Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

kangoo, 18 Paź 2007, 18:24

>Wzrost dzięki facetowi, który nie ma konta, i

Dzieciaku nieposiadanie konta o niczym jeszcze nie świadczy. Ty posiadasz jak piszesz w "O mnie": żonę, dziecko, kota, pewnie telewizor, krzesła. Widzę, że jesteś posiadaczem wielu jeszcze innych rzeczy jak żona którą uprzedmiotowiłeś z gracją znawcy i kolekcjonera

Witam.

Ja bacznie sobie czytam to forum i szkoda że tyle ludzi jest tak bardzo podatna na propagandę i chwyty poniżej pasa uprawiane przez polityków i niektóre media, co delikatnie mówiąc są stronnicze, a mam na myśli tvn24, nie potrafią sami wykazać się jakąś inicjatywą i zapoznać się z faktami co tak naprawdę niektórzy politycy i ich ugrupowania polityczne teraźniejsze i obecne zrobili dla naszego Państwa. Powiem że nieporównywalnie mniej niż PIS przez te tylko dwa lata. Oglądając to co jest w telewizji kojarzy mi się od razu utwór Krasickiego Styra na króla, podobnie jest z PISem, zarzucają im rzeczy poniekąd złe dla Państwa które de facto są dobre, poprostu by się wstydzili takie głupoty opowiadać. Ja będę głosować na PIS. Liczą się fakty, a nie propaganda i socjotechnika.

Szkoda że szary obywatel nie zna faktów tylko ogląda laleczki w telewizji które ładnie wyglądają i myślą jak oni mądrze gadają i jakie te kaczory to łobuzy. Tak dla przykładu powiem że chyba mało kto wie że wzrost nakładów na służbę zdrowia w ciągu dwóch lat rządów kaczorów wzrosły o 50%, niebywałe? o gospodarce nie wsponę. Jeśli jest tak źle jak to niektórzy twierdzą, to dlaczego jest tak dobrze??? Ja wolę naszego Kartofla który robi dobrze dla kraju niż ładnie gadające laleczki po socjotechnice. Już się boję co to będzie jak PO wygra wybory, będzie LIDpo. W PO jest dużo byłych aparatczyków, a na taką partię nie mam najmniejszej ochoty głosować. Po za tym liberały już rządziły i miało być dobrze, a było coraz gorzej. Jestem w szoku że LID ma takie duże poparcie, ależ ludzie mają krótką pamięć, lub są podatni na propagandę i kłamstwa. Ja uwarzam że Jarosław Kaczyński jest wielkim Polakiem i nie kieruję się tutaj jakimś medialnym wizerunkiem, bo faktycznie może nie jest najlepszy, ale tym co zrobił dla kraju. A taki Tusk klepie nonstop jakieś slogany, które ciemny naród chłonie jak gąbkę, a na dokładkę atakuje LID z komuchem na czele.

Ale Kutz jest żałosny. Bitwa na TVN 24 z Polaczkiem. Ten facet nic nie ma do powiedzenia. To jest lokomotywa PO na Śląsku? To był wicemarszałek Senatu? Beznadzieja.

arek67, 18 Paź 2007, 21:45

>Ale Kutz jest żałosny. Bitwa na TVN 24 z Polaczkiem. Ten facet nic nie ma do powiedzenia. To jest

>lokomotywa PO na Śląsku? To był wicemarszałek Senatu? Beznadzieja.

Zaproponował na wstępie pokojową debatę po czym rzucił sie na Polaczka z pazurami i z tekstami o pogrzebie ekipy kaczyńskich itp itd......

Żenujący typ

>arek67, 18 Paź 2007, 21:45

widziałem, degrengolada, ale cóż kutz sporo wie o starych dobrych czasach... a i tvn na tych samych bazuje. niestety te lokomotywy ciągną szary, zmanipulowanych, bezwolny tłum. rzygać się chce.

Nakłady na służbę zdrowia były już duże zanim wyszli na ulicę szanowni lekrze i pielęgniarki i żaden rząd nie zrobił tyle co ten rząd, a lekarze, no cóż, inni też mogą zacząć porównywać swoje pensje do pensji na zachodzie, tylko że koszty życia tam też są adekwatnie wyższe. Ja też bym chciał mieć zarobki takie jak tam i żyć w Polsce z polskimi kosztami życia, super. Ja uważam że lekarze się trochę zagalopowali żądając 100% podwyżki. Gospodarka, budżed to nie czary mary coperfield i tak wykształceni ludzie jak lekarze powinni o tym wiedzieć, a nie szantarzować że wyjadą za granicę i odejdą o chorych, ja takie zachowanie widzę jako terror, jak można szafować ludzkim życiem i zdrowiem dla własnych kożyści. Nie mają za grosz przyzwoitości, a jakość ich pracy i traktowania pacjętów pozostawiają wiele do życzenia. Gdyby rząd spełnił ich żądania kraj by się cofnął w rozwoju o ładnych kila lat i to teraz kiedy sie tak rozwijamy, tacy lekarze powinni o tym wiedzieć, ale cóż ich obchodzi tylko ich interesik. No tak, jak państwo wzięło się za łapówkarzy to się źródełko urwało, ja gardzę takimi ludźmi. Jak by byli przyzwoici to by się starali dogadać i pójść na kompromis by sukcesywnie nakłady na ich pensje wzrastały, a nie wołać o 100%, to jest chore.

