Skocz do zawartości
IGNORED

Czym jest socjalistyczne myślenie ?

Vires

Rekomendowane odpowiedzi

>muls, 25 Wrz 2007, 19:16

>dartman>>>cholera nic nie bedzie .Bedzie tak samo jak potem przegra PIC.Twoi znajomi zapytaja.Co

>teraz bedzie?czy ty skończyłes studia?

hehe, muls

czy ja skończyłem studia ? LOL

Skończyłem muls, peerelowski-aparatczyku.

Ale mnie ubawiłeś :-)))

>muls, 25 Wrz 2007, 19:39

>ale nie było ci lekko.To widac.

daruj sobie te wycieczki, są tak samo mierne jak i twóje peerelowsko-aparatczykowe życie.

Widzisz muls, ja się z ciebie nie śmieję, nie obrzucam błotem, ja ci współczuję.

jar1, 25 Wrz 2007, 19:31

>Muls, teraz studia nie mają znaczenia. Odkąd narobiło sie licencjatów i innych wieczorowych

>magistrów na szkołach w Pcimiu Dolnym. To tłuki z papierkiem, dla asystentek/ asystentów Pana

>Prezesa ;-)

nie to co solidna szkoła chorążych LWP w PRL,

a pamiętasz; ?

rozumiem .widac ze jesteś dobrym człowiekiem.Moja babcia tak zawsze mówiła, jak nie chciała sprawic człowiekowi przykrosci co do jego kondyncji psychicznej.Jesteś dobrym człowiekiem.

arbuz..nie pamietam .To chyba juz było pózniej ,a masz coś do wojska w PRL?Widziałeś może juz WOJSKO a nie telewizje.zastanawiam sie skad to znasz- czyzbysmy razem arbuzik w tej samej jednostce..Miałem w jednostce takiego przygłupa wojskowego z matura.Gdzies sie potem stracił?

lancaster, 25 Wrz 2007, 17:39

>Tusk na końcu mówił, ze dla PiSu niektórzy ludzie są nietykalni....dla PO też, tylko sa to zupełnie inni ludzie. W przypadku PiSu jest to np. Rydzyk, w przypadku POprzednich ekip są to funkcjonariusze bezpieki popełniajacy zbrodnie na narodzie<

Lancaster - pomimo tego, że Tusk jest tarczycowym kretynem, radzę - jeśli życie ci zbrzydło, a świat zda się piekłem, włóż głowę do kibla i pierdolnij deklem... Od razu się poprawi.

Rzydzyk popełnia >zbrodnie na narodzie< tu i teraz. Pokaż włochate jaja i się jemu sprzeciw, a nie garstce sklerotycznych emerytów, którzy mogą już co najwyżej popełniać zbrodnie na narodzie mocząc sobie w nocy pampersy. Ich historia nikogo nie obchodzi poza takimi samymi stetryczałymi wyborcami PiSu i chieno-piastów... Wkrótce ziemia wyprostuje ostatnich >zbrodniarzy< i >ofiary

muls, 25 Wrz 2007, 19:59

>rozumiem .widac ze jesteś dobrym człowiekiem.

Kiedy nie można o kims niczego chwalebnego powiedzieć, pozostaje stwierdzić, że jest dobrym człowiekiem.

Kogo ciagnie to socjalizmu? ogolnie to wyrzutkow spoleczenstwa. Roznych nieudacznikow co to maja pretensje do innych ze ich zmuszaja do pracy. Duza grupa to dewianci. Roznej masci. grozni i niegrozni ale spolecznie szkodliwi. Mniejszosci narodowe bardzo czesto popieraja socjalistow. chca za wszelka cene zniszczyc takie cechy jak patriotyzm i inne. A ze przy okazji zagarniajacy cala wladze dla siebie jak Husejn w Iraqu to juz inna sprawa. A hasla ze wysokie kary nie moga byc stosowane bo sa nieskuteczne i podobne bzdury, sa mile widziane przez swiat przstepczy choc stanowia pewne zabezpieczenie na przyszlosc dla komucha gdy sie go w koncu zlapie i osadzi. czesc ze zwolennikow lewicy majac na sumieniu juz cos zlego a moze nawet zle czyny latwo ida na wspolprace terrorem socjalistycznym i stanowia trzon grup dlawiacych opor w zarodku. Dlatego tak lewica walczy z kosciolem bo przypominanie ze jest cos takiego jak prawda i sprawiedliwosc i kara za grzechy wzbudza wscieklosc komucha. I cale to towarzystwo aktywistow i zwolennikow lewicy robi wszystko aby ich instykty i zboczenia stawaly sie dominujace. A reszta spolezcenstwa z natury spokojna i bierna nie jest w stanie sie przeciwstawic tym zboczencom.

>senicz, 28 Wrz 2007, 10:19

Ty się może na elektronice skup. Kupiłeś już jakąś książkę? Prawo Ohma, Kirchhoffa i te klimaty?

Bredzisz jak nie przymierzając Pan Premier.

Swoją wiedzę czerpiesz z jakiś radiomaryjnych gazetek i książeczek sprzedawanych

w kościelnej kruchcie. A współczesny polski kościół a właściwie jego hierarchia niewiele

ma wspólnego z prawdą i sprawiedliwością (niestety).

Jestem Europejczykiem.

>senicz, 28 Wrz 2007, 10:33

Napisz wreszcie coś oryginalnego. Zboczenie nie boli.

Bo gdyby bolało to musiałbyś brać morfinę.

Jestem Europejczykiem.

Tak.... Ruski po 2 wojnie wciskajac nie tylko Polsce ustroj i dogmy polityczne z debilnymi frazami –kazdy jest rowny i ma takie potrzeby- maja do dzis problem z sympatia wielu narodow.

Socjalizm pojmowany jest w PL : "to ruskie- to PZPR to dziadostwo"-tak tez mysli duzo populacji polskiej do dnia dzisiejszego.

Socjal-demokratyczne modele typu Niemcy lat 70-tych ,typu Szwecja nie zostaja przyjmowyne jako opcja do wiadomosci.

Dziwi mnie to poniewaz Polska przypomina mi Brazylie. Albo bogacze albo biedota. Sredniej klasy, ktora jest motorem kazdego kraju jest malo.

Ja za komunizmem, jednakowych fartuszkach i wszystkim co jest z gory zaplanowane nie jestem.

Gospodarka wolnorynkowa zawsze bedzie gora. Ale dlaczego nie mozna wbudowac malej srubki to regulacji normalnych struktur spolecznyo-gospodarczych jak to zrobili socjal-demokraci w Niemczech??

Polacy tak znienawidzili socjalizmu, ze jakakolwiek analiza pozytywnych aspektow tego gospodarczo-swatopogladowego modelu nie wchodzi w rachube.

Dochodzi do tego polski kosciol katolicki ktory zatrzymal sie na XVI wieku i za te 40 lat socjalizmu bedzie sie przez nastepne 100 lat (nie o chrzescijansku) odgryzal.

w gospodarce sterowanej kazdy mechanizm regulacji urasta do korby i stada korbowych i karbowych. Na to nie ma rady. Gdyz myslenie socjslistow lub naiwnych polega na tym ze jak takie sterowanie dobrze dziala to sterowac nalezy wiecej elementow w gospodarce a i w mech. spolecznych. I tak powoli zaczyna byc wszystko sterowane lacznie z pozycjami wspolzycia. A to juz prosta droga do gospodarki wojennej. Bo inaczej sie nie bedzie. jesli rynek reguluje gospodarke to wszystko dzieje sie samo automatycznie ale jak biurokracja zaczyna sterowac to napewno popelni bledy a jak jeszce mozna nakrasc sie lewicowym dzialaczom do woli to wiadomo czym sie to skonczy. Wojna. I pomyslec ze grupa dewiantow chcacych bawic sie zboczeniem otwarcie potrafi zniszczyc spoleczenstwo.

senicz ty wedlug profilu znasz sie na zielarstwie.

wez se narwij jakiegos ziela na glowe.

To co piszesz ze socjalisci to nie patrioci...to jest smutne tak samo jak fakt ze ci te kaczary juz calkiem do dyni nasraly....

tak..pro patryjotyzm, pro katolicyzm, conta pedaly, contra zydy, pro tarcze, conta szkopy, contra ruski.

i juz mamy profil dobrego POLAKA...

bravo

Jesli juz to socjalisci to nacjonalisci. Bo patriotyzm to zupelnie co innego jak nacjonalizm. A ten ostatni sluzy tylko do tego aby utrzymac sie u wladzy lewicy i w imie utzrymania np. czystosci rasy dalej niszcza gospodarke doprwadzajac ja do stanu gospodarki wojennej calkowicie podporzadkowanej wladzy i jej celom. Juz kiedys to pezylismy majac kartki na wszyskto bez wojny. he he jakos zapomnieliscie Mincologi o tym efekcie.

senicz ty kajtku sterowniku...jakie sterowanie????

czy przy rzadach socjalno-demokratycznych na zachodzie nie panuje kapitalizm???

Ciekawe jestem jak ten swietny i jedyny dobry dla Polski kapitalizm funkcjonowalby by w PL bez funduszy i kasy z EU.

Co robiliby np. rolnicy???itd.

kaczory maja wjecej szczescia niz rozumu...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.