Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

bartas, wierzyc sie nie chce ze masz kontakt z edukacją ... jakikolwiek.

Jaro

"Jak ci się nie chce, to ci streszczę: rekami polityków PiS amerykanie w przededniu wielu

przetargów chcę rozmontować nasza zbrojeniówkę. Na razie idzie im nieźle :-(."

Nie chodzi o to czy mi sie chce czy nie, tylko w czasie rozmowy rzuciłeś temat więc kontynuuj, bo chyba jesteś przekonany/coś tam wiesz? Akurat ze zbrojeniowką moze byc prawda. Kolega Jazz jakis czas temu(już za kadencji kaczorów) pisał na forum, ze amerykanie kupują Polska zbrojeniówkę za 10% wartości. Mądry ten Jazz nigdy nie był, bo pisał też ze bierze w tym udział i nieźle zarabia....jezeli to nie było tradycyjne dla niego mitomaństwo to chciał się chyba wyspowiadac ? .... pisał coś takiego z wolnej, nieprzymuszonej woli.

Jażeli kaczory faktycznie rozsprzedają za bezcen zbrojeniówkę to nie są w tym temacie(smierdzacej na kilkometr prywatyzacji ala KLD czy SLD.... K czy S co za różnica ?) w niczym lepsze od "liberałów" ... ale fakty/konkrety proszę.

Pozdrawiam

jaro...ja mysle ze pencyliusz nie sprzedaje ,bo sie na tym nie zna.Na zasadzie nie ten łeb.Nie ukradnie ,bo nie wie jak.Cos podobnego do lancastera.Natomiast z uwagi na to ,że nie ma pojecia czym dysponuje ,bo zawsze był subiektem w sklepie z pasmanteria swojej zony ,pozwala robić co sie klientowi podoba.

Jaro, nie pisz więcej takich rzeczy bo widzisz co sie z mulsem dzieje. Zaczyna mu sie wydawac ze np. walnać ustawę w której robimy dzień bez cła na granicy dla siebie i kolesi to jakies niesamowite POsunięcie :)

Myślę ze mulsowi faktycznie sie tak wydaje...myśli sobie: jaki ten KLD był wtedy mądry, jak super kase zarabiał....jakieś matoły z PiS by tak nie potrafiły(teraz to wiem, choć 2 lata temu stawiałem znak równości miedzy wszystkimi politykami)....Ci z PiSu to kurde nagrywają, węszą i ogólnie jest kłopot z kręceniem genialnych lodów...no ale jak "nasi wrócą do Wadzy to wszystko da sie załatwić".

Pozdrawiam

Z tego wy nika ze mamy juz podzial sceny na zlodziei - PO i lapaczy PIS. No i dobrze. @ partie wystarcza ajak sie polacza w jednao to bedzie jednosc narodu i pelna demokracja. jedna lista i zlodziej z policjantem sie zbrata. PO niepotrzebnie sie nie kuma z lid. Dostalo by wiecej glosow bo czesc zwolennikow LID przeszla by na nich. Ale oni sie separuja bo byc moze czesc ich antykom. elektoratu by sie obrazila i poszla do PIS. Ale te wedrowki wyborcow sa dziwaczne? ale tak jest zawsze jak partie nie maja programu. Bo jakiez programy ma po czy PIS? zadnego. Nie maja te partie koscia ideologicznego pozwlajace je latwo identyfikowac. Niby popieraja kapitalizm ale tak chylkie i wstydliwie. Mysle ze tylko UPR ma podstawy ideologiczne i mocne fundamenty swojej mysli politycznej. Moze ktos na lewicy zawzietej bliko komuny sa tez mocno zakotwiczeni w ideologii. Reszta to plywacy bezideowi jak PSL czy sambo. O jednym warto wiedziec ze bezideowcy bardzo latwo sie wypieraja swoich mysli i ludzi ale tez latwo sprzedaja sie za kase.

aruus, 18 Paź 2007, 20:36

>Już się boję co to będzie jak PO wygra wybory, będzie LIDpo

Powiem Ci co będzie. Już na drugi dzień po ich zwycięstwie z kranów popłynie "mniód" i mleko, i mulsowi wreszcie stanie, właśnie na takie tanie cudowne chwyty łapie się każdy wykształciuch(szczególnie te z Warsiawki) w tym w cuda upływającym w przyszłości kraju

steq, 19 Paź 2007, 09:17

>aruus, 18 Paź 2007, 20:36

>

>>Już się boję co to będzie jak PO wygra wybory, będzie LIDpo

>

>Powiem Ci co będzie. Już na drugi dzień po ich zwycięstwie z kranów popłynie "mniód" i mleko, i

