Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-D6-J

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

rafal996, 15 Mar 2009, 22:13

>Zajrzałem z ciekawości i nie zawiodłem się - jest nadal super zabawnie :)

>

>Najbardziej mnie bawi to, że audioholik nie dość, że nie ma pojęcia o dźwięku, to zdaje się też nie

>mieć kompletnie pojęcia o świecie. Jego niezmącona wiara, że firmy robią wszystko, żeby użytkownik

>dostał jak najlepszy produkt, oraz że ich przekaz reklamowy jest szczery i prawdziwy, jest po prostu >niesamowita.

rafal996

zajrzałeś, ale niestety przeczytałeś bez zrozumienia. Powtarzam nikt, a na pewno nie ja, nie ma przekonania że duże wytwórnie muzyczne robią wszystko żeby użytkownik dostał jak najlepszy produkt, ich przekaz reklamowy, to jest promocja mp3 i naklejanie naklejek 24bit na pudełka płyt niskiej rozdzielczości CD nie ma nic wspólnego z zapewnieniem użytkownikowi najlepszego produktu, a po prostu z zapewnieniem sobie jak największego zysku.

mlb, 15 Mar 2009, 22:20

>>no i oczywiście plik mp3 i plik FLAC 24bit/88,2kHz to nie ten sam produkt z inną cenną,

>>stwierdzenie tego typu to po prostu kpina.

>

>Ech, te dzieci...

>

>To jest DOKŁADNIE ten sam produkt.

mp3 i SACD to nie jest ten sam produkt, cokolwiek byś nie wypisywał za bzdury i obelgi.

audioholik, ja nie wiem co Ty pijesz, ale albo jest tego za dużo albo za mało. Ja wymiękam, trafiasz do ignorowanych...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

audioholik, 15 Mar 2009, 22:25

>koszt wytworzenia mp3 to przekonwertowanie CD do mp3, koszt remasteringu taśmy matki od początku do

>DSD lub PCM 24/96 nie jest więc taki sam, to nie jest aż tak proste, chociaż często pliki flac 24/96

>i płyty SACD są w tej samej cenie co CD.

nagrywany materiał zawsze wchodzi tak samo - to co wyjdzie to tylko wynik algorytmu - mastering ma być ten sam - jak nie jest to jest dowód, że warstwa CD jest specjalnie spartolona i takich gównianych wydawnictw unikamy

@audiopsotniku - nie chcę stawać po niczyjej stronie, jednakże napisz mi co sądzisz na temat jakości dźwieku :

1. płyty wydanej w 1991 roku CD Genesis "We Can't Dance"

2. płyty wydanej w 2007 roku SACD Genesis "We can't dance"

3. płyty wydanej w 1984 roku CD Alphaville- "Forever Young"

4. płyty wydanej w 2008 roku CD Metallica - "Death Magnetic"

i dlaczego nie da się z zadowoleniem słuchać pozycji nr 2 i 4 ??????????

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

discomaniac71, 15 Mar 2009, 20:19

a sluchales tego accuphase'a czy opierasz sie wylacznie na opiniach innych, wydajac tak kategoryczne sady?

apropos tego wydania audio, recenzja nie wskazuje jednoznacznie na wyzszosc sacd, wskazuje na pewne mankamenty w stosunku do cd. za to bardzo chwali tor cd.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W krakoskim Nautilusie przynajmniej dwa razy na roznych plytach. Wszyscy inni ktorzy tego sluchali takze wskazuja na CD wiec dziwie sie recenzentom. Poczytaj watek krakowski i wpisy na forum.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 15 Mar 2009, 21:25

>ale grać te urządzenia nie chcą bo cała

>reszta audio jest wykonana z maksymalną oszczędnością i nieznajomością reguł projektowanie dobrych

>torów analogowych.

a napisz jakie "reguły projektowania" gwałci :) i skąd je wziąłeś ?

Mała prośba. Wyrażając swe opinie o CD i SACD należałoby chyba brać pod uwagę pewien zakres cenowy sprzętu. Bo gdy czytam,że dla niektórych ceny sprzętu o którym można dyskutować zaczynają się od kwoty 10.000 zł za klocek to zapala mi sie czerwona lampka co do obiektywizmu i rzetelności wpisów.

>a napisz jakie "reguły projektowania" gwałci :) i skąd je wziąłeś ?

A po co Ci te informacje? O ile pamiętam, dla Ciebie wszystko i tak gra "tak samo" ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 16 Mar 2009, 14:29

>>a napisz jakie "reguły projektowania" gwałci :) i skąd je wziąłeś ?

>A po co Ci te informacje? O ile pamiętam, dla Ciebie wszystko i tak gra "tak samo" ;)

Chcę obnażyć Twoją ignorację. Piszesz o rzeczach o których NIE MASZ POJĘCIA.

Pisz, pośmieję się trochę :)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Klasa A ,wg "Stereophie" , cena nie jest wykladnikiem,Naim CD555-30850 dolarow i Marantz SA 8001 za 900 dolarow to dzwiek tej samej klasy..i tak jest dalej w klasie B , C ,D .Liczy sie dzwiek nie cena.Wybieramy dzwiek z ktorym mamy zyc i na sprzet na ktory nas stac.To jest przepasc cenowa ale nie dzwiekowa.

Sprobojcie kupic tego Marantza z 2reki:)

>Chcę obnażyć Twoją ignorację. Piszesz o rzeczach o których NIE MASZ POJĘCIA.