List otwarty od polskiego wykształciucha do Saby

Toruń, 18 października 2007 roku

Szanowna Suko Sabo

Zwracam się do szanownej suki, ponieważ uważam, że szanowna suka posiada organ warczenia znacznie delikatniejszy niż jej pan. Poza tym szanowna suka jest tresowana, więc mogę przyjąć, że jest psim wykształciuchem. Ja natomiast zostałem nazwany przez Arystotelesa zwierzęciem, co prawda społecznym, ale to wystarczy bym wiedział jak potrafi uwierać kaganiec. Dlatego, droga Sabo, do wyborów pójdę, ale nie zagłosuję na PiS.

Nie zagłosuję, ponieważ lubię Gombrowicza i Witkacego, natomiast tytuły Bestsellerów, pisanych przez dotychczasową władzę są mi obce. Nie zachwyca mnie "Kamaszutra, czyli Sztuka Poniżania Lekarzy". I nie przekona mnie pan Ludwik, "że powinna zachwycać, bo wszystkich zachwyca, nawet pacjentów zachwyca". Mnie nie zachwyca.

PiS zaczął kręcić "abc CBA, czyli krótki film o zabijaniu opozycji". I kreci nadal, że walczy z korupcją, że wobec własnych członków także podejmuje akcje, tylko że zatrudnił słabych aktorów, więc filmy o nich pozostaną poza emisją.

Dyrektor piernikowej radiostacji nagrał przebój "Szambo nr 5, czyli zapach pierwszej kobiety". Był on wysoko na listach przebojów, bijąc w warstwie tekstowej gangsterskie utwory hip-hopowe. Nie uraził on jednak ani pierwszej damy, ani prezydenta. Ja jako wykształciuch szanuję jednak siebie i swoje uszy. Nie będę dalej uczestniczył w hip-hopie.

Droga Sabo, mówiłem o kilku rzeczach, które nas łączą, jest natomiast też poważna różnica. Szanowna suka nie może zmienić swego pana, ja natomiast idąc do wyborów mogę zmienić panów, którzy panują i panować chcą nadal.

Obawiam się też, że gdybym nie poszedł do wyborów i nie zmienił rządzących, to mogłoby się okazać, że w przyszłych wyborach szanowna Saba będzie miała głos, tak jak kot, rybka i każde inne zwierzątko należące do członka PiS. Natomiast głosu zostanie pozbawiony wykształciuch, jako łże-wyborca. Nie, dziękuję, proszę powiedzieć swemu panu, że na to nie pozwalam.

Droga Sabo, pójdę i nie będę głosował na PiS, ponieważ nasze państwo, proszę mi wybaczyć, nie może zejść na psy.

Wykształciuch

Marek Pijanowski

(ten sam, który nie chciał dać kluczy do bram Torunia Prezydentowi Kaczyńskiemu)

Warszawa, 18 października 2007 roku

Apel Lecha Wałęsy

wp.pl 12:54

Drodzy Rodacy,

są w najnowszej historii Polski momenty przełomowe, kiedy trzeba jednoznacznie opowiedzieć się za polską racją stanu i za polskimi sprawami. Z doświadczeń kilkudziesięciu lat walki o wolną i szczęśliwą Ojczyznę widzę, że dziś jest też taki czas. Jeszcze nie znamy wyniku wyborów, choć wierzę, że Polacy zmobilizują się na tyle, aby przerwać marny spektakl ostatnich dwóch lat i uczynić z obecnej władzy władzę odchodzącą.

I dziś, niezależnie od wyniku wyborów, pragnę wszystkich przestrzec i wezwać do nowego wysiłku. Nie chcę rozpatrywać scenariusza zwycięstwa obecnej ekipy rządzącej, bo oznaczałoby ono dramat dla Polski. Wierzę w scenariusz osunięcia tej ekipy od władzy. Jednak i taka wiara nie może dawać spokoju, nie można spocząć na laurach, bo wiemy, do czego, nawet w opozycji, jest zdolna partia Jarosława Kaczyńskiego i on sam.

Wzywam więc do dalszej walki o normalną Polskę, o rozliczenie zła, które rękami tej grupy zostało ostatnio i przed laty zrobione. Przestrzegam przed nadużywaniem władzy przez ośrodek prezydencki w sytuacji przