Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do 1000zl - ok. 12-14m2

Kamyk_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem duzym fanem CA teraz jednak chce troche zainwestowac w HA.

Szukalem w archiwum i mam juz jakies pojecie o tym ale chcialbym aby tuzowie sie wypowiedzieli.

Szukam monitorow uzywanych/ zestawow do zlozenia za ok 1000zl

Pomieszczenie na poczatek ok 18m2 ale przeprowadzka juz niedlugo i w nowym mieszkaniu zostanie tylko 12m2.

Muzyka - ha no wlasnie i tu zaczyna sie problem bo slucham roznej muzyki (od Sinatry po Scarface'a)

jazz, pop, rap. NIE slucham natomiast rocka, techno i pochodnych.

Preferuje miekka gora, nie sypiaca piachem po zebach (fani audisona w CA wiedza o co chodzi).

W zestawie szukam zdecydowanie klasy grania a nie "przytupu" - wiem ze smiesznie brzmi to w obliczu budzetu ale mam nadzieje kupic cos fajne grajacego nawet kosztem intensywnosci bassu - srednioniskotonowy 13cm moze byc i nie koniecznie w BR.

Zestaw ma sobie plumkac w tle jak bede cos czytal itp czasami pograc dla mojej przyjemnosci.

Co do wzmacniacza i zrodla - narazie jestem zielony w tym temacie ( :-P ) ale ze bede sie kierowal moja preferencja jezeli chodzi o wysokie tony - nie bede ukrywal ze tweeter w tym monitorze bedzie mial ciezkie zadanie - ma byc dosc klarowny ale nie ostry.

Tak jak wspomnialem mile widziane zestawy do samodzielnego montazu - MDF obcy mi nie jest , lutownica tez.

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

Kamyk

https://www.audiostereo.pl/topic/36381-monitory-do-1000zl-ok-12-14m2/

Ja niedawno robiłem kumplowi mały zestawik. Kolumienki DIY na popularnych teslach i wzmacniacz bodajże Tansai z allegro za 120zł. Pokój ok 12m2. Jak dla mnie za te pieniądze zagrało to wyśmienicie. Te Tesle( 15cm) daliśmy w obudowę zamkniętą, zwrotnicę ze schematu z forum na wysokiej jakości komponentach. U mnie (troche ponad 20m2) zagrało to nadzwyczaj dobrze. Pełna średnica, dynamiczne wysokie, i jak dla mnie świetny bas, bez basreflexowego buumienia. Kontrabas był twardy, miał masę i ciężar, aż sie zdziwiłem. Do tego polecałbym kupić cd na przetworniku tda1541a, troche w nim pogrzebać i za jakieś 600? zł masz zestawik że ja pier...

Jak chcesz możesz iść w tym kierunku.

Pozdrawiam

Hm... co do Usherow to po przeczytaniu archiwum jest to jeden z moich typow - duzo osob sie o nich pozytywnie wypowiada.

Ciezko z nimi na allegro i tutaj widze problem.

Patrzylem jeszcze na zestawy do montazu ktore ma Qba na swojej stronie WWW ale ciezko sie czegos wiecej dowiedziec bo linki nie dzialaja.

Widze ze ciezko bedzie trafic na jakis ciekawy zestaw w tej cenie bo albo calosc zamyka sie w 500zl albo wychodzi grubo ponad 1000zl (projekty scan speak, vifa....)

Trudno.... bede szukał dalej

Pozdrawiam

Kamyk

A widziałeś ten zestaw?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam sie nad nim zastanawiam, ale moje 25m^2 to może być za dużo na 13-tki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.