Skocz do zawartości
IGNORED

Aplituner 5.1 lub stereo do 400zł

PanRyba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka dni temu kupiłem bardzo okazyjnie SONY STR-DE 475. Gra czysto i całkiem dynamicznie ale jak dla mnie ma zdecydowanie za mało basu (również bardzo wąska regulacja jeśli chodzi o wysokie i niskie tony).

Chciałbym zmienić ampa na coś ciekawszego. Ważne dla mnie żeby był rocznikowo i mocowo podobny do STR-DE 475. W grę wchodzi oczywiście zakup na allegro (sprzęt używany).

Muzyki słucham różnej od rocka po jazz, czasem jakieś dvd, gry na ps2 (zależy mi na wyjściu optycznym)

Zestaw na jakim ma to pracować może nie najwyższych lotów, ale na początek mi wystarczy: kolumny Jensen Challenger 1000, kable JAMO 2,5mm, tylne monitory jakieś - philipsy starsze, żródłem jest komp z sb live na pokładzie oraz playstation2 na optyku,

Nie ukrywam że głównie zależy mi na jakości muzyki, filmy i gry nie są aż tak ważne. Być może lepszym rozwiązaniem był by amp stereo.

Prosiłbym o radę jaki sprzęt wybrać. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

PanRyba

https://www.audiostereo.pl/topic/36269-aplituner-51-lub-stereo-do-400z%C5%82/

do Panryba

proponuję allegro, wyszukać amplitunery w przedziale cenowym jaki ciebie interesuje i zobaczyć czy cokoliwek spełnia twoje wymagania.

Ja osobiście uważam że za 400 zl nic sensowniejszego znaczaco nie znajdziesz, raczej zainwestowałbym w lepsze zestawy glośnikowe

PanRyba, 18 Wrz 2007, 22:15

>W takim razie co możecie polecić ze stereo w tej cenie. Najlepiej z pilotem, rds, regulacja

>wysokich i niskich tonów koniecznie potencjometrem, nie elektronicznie.

I jeszcze ma dobrze grać? Proponuję wstrzymać się z zakupem lub zweryfikować wymagania / budżet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.