Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników chińskich lampowców

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup Bowei 2A3:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie mogę mieć problemy z UC ?

Brak certyfikatu EU ?inne - jakie?

Vat+cło = 23%+4% doliczam do ceny wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Rozważam zakup Bowei 2A3:

Ukryta Zawartość

Jakie mogę mieć problemy z UC ?

Brak certyfikatu EU ?inne - jakie?

Vat+cło = 23%+4% doliczam do ceny wzmacniacza.

Problemy ? Żadnych. UC co najwyżej skasuje cię na VAT i cło ale to w przypadku gdy paczka przyjedzie dostarczona przez firmę kurierską. Jezeli przez pocztę to masz dużą szansę uniknąć tych opłat. Znak CE jest obowiązkowy tylko w przypadku importerów czyli firm handlowych. Import prywatny nie podpada pod przepisy o normie CE

Ukryta Zawartość

Ściągał może ktoś z was wzmacniacze z chin? podliczcie mi całość kwoty jaką będę musiał zapłacić (cło + vat)

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z was kupował coś z powyższej strony?

Ukryta Zawartość

Ściągał może ktoś z was wzmacniacze z chin? podliczcie mi całość kwoty jaką będę musiał zapłacić (cło + vat)

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z was kupował coś z powyższej strony?

Nalicza się to tak: do ceny wzmacniacza dolicza się cło które jezeli dobrze pamietam wynosi 6%. Teraz uwazaj ! VAT nalicza sie tak: cena wzmacniacza + cena transportu+clo i dopiero od tego nalicza się 23% VAT. To dale łączną kwotę opłat celnych.

Co do wzmacniacza daruj sobie Y popatrz na Cayna i Mingdę dostępną w tym sklepie. Wzmacniacze robione w technice punkt do punktu a nie na płytce drukowanej jak Y .

Ukryta Zawartość

Jako że to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać i jednocześnie proszę o przyjęcie do klubu. Dziś stałem się właścicielem MS-34D. Dwu letni, wziąć na oryginalnych chińskich lampach. Wzmacniacz gra z parą podłogówek KEF Q700.

Cześć,

Kefy serii są dość trudne do napędzenia,sam posiadam Q500 połączone z heglem H100.

Stąd moje pytanie, czy twój Yaqin daje radę wysterować Q700?

Edytowane przez newadec

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Cześć,

Kefy serii są dość trudne do napędzenia,sam posiadam Q500 połączone z heglem H100.

Stąd moje pytanie, czy twój Yaqin daje radę wysterować Q700?

Moim zdaniem yanek ms-34d daje sobie radę bez problemu z Kef Q700. Daje sobie radę do tego stopnia iż mam obecnie problem z sąsiadką która mówi że nie może wytrzymać basu. Niewiem, wydaje mi się że nie słucham głośno, ale fakt bas schodzi nisko. Cóż, i tak niebawem się wyprowadzam.

To że basu jest dużo, nie świadczy o tym że jest on szybki i punktualny jak i zróżnicowany. Te Yaqiny właśnie słynne są właśnie ze słabej jakości basu.

To że basu jest dużo, nie świadczy o tym że jest on szybki i punktualny jak i zróżnicowany. Te Yaqiny właśnie słynne są właśnie ze słabej jakości basu.

Obecnie jest w sprzedarzy MS-30l podobno lepiej kontroluje bas.

Miałem MS-20L, który też lepiej kontrolował bas. I co z tego ? Szczęśliwy byłem gdy udało mi się z powrotem wrócić do MC-10L. Nie samym basem człowiek żyje.

Miałem MS-20L, który też lepiej kontrolował bas. I co z tego ? Szczęśliwy byłem gdy udało mi się z powrotem wrócić do MC-10L. Nie samym basem człowiek żyje.

A dlaczego MC-10L?

No bo myślałem że MS-20L zastąpi i pobije MC-10L więc zmieniłem. Po kilku miesiącach niby zadowolenia z nowego sprzętu - wielki powrót do starego MC.

Nalicza się to tak: do ceny wzmacniacza dolicza się cło które jezeli dobrze pamietam wynosi 6%. Teraz uwazaj ! VAT nalicza sie tak: cena wzmacniacza + cena transportu+clo i dopiero od tego nalicza się 23% VAT. To dale łączną kwotę opłat celnych.

Co do wzmacniacza daruj sobie Y popatrz na Cayna i Mingdę dostępną w tym sklepie. Wzmacniacze robione w technice punkt do punktu a nie na płytce drukowanej jak Y .

Którą MinGdę polecasz?

Którą MinGdę polecasz?

Jeżeli twój budżet to około 1,300 $ to polecam ten model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest to wzmacniacz którego zubożoną wersję opatrzoną symbolem MC88-PL sprzedawano w Polsce. Doskonały wzmacniacz, podatny na tuning. Miałem go i szczerze polecam. wzmacniacz ten nie wiele się rożni od bardzo dobrej Mingdy MC368-BSE na której gram ale ten model wyszedł już z produkcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a zastapił go nowy o tym samym symbolu ale znacznie droższy.

