Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników chińskich lampowców

Rekomendowane odpowiedzi

czesc pisze do ciebie bo nurtowały mnie te same pytania.mam cd cambrigde 840 c,2,5 drozne kolumny 4 omowe na scean peakach i miałem wzmacniacz nad 372 .wzmacniacz zmieniłem na lampowy chinski ma 100 yaqin b 100,2 razy 63 waty na kanał na lampach kt 88,jak chcesz mozesz przyjechac i posłuchac-mieszkam niedaleko łodzi,ale uwierz mi ten chinski lampowy wzmacniacz w kazdej kategorii dzwieku gra lepiej od osławionego NAD-a,ale za NAD-a zapłaciłem prawie 4 000 tys.zł. a za lampowego 2 400 zł i jeszcze jedno przed tuningiem gra lepiej niz nad,jezeli lubisz muz.fortepianowa to nad jest nieporozumieniem,nie wspominajac o wokalach ,sterofoni itd-pozdrawiam serdecznie,w razie pytan dzwon moj tel.501-735-275

Piotr

Panowie jakie lampy to zamienniki 6N8P i 6N9P ? Była mowa w tym wątku o zamianie na tanie rosyjskie ale nie znalazłem nigdzie symboli...

johny68, 9 Sie 2008, 01:50

>Panowie jakie lampy to zamienniki 6N8P i 6N9P ? Była mowa w tym wątku o zamianie na tanie rosyjskie

>ale nie znalazłem nigdzie symboli...

Chińskie 6N8 zamieniamy na sowieckie 6N8P (pisane cyrylicą będzie 6H8"pi") lub na zachodnie 6SN7

Chińskie 6N9 zamieniamy na sowieckie 6N9P (pisane cyrylicą będzie 6H9"pi") lub na zachodnie 6SL7

Dzięki; pisałeś kiedyś o celowości wymiany tych lamp we wzmaku Bewitch, oprócz lamp mocy ( harmonix 6550) ma on jeszcze lampy 5Z3P czy je też dobrze wymienić ? a jeżeli tak to na jakie ? Przyznam ,że zastanawiam się nad zakupem tego wzmaka u żółtych braci :)

5Z3P nie wymieniałem jeszcze, nie wiem jaki to może mieć skutek. Zapewne pozytywny, bo w oryginale są no-name.

CZY KTOS Z WAS FORUMOWICZOW WIE GDZIE W łODZI LUB W OKOLICACH DO 100 KILOMETRóW ZAJMUJE SIE KTOS MODYFIKACJA WZMACNIACZY LAMPOWYCH-OCZYWISCIE ODPłATNIE.BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ.WIEM ZE W SOSNOWCU TUNINGIEM WZM.LAMPOWYCH ZAJMUJE SIE PAN MAC GYWER A W GDYNI FIRMA SONUSOLIVA ALE TO WSZYSTKO DALEKO

Piotr

pkt 12 netykiety forum audiostereo:

"Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi; nie pisz całego tekstu dużymi literami - w internecie jest to postrzegane jako krzyk, a chyba nie chcesz być odebrany jako krzykacz, prawda?"

poza tym McGyver nie lubi gdy się przekręca jego nicka ;)

Modyfikowane przeze mnie wzmacniacze trafiają do Anglii, Niemiec i Irlandii. W tym kontekście do Łodzi jest rzut beretem ;-)))

Ale można też szukać na sąsiedniej ulicy ;-)))

Ja również polecę Pana McGyvera.

Naprawdę specjalista w swojej dziedzinie, można wpaść na dobrą kawkę i posłuchać produktów zbudowanych przez tego zapaleńća-hobbystę.

Poza tym w poście wyżej widać jego referencje. Zaczyna robić karierę globalną.

jeszcze raz polecam.

Wpis dotyczy chińskiego wzmaka z poziomu oszczekanej MANTY V5

Jak rozumieć opis dystrybutora (sprzedawcy) kóry podaje że stopień końcowy jest na 4 x 6AQ5(EL90)

jest zamienny z 6P1. Wiadomo że 6P1 to 9 pinowe novale natomiast 6AQ5 (EL90) to 7 pinowa lampa.

Równie zastanawiajacym jest widok cokołów 9 pinowych jezeli mają w nich byc 7 pinowe EL-ki

dla porównania :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3405-100008165 1218566838_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od wczoraj mam w domu MA KT88 ... ledwie donioslem do domu 24kg w trafach ;-)

Czy ktoś z was posiada schemat do tego MA w rozsadnej rozdzielczosci ?

Znalazlem tylko to:

Ukryta Zawartość

i troche lepszy ale niekompletny tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, mam trochę offtopic'owe pytanie. Do mojego MA na KKT88 lepiej zbudować kolumny na SS 18W8546 + Morel MDT32 czy lepszy będzie MDT33? Opłaca się dokładać? 33 jest dużo droższy od 32, ale różnica w cenie biorąc pod uwagę całość jako kolumny już nie jest taka duża.

