelacyjny i tylko zimno strasznie na zewnątrz, brrr...

Obiecane fotki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100007371 1261333846_thumb.jpg

post-15273-100007372 1261333846_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzeczony DAC oraz siła napędowa do niego, jak również źródło obrazu do tego co na górze! ;)

PS. kto odgadnie, co oglądaliśmy i zarazem czego słuchaliśmy?

Ukryta Zawartość

post-15273-100007367 1261334042_thumb.jpg

post-15273-100007368 1261334042_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Idealny opis. To co mnie najbardziej w nich "poraziło" to właśnie bas. Kiedy po powrocie do domu "puściłem" sobie kawałki słuchane na Avantgardach, zawyłem przeciągle Auuuu!!!! :o(

Ukryta Zawartość

O w d....e ale piknie wygladaja te kolumniszcza z podswietlanym napisem:)

Bawicie sie kurna w najlepsze ale ja tez nie oddaje Wam pola hihi -poczytajta moje ,,w o mnie,,!

Ps. Bartek jak tam Audiomeca dales rade?

robix

Dziękuje za miłe przyjęcie i czekam z niecierpliwością na zaproszenie. Interesuje mnie nówka a jesli używka to raczej do 5 lat. Jak już się zdecyduje na zakup to będę pewnie ten sprzęt męczył przez kilka lat.

foxbat sklep mieści się na ulicy Dworcowej koło Hotelu pod Lwem, prawie, że na przeciwko dworca PKS. Trudno trafić bo nie zdążyli wykleić jeszcze witryn, ale wprawne oko wypatrzy markowy sprzęt przez okna :-) Nawet tak sobie pomyślałem, że jakby z nimi porozmawiać to może udałoby się co jakiś czas organizować spotkania u nich. Zrobiłem będąc na odsłuchu fotki. Na jednym widać ich salkę na drugim mój nowy nabytek :-)

Ukryta Zawartość

post-24408-100007264 1261443578_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kochani!

Serdecznych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia!!!

A hobbystycznie - zadowolenia z tego co jest, uciechy z kolejnych - nawet małych - zmian, czasu na radość ze sluchania muzyki!!!

Dla Was wszystkich

Bartek

• 2 tygodnie później...

zoruchu było ok, jeśli nie przeraża cię dosyć długie "startowanie" bluraya :)

u mnie złożyło się tak, że słuchałem tylko zestawienia blu-ray + dac, akurat żadnego cd-playera na testy porównawcze nie miałem.

• 3 tygodnie później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

jeszcze nic właśnie nie pisałem co i jak gra, bo tak na szybko to nie wiem czy warto pisać, ogólnie to słucham dziś cicho bo jest niedzieRla a i głowa boli :)

kiedyś miałem 826 i HCA-1000A - to było bardzo przyjemne połączenie na moje ucho...

teraz jest tylko lepiej :) ogólnie jak tak sobie plumka to gra to bardzo podobnie jak z tym lampiaczkiem!? z drobnymi różnicami... później albo i jutro jeszcze przełączę na lampkę na obadanie :)

a ja sie pochwalę - ożywiając trochę zakurzony wątek, że wreszcie złożyłem zestawik, dający sporo przyjemności ze słuchania (hmmm...choć kilka razy zdaje się już to pisałem....). składa się z trzech elementów - każdy na literę A. dobrze że są trzy elementy bo skrót AA kojarzy mi sie zbyt jednoznacznie :).

wygląda to tak: źródło Advantage Cd 1 podaje sygnał do pre Alchemist Forseti i stąd już tylko dwa metry do APS Aeon.

korzystając z wymuszonego przez ferie dzieci urlopu udało mi się trzy płyty pani Cassandry Wilson dzis przesłuchać - krótka recenzja: miodzio! choc na Thunderbirdzie chyba jednak z tym basem to przewalili :)

pozdr.

Ł.

akurat tej płytki nie miałem :(

w mojej kolekcji od Pani Cassandry posiadam wspomnianego Thunderbirda, Glamoured i Bely of the Sun.

ale tak mnie dziś zachwyciły, że kolejne płyty w drodze :)

lucmaster, 25 Sty 2010, 15:06

dobrze że są trzy elementy bo skrót AA kojarzy mi sie zbyt

>jednoznacznie :).

Mi skrót AA kojarzy się jednoznacznie... z Ancient Audio - choć nie jestem jakimś szczególnym fanem to z pewno ucieszyłbym sie z systemu AA :-)

Panowie powiem szczerze zawsze tak miałem jak kupiłem nowego klocka na początku to grało jakoś inaczej lepiej. Później powrót normalnego brzmienia i poszukiwanie nowego klocka. Może to jakaś dawka adrealiny może nastawienie psychiczne nie wiem. Ale gratuluje sprzętu.

Ostatnio jako DAC testowałem creativa Extigy za 300zł na allegro i gra to bardzo poprawnie.

dzięki uprzejmości Bartka fotki nowej elektroniki.

Ukryta Zawartość

post-11475-100003855 1264876181_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nocą prezentuje się też godnie, nie są to lampy ale poświata ładna :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno Alchemik gra lepiej z zasilaczem stojacym bezpostednio na nim na samym srodeczku.

Żartowałem ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.