Ukryta Zawartość

Jako alternatywe do MC368-B możesz wziąść pod uwagę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wzmacniacz mocniejszy na lampach KT90 ale moim zdaniem MC368-B przy 816$ to hit cenowy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dlmtb

No ms-20l to znowu co innego niż ms-34d. Ludzie też sprzedawali 20l by wrócić do 34d. Co 10l to przecież on był słynny z swojego kluchowatego basu. Koniec końców nie wdając się w poetyckie opisy i analizy wpływu położenia Jowisza i jego siły grawitacji na mikro drgania struktury atomowej dwubzdurka miedzi w kablach głośnikowych - moim zdaniem z kefami q700 gra bez problemu. Cieszy ucho, płyty się kręcą, więc chyba o to chodzi.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

10l to przecież on był słynny z swojego kluchowatego basu

kwestia preferencji, ja poszedłem w MC100B na KT88 i bas jest mniej ciepły, ale zyskałem na detalu

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

bujalem sie ,z mc-10l ,prawie dwa lata ,to prawda,że był lekko zmulany,ms-34d na starcie pokazał szybkość dynamike i mocny ,ale szybki bas ,gra lepiej ,od mc-10l ,bez dwóch zdań,inawet ,nie chodzi o resztę toru,gra lepiej

Hello.

Panowie chcecie posłuchać jak gra lampa ?

Nawet MC 10 -L -?

No może mnie poniosło bo po tym upgrade gdzie z Yagin została tylko obudowa i trafa to już nie Yaqin.

To CITRONE

Ukryta Zawartość

Polecam kontakt z tym Panem jeżeli kochacie esencje muzyki zawartej w waszych nagraniach.

Ukryta Zawartość

Zbyniu MS-20L też miał lepiej grać od MC-10L. Był mniej kluchowaty to fakt. Ale po 3 miesiącach już mnie to nie interesowało. Dostałem szybkość, resztę mi zabrali :) MS-34d jest na tych samych lampach co MS-20L. Nie wiem czy gra podobnie, jeśli tak to mi się nie za bardzo podoba. A tak nawiasem MS-20L w porównaniu do MC-10L był niewydajny mocowo, a co dopiero MS-34D. Lubię przywalić do pieca, a taki MS-20L na godzinie pierwszej nie dawał rady i były przestery na basie.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

nie wiem ,nie znam ms-20l ,znałem mc-10l,jak grał,choć nigdy nie przekraczałem ,na godzine pierwszą,mi ta moc w zupełności wystarcza,

Yqina mc-10l, dużo się sprzedało,stąd też tyle opini ,na forum,ale i sa też opinie o ms20l i ms-34,że to dwa zupełnie inne wzmacniacze,ja tylko moge stwierdzić na podstawie swojego użytkowania,yaqina mc-10l,.Fabrycznie ms-34 d no grał słabiej,no ale mc-10l na orginale też grał slabo-teraz jest innaczej,i z czystym sumieniem polecam ms-34d

• Moderatorzy

Panowie, idzie lato. Jak wygląda użytkowanie takich np yaqinów gdy za oknem upał ?

Tak samo jak w zimie :P zresztą w Angli to masz takie lato że hej :D na razie 16C vs 26C w Polsce :P

-----------------

Jak wygląda użytkowanie takich np yaqinów gdy za oknem upał

tak jakbyś włączył mały kaloryferek - niestety

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Tak samo jak w zimie :P zresztą w Angli to masz takie lato że hej :D na razie 16C vs 26C w Polsce :P

Spokojnie, jest też wiele razy tak że bez zefirka nie da rady. Chodzi mi o to czy wtedy wzmacniacz da radę. Teraz po kilku godzinach grania potrafi się trochę nagrzać. Pytanie jak to z nim będzie w lato. W "polskich tropikach" nie sprawiają yaqiny problemów ?

Edytowane przez kosmosky

W "polskich tropikach" nie sprawiają yaqiny problemów

mieszkam na południu Polski, w lecie temperatura skacze ponad 30 stopni i nigdy nie było problemu z jankiem

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

dzisaj trochę posłuchałem ,yanka ,no żeby ,nie pilot ,to bym się nalatał ,bo tak ,.mnie przeszczepy ,bolą ,że nie wiem;)

• Moderatorzy

Mierzył ktoś transformatory głośnikowe w chińczykach?

kiedyś ktoś je mierzył i wrzucił na forum pomiary - pomiomo sceptyzmu mierzącego wyszły w pomiarach lepiej niż standardowe ogonwskiego. Wątpię by udało Ci zaneleźć ten wpis, czasowo wypada tak jak wchodziły Yaqiny pierwsze czyli jakieś 4-5 lat temu... Pomiary były robione w laboratorium na jakiejś uczelni. Ale to i tak niewiele Ci da, bo każdy model chińczyka ma inne trafa i nigdy nie wiadomo co w konkretnym modelu siedzi.

-----------------

• Pokaż nowe odpowiedzi