Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zna ten głośnik?

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem 30 cm głośników szerokopasmowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawdopodobnie je kupie. Ale zastanawiam sie czy ktoś nie miał z nimi styczności?

Robiliście coś na bazie tych głośników??

Ukryta Zawartość

nie wiem co to za wynalazek ale niedawno wpadł do mnie gość z dwoma takimi podniecony ... powiem tylko ze alphard szerokopasmowy(hwc) wzięty do porównania poprostu go zdeptał -wszystko miał lepsze -przedewszystkim wiecej środka i był żywszy bardziej detaliczny ............. (podniecam się jakbym opisywał głośnik za 10 Kpln...)

sam byłem zaskoczony że alphard "tak" zagrał....

bawi mnie opis -gość poleca ten głosnik jako remedium na wszelkie szerokopasmowce tonsila -zawsze pasuje ...

kolejny serwisant RTV wychowany w prl-u -zobacz pan jak ładnie gra............

utopia czy chodziło Ci o tego apharda??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak dokładnie ten .....

do tej pory traktowałem go jak coś dla muzyków grajacych do kotleta ;P

mimo wszystko fostex to nie będzie membrana jest ciężka i jak na celulozę gumowawa..

jeśli wymogiem jest zapoznanie się z szerokopasmowcami to ten alphard niby dobry na 1 kontakt w low-endzie

ale ja obstawiał bym bardziej teslę

Ukryta Zawartość

dlatego że jest bardziej subtelna i detaliczna o ile przy takich cenach górnolotne metafory prezentacji dzwięku mogą zakrawać na ironię to tutaj pasują idealnie

alphard membraną sugeruje większą dawkę basu niestety cewka ma mały skok a on sam poniżej 100hz niewiele juz może . w czasach gdy zdobycie głośników średniotonowych czy fr wiekszych mocy było cudem większym od tego nad wisłą paczki po 4 czy 8 tesli ARZ6608 (lub04) robiły furorę . plusem jest mnogość opracowań na tesli co pozwala wybrac kierunek . alpharda ćwiczyłem kiedyś skuszony ceną niestety 60hz przy 80W rms skończyło sie wieczną ciszą po dosłownie kilku sekundach . stare wersje miały cewke i membranę klejone klejami "butaprenopodobnymi" jak dostało watów wszystko robiło się miękkie i cewka "uciekała"teraz kleją żywicą ale jest jej zywczajnie za dużo -całość zbyt ciężka

ale cena taka że można się zastanowić co z tym zrobić- mi jednak brzmienie nieodpowiadało tańsza tesla oferowała wiecej za mniej

Ukryta Zawartość

dołączam się do wątku z pytaniem-

czy znacie ten średniotonowiec (za $28.80 sale price) ze strony

Ukryta Zawartość

pod nazwą MDS-65 (5" hard dome midrange, 95dB sensitivity)?

Czy jest to jakaś starsza Vifa (jak podejrzewam)? Może ktoś dysponuje materiałami w pdf lub innymi na temat tego przetwornika....

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.