>Pisz, pośmieję się trochę :)

Naprawdę nie wiem co robisz na tym forum, leczysz kompleksy swoich problemów ze słuchem? Nie ma co wyjaśniać, bo zachowujesz się jak stary facet o skostniałym umyśle a pojęcie o technice masz na poziomie przedszkolaka - niczego nowego się nie nauczysz.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 16 Mar 2009, 15:13

>a napisz jakie "reguły projektowania" gwałci :) i skąd je wziąłeś ?

zadałem proste pytanie i co otrzymałem ?:

>Nie ma co

>wyjaśniać, bo zachowujesz się jak stary facet o skostniałym umyśle a pojęcie o technice masz na

>poziomie przedszkolaka - niczego nowego się nie nauczysz.

:))) Ty jedno co umiesz to powtarzać audiofilskie komunały, które wymyślił jakiś dyletant i następni dyletanci powtarzają :))

I wykładasz się na prostej prośbie o pogłębienie bzdury, którą powtarzasz :))

>Prosze autora watku o zablokowanie forumowego trolla. mlb nie dyskutuj bo nie ma o czym.

Przyłączam się do tej prośby. Swoją drogą jeśli ktoś wwie posiada tego klocka to zapraszam na Kabaty na odsłuch porównawczy.

Od dłuższego czasu gdy chcę zaczerpnąć fachowej wiedzy widzę nie konstruktywną dyskusję a wojnę na sprzęty,ceny i formaty. Ten kto ma odmienne zdanie jest trollem lub ignorantem i zasługuje od razu na bana. Nie przymierzając jak w komunistycznej Korei czy Chinach.

Jakże nudne będzie forum gdy wszyscy będą słuchać to samo i na tym samym, będą sobie zgodnie przyklaskiwać a ich miejsce sprytnie i konsekwentnie zajmą handlarze byle czego.

Po dwuletniej nieobecności na tym forum stwierdzam, ze często poziom sięga forum Onetu na czele z jakimś debilnym megatrollem Antkiem Emigrantem, pomimo jego moderowania. A to juz jest porażka.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 16 Mar 2009, 15:40

>>Prosze autora watku o zablokowanie forumowego trolla. mlb nie dyskutuj bo nie ma o czym.

>

>Przyłączam się do tej prośby.

Tak, chłopcy, fajną macie definicję trolla: "ten, który zadaje trudne pytania" (czyli w waszym przypadku 90% pytań...)

Kupa zabawy z Wami :))

>Tak, chłopcy, fajną macie definicję trolla: "ten, który zadaje trudne pytania" (czyli w waszym

>przypadku 90% pytań...)

To są trudne pytania? Uhahaha... To są pytania na poziomie mojego 4-letniego synka który potrafi zadawać to samo pytanie kilka razy dziennie bo nie rozumie odpowiedzi... A jednak celowość odpowiadania na nie 4-letniemu dziecku a komuś kto jak deklaruje ma za sobą 20+ lat doświadczeń jest nieco inna. Ten pierwszy chce się czegoś nauczyć, ten drugi uważa że zjadł wszystkie rozumy świata i tłumaczenie czegokolwiek jest pozbawione sensu.

Arek__45, 16 Mar 2009, 14:42

>Klasa A ,wg "Stereophie" , cena nie jest wykladnikiem,Naim CD555-30850 dolarow i Marantz SA 8001 za

>900 dolarow to dzwiek tej samej klasy..i tak jest dalej w klasie B , C ,D .Liczy sie dzwiek nie

>cena.

zgadzam się, no i oczywiście nie trzeba dodawać że Marantz SA8001 to SACD player...

szkoda że niektóre osoby chcą wmawiać innym że w tej cenie sacd player nie zagra, albo wręcz sacd player w tej cenie jest dla uboższych a żeby poznać co to jest dobry dźwięk pewnie trzeba by najlepiej wydać na sprzęt audio CD za 30000zł

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 16 Mar 2009, 16:33

>>Tak, chłopcy, fajną macie definicję trolla: "ten, który zadaje trudne pytania" (czyli w waszym

>>przypadku 90% pytań...)

>To są trudne pytania? Uhahaha...

mlb... odpowiedz chociaż RAZ.

Albo pokaż miejsce, gdzie rzekomo odpowiedziałeś ? Bierzesz uczestników tego forum za idiotów na swoim poziomie ?

>Albo pokaż miejsce, gdzie rzekomo odpowiedziałeś ? Bierzesz uczestników tego forum za idiotów na

>swoim poziomie ?

Czy sądzisz że będę odpowiadał komuś kto nazwał mnie idiotą? Owszem, odpowiem: dołączasz do ignorowanych.

Audioholik.Pisał Ci już discomaniak,że przekręcasz wpisy.teraz ja Ci pisze:nie przekręcaj wypowiedzi innych użytkowników i nie naginaj rzeczywistości do własnych teorii.

Podałem konkretne żródła SACD i CD w teście porównawczym,możesz sobie sprawdzić jakie to były żródła i za jakie pieniądze.

Ten Marantz ma się tak do Wadii jak Giewont do Mount Everestu.

Kup sobie w końcu odtwarzacz ,może być SACD byle dobry i potem pisz,ale najpierw kup.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 16 Mar 2009, 20:03

>>Albo pokaż miejsce, gdzie rzekomo odpowiedziałeś ? Bierzesz uczestników tego forum za idiotów na

>>swoim poziomie ?

>Czy sądzisz że będę odpowiadał komuś kto nazwał mnie idiotą? Owszem, odpowiem: dołączasz do

>ignorowanych.

rozumiem, że porównanie mnie do swojego 4 letniego geniusza było wyrazem uznania i

szczytem kultury ?!?

od kilku postów staram się, żebyś odpowiedział... i NIC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.