>mulsowi wreszcie stanie, właśnie na takie tanie cudowne chwyty łapie się każdy

>wykształciuch(szczególnie te z Warsiawki) w tym w cuda upływającym w przyszłości kraju

Bolek by tego nie wymyślił, jego "druga japonia" była trochę "bezsęsu", bo wiadomo polak to romantyk a i POpić lubi- a tak druga Irlandia- jak w dychę...

choć nieistotny drobiażdżek- sukces Irlandi w sporej części wynikał z kapitału płynącego z zagranicy z emigracji, która przy rządach PO zaniknie jak nożem uciął, wszyscy wrócą z emigracji aby POdziwiać Donka i jego rządy

będzie suuuupperrr! :-)

lancaster

>Ci z PiSu to kurde nagrywają, węszą i ogólnie jest

>kłopot z kręceniem genialnych lodów...no ale jak "nasi wrócą do Wadzy to wszystko da sie załatwić".

>

Ty autentycznie wierzysz w uczciwość PiSu? Jak myslisz po co oni szukają, węszą , nagrywają? Dla wprowadzenia porządku w kraju , czy do zwalczania konkurencji ,a może do szantażu politycznego? To jest państwo prawa? W TV rządzi propaganda jak za Gierka , te konferencje , to pranie mózgu...

Pamietasz jak Begerka nagrała filmik w hotelu , pamiętasz o co chodziło? Pamiętasz afere ze Skokiem ?

Już po kampani widać jak prawy jest PIS. Wasz premier kłamie w żywe oczy ....zbeształ szefa CBA ,że tak późno się dowiedział , akurat .

Przekrety PISu sa skrzetnie ukrywane , bo oni mają władze i organy ściagania.

Kaczyński kiedy kłamie ma charakterystyczny wyraz twarzy , radzę go obserwować , zwłaszcza w momentach kiedy sam(i) masz wątpliwości , czy fakty skojarzone pokrywają sie ze słowotokiem Premierka.

Pzdr.

marko3T, 19 Paź 2007, 09:49

> Przekrety PISu sa skrzetnie ukrywane , bo oni mają władze i organy ściagania.

a zajadłe dziennikarstwo śledcze terazmyTVN? a michniki z dwoma magnetofonami

nic im się nie chciało wykryć?

tak wykryte przekręty piskorskie, sawickie to tylko podła gra pis'u (tych zbrodniarzy, którzy w łazience bum bum zastrzelili św.blidę, którzy zrobili fotomontaż jak idealny pan dr mirosławG przyjmuje koperty- a wnich pewnie tylko pocztówki z najlepszymi życzeniami)

markoT nie ćpaj tyle, bo już ci się (jak mówi sawicka) dobierają do d..py agenci służb

Horst

Twoja naiwność mnie rozśmiesza.

SISIU- rozśmieszamy naród , bo sami jesteśmy śmieszni

p.s. nie ćpam i nie odurzam się , jestem POwłaściwej stronie życia.

Horst

>>(tych zbrodniarzy, którzy w łazience bum bum zastrzelili św.blidę, którzy zrobili fotomontaż jak idealny pan dr mirosławG przyjmuje koperty- a wnich pewnie tylko pocztówki z najlepszymi życzeniami)

Tych "zbrodniarzy" którzy rządzili z bandytami z Samoobrony mając mały pistolecik w spodniach ? :-)

marko3T, 19 Paź 2007, 10:18

>p.s. nie ćpam i nie odurzam się , jestem POwłaściwej stronie życia.

Marko3T, ty jesteś w ciągłym stanie odurzenia, bo to specyfika ślepej miłosci do PeŁŁo. Miłość powoduje ślepotę, durnotę, ciągłą ogłupiającą fascynację obiektem zakochania, mimo że wszyscy postronni wokoło widzą, że kochanek to najzwyklejszy cwaniak i oszust. Ja to doskonale rozumiem, że choroba może dopaść każdego, ale żeby jednocześnie objęła tak dużą ilość wykształciuchów, przecież wybranek to koszmarek fizyczny i intelektualny. Tak, trudno zrozumieć jest miłość, może chłopcy jakieś zażyjecie środki na obniżenie libido przed wyborami i to może przywróci logikę myślenia?

steq

Ty też mnie rozśmieszasz. Leć głosuj , ale jak wygrasz , to nie płacz że wszędzie tylko ciemność.

