Skocz do zawartości
IGNORED

PAYPAL - od A do Z

gotyk1

Rekomendowane odpowiedzi

^^ A ja właśnię cenię PayPal za tę ich "zbytnią ostrożność". Nie raz prosili mnie o rachunki za prąd, etc w celu kolejnego potwierdzenia. Co chwilę proszą o zmianę hasła do konta, mają świra na punkcie ciągłego sprawdzania przelewów i ich potwierdzania. Moim zdaniem, pomimo tej pewnej uciążliwości, lepiej mieć tylko takie problemy niż mieć nagły i niekontrolowany "wyciek z konta" karty kredytowej :)

To prawda, potrafią zablokować konto jeżeli na czas nie przedstawi się im danych, skanów, haseł, etc - przyjmuję, że robią to wyłącznie w celu większego bezpieczeństwa naszych operacji finansowych w sieci, która sama w sobie przecież bezpieczna nie jest.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 4 tygodnie później...

Po szarpaninie językowej i nie tylko udało mi się założyć konto PayPal z poziomu holenderskiej witryny. Udało mi się nawet zweryfikowac konto i połączyć je z moim kontem ebay. Przyszedł czas wreszcie na zrobienie pierwszych zakupów na ebay. I tutaj moje pytanie: Jak dokonać przelewu z PayPal na konto sprzedawcy z ebay? Czy istnieje instrukcja krok po kroku jak prawidłowo wykonać przelew, dodać odbiorce pieniędzy, sumę i przewaluować € na $.

Liczę na sugestie doświadczonych PayPal'owców którzy pokierują przez pierwszą transakcję.

Pozdrawiam

Paweł

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Cze

Normalnie jesteś prowadzony jak za rączkę.( oczywiście pod warunkiem że sprzedający akceptuje paypal).Klkasz kup teraz, płać teraz i komp Cie zaprowadzi do podania hasła paypalowskiego. Cyk i kasa przelana!!walutą się nie przejmuj -- przeliczą !!

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Kazek

Cyk i kasa przelana!!

Pięknie to ująłeś. Zaraz sprawdze jak i czy to działa.

A może ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia?

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 3 miesiące później...

Witam

Używam Paypala już około 4 miesiące, do tej pory kilkadziesiat razy dokonywałem zapłaty za towary kupione na całym swiecie i nie miałem na razie wiekszych problemów. W zasadzie używam go tylko do dokonania zapłaty za kupiony towar na ebay'u, ale teraz mam pewien problem bo uzywqam paypal'a holenderskiego bo tu mieszkam i chcę wysłac sporą kwotę pieniedzy (2.200€) przez paypal na konto w Polsce. Dodam że to konto nie jest powiązane z Paypal. I nie wiem jak to zrobić, jakiej funkcji uzyć, a tak w ogóle jakie bedą opłaty za taką kwote bo paypal nie jest za darmo?

jeżeli ktoś wie jak to zrobic i robił to wcześniej to prosze o pomoc.

Cze

To raczej daj komuś niech przywiezie gotówe. Paypal ci skosi 4% Przynajmniej dawniej tyle sobie naliczał na przelanie kasy. Pamiętaj też o tym że paypal ( a raczej jego użytkownik ) musi gdzies posiadać konto docelowe, tak aby ktoś te pieniądze fizycznie gdzieś wybrał. Jak dla mnie Paypal to idealne zakupy ( ebay, sklepy w USA - nawet ostatnio zebrałem z rynku Accutony ), natomiast instrumenty do przelewania kasy są lepsze

Pozdr

Albo po prostu niech Ci ktoś to zrobi przelewem bankowym

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

tak własnie podejrzewałem że Paypal może chcieś wiekszy procent. Dlatego lepszym rozwiązaniem bedzie bezpośredni przelew z mojego konta bankowego w Holandii na konto w Polsce, ale uprzednio musze sie dowiedzieć jaka bedzie opłata za tą usługe, bo może sie okazać że są droźsi od Paypal

• 11 miesięcy później...

K...a mać, zachciało mi się zmieniać hasło w koncie PayPal i aby je zmienić muszę podać odpowiedzi na dwa pytania, które sobie wybrałem. Ale to było dawno temu i zapomniałem odpowiedzi i nie pamiętam ich teraz. Kilka razy wpisałem źle i PayPal mi wysłał mail że mam 2 ostatnie próby aby zweryfikować te dane, jak się nie uda to zablokują konto. Czy jest jakaś możliwość odzyskać te odpowiedzi, bo już sobie ich raczej nie przypomne!

No i ch..j bąbki strzelił....zablokowali!!! Nie mogłem się powstrzymać i spróbowałem 2 ostatnie próby...ale się nie udało. I co teraz? Dzwonić do nich, pisać mail , jak odblokować konto?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.