W sumie nie taki off topic, po prostu co lepiej zgra się z KT88 ;)

UWAGA ! Z dala od MENG P6P1 .Nic się nie zgadza z opisami aukcji e-baya i innych

Po pierwsze : sterujące to chińskie 6N2 nie 6N3

W końcówkach kwadra ale nie na 6AQ5 lub odpowiednikach (EL90,6L31)jak w opisie , a siedzą tam chińskie 9 pinowe 6P1P

Wykonanie gorzej niż na ZPT-ach w zawodówce. Przewody przy lutach dotykają sasiednich scieżek. Nie odpalac bez zajrzenia do środka !,zacieki na obudowie malowanej gumo- lakierem(faktura asfaltu).Nieszczęsne podświetlenie ledami lamp6N2. Jedyna pociecha że gra bardziej wyraziście od MANTY V5. Nawet na niewygrzanych chinolach, słyszy sie różnicę in plus.Lepsza zdecydowanie dynamika nawet na niskoskutecznych kolumnach. Byc moze wstawienie radzieckich 6P1P-EV zmieni jeszcze dźwięk.. Oczywiście brak jakiegokolwiek brumienia ,gnazda głośnikowe też lepsze ni z w MANCIE,ale już "pozłacane "RCA mają matowy nalot , a więc mosiądzowane na błysk.Podsumowując .Dzwiękowo lepszy , wykonawczo-szajs,Nawet napisy na froncie nieczytelne rozlane na "asfalcie".Majc do wyboru-nowe jest ciekawsze brzmieniowo, strare(Manta ) wykonawczo,choć i tu bez rewelacji

>W cenie MDT33 możesz już dostać Dynaudio. Nie znam lepszych tweeterów pod MA XD800.

A o jaki model konkretnie Ci chodzi? Jeśli o D-260 Esotec to problem tylko w tym, że trudno je dostać. Nawet bardzo. Inczaej mówiąc: nie znalazłem miejsca gdzie mógłbym je nabyć, a tym bardziej za podobną cenę do MDT33 z Audiocomponents. Dlatego zapytałem czy jest sens inwestować w MDT33 zamiast 32.

Witam serdecznie

Przed chwila dotarl do mnie Yaqin MC-10L. To moja pierwsza lampa (wiec tania, bo na poczatek), a w zwiazku z tym mam pytanie:

1. Po wyjeciu z kartonika, umieszczeniu lamp na swoich miejscach... no wlasnie: co dalej? Najpierw kolumny, potem zasilanie?

2. Czy wlasciciele takiego samego modelu moga zdradzic oznaczenie przelacznika POWER: co jest na gorze, a co na dole? Niestety nie jest oznaczony, a nie chcialbym wlaczyc go wciskajac kabel zasilajacy do kontaktu.

Jesli ktokolwiek jest zainteresowany fotkami (sposob pakowania, itp.) to moge zamiescic - zrobilem.

Pozdrawiam i oczekuje niecierpliwie na odpowiedzi.

1. najpierw kolumny, potem zasilanie

2. wyłącznik zasilania jest zaraz za kablem (gniazdem) - włóż kabel i jak nie ruszy to przełącz wyłącznik. Logicznie do góry to załączony ale niekoniecznie w chińskiej ligice tak musi być - sprawdzisz

Dziekuje za podpowiedz co do kolejnosci.

Jesli chodzi o wlacznik w tym modelu jest z przodu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

y2k, 14 Sie 2008, 15:27

>Witam serdecznie

>Przed chwila dotarl do mnie Yaqin MC-10L. To moja pierwsza lampa (wiec tania, bo na poczatek),

He he a jeszcze całkiem niedawno nie był to sprzęt dla początkujących głównie ze względu na cenę ,bo ludzie nie umieli jeszcze samodzielnie sprowadzać sprzętu a jak drapieżni handlarze oferowali ten model na allegro za 5900zł vs Polska cena sklepowa 6900zł to było wielu chętnych :) ,no ale na szczęście te chore czasy na zawsze juz minęły ;)

Poniżej przykład :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No mnie kosztowal w sumie 1100 zl (cena, przesylka, ubezpieczenie, clo i vat), wiec chyba niezle. Zobaczymy jak bedzie gral.

No i jak to kosztowało 6900zł, to grało odbrze. Teraz to nawet lepszy model MC100B nie gra, bo...

bo jest tani. Więc nie może grać, bo jakże to? Taka tanizna? SKANDAL!!!

;-)))

Gość na allegro pisze że ten model YAQINa MC 10 L gra lepiej od zachwalanego tutaj Music Angela :

''W bezpośrednich porównaniach powalił na kolana całą gamę wzmacniaczy lampowych takich marek jak np. Music Angel, Music Curve, Bewitch, Audioromy''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zapomniał dopisać cayin, opera, antique sound lab, wavac, audio research, cary audio design, manley labs, convergent audio technology, audio note no i oczywiście ancient audio

• Pokaż nowe odpowiedzi