SISIU- ukradniemy nawet słońce.

m3T PO właściwej stronie

• Redaktorzy

Szturm propagandowy PiS w internecie trwa. Walka do ostatniej minuty. Co do mnie, to... "Wykopmy Kartofle z ziemi. Tej ziemi".

marko3T

>Ty też mnie rozśmieszasz. Leć głosuj , ale jak wygrasz , to nie płacz że wszędzie tylko ciemność.

Słuchaj dziecino, masz coś z wzrokiem? wreszcie zacznij myśleć, bo testeron zaćmiewa Ci umysł i wszystko widzisz na czarno-niebiesko - co bierzesz viagrę by kochać Donka?. Przestań powtarzać typowe oklepane merdialne bzdury, dorośnij w końcu i zacznij samodzielnie myśleć. Gdy Donki były marszałkami, była taka jasność, że rzeczywista emigracja zarobkowa(nielegalna) niewiele była mniejsza niż teraz legalna

Ty mnie nie rozśmieszasz, gdyż w zdziecinnieniu swoim jesteś żałosny

Tusk w TVN24. Podpiera się dziećmi. Sprzedaje marzenia. 10 obietnic. Jest podatek liniowy. Likwidacja NFZ. Fajnie. To jest demokracja. Program na deser kampanii wyborczej. No i oczywiście zbuduje autostrady i stadiony. Ciekawe czy "ukradnie" Pis-owi gotowy program drogowy czy będzie go przerabiał?

jozwa maryn, 19 Paź 2007, 11:20

>Szturm propagandowy PiS w internecie trwa. Walka do ostatniej minuty. Co do mnie, to... "Wykopmy

>Kartofle z ziemi. Tej ziemi".

Maryniu, wy szturmowaliście nie przebierając w środkach(patrz moje poprzednie wpisy) NARÓD przez 50 lat zakopując ciała w ukrytych, bezimiennych grobach- MY JE KIEDYŚ ODKOPIEMY, a na tych miejscach wkopiemy was- oby Allach nam w tym dpomógł

Oto obiekt tych westchnień Polak z krwi i kości :

Wypowiedź Donalda Tuska, zamieszczona w miesięczniku "Znak" w roku 1987 (nr 11-12, s. 190).

Tusk wziął wtedy udział w ankiecie "Czym jest polskość?" rozpisanej przez wspomniany miesięcznik. Warto rozważyć jego wypowiedź sprzed lat:

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa?

Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń?

Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.

Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać...

Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

kapelli

POzytywni to wy jesteście serologicznie. Rządzić powinni osobnicy zdrowi nie tylko na umyśle,ale i ciele. Was toczą dzisiątki plag, jesteście skażeni biologicznie od pokoleń- TRAPIĄ WAS CHOROBY TYPOWE DLA CZERWONYCH NUWORYSZY

• Redaktorzy

"Maryniu, wy szturmowaliście nie przebierając w środkach(patrz moje poprzednie wpisy) NARÓD przez 50 lat zakopując ciała w ukrytych, bezimiennych grobach"

Chyba cię po...raziło, anonimie.

...Premier J. Kaczyński powiedział dzisiaj, że zarzut, iż do walki wyborczej wykorzystywane są służby "jest całkowicie bezpodstawny i wynika z paniki". - No doszło do katastrofy moralnej Platformy Obywatelskiej - powiedział.

- To elegancko Rafał Matyja ogłosił jako politykę transakcyjną, natomiast mniej elegancko można to określić jako politykę i tu użyć różnych brzydkich wyrażeń. Natomiast jeśli chodzi o obrażanie nas, to my jesteśmy przyzwyczajeni. Ja niedawno przeczytałem taki gruby zeszyt z wypowiedziami Donalda Tuska na mój temat z ostatnich dwóch lat. Właściwe każda z tych wypowiedzi nadaje się na proces sądowy w trybie cywilnym i trybie karnym - powiedział premi...

-----------------------------------------

..."Platforma jest od tego, żeby dobro wygrywało ze złem" - przekonywał w Warszawie lider listy PO w tym mieście Donald Tusk. Szef Platformy, który rodzinny Gdańsk w tych wyborach zamienił na stolicę, poprosił Warszawę o pomoc. Tłumaczył, że PO musi wygrać, bo "tylko ludzie kochający mają prawo rządzić"...

POtwornie POkrętny ten donald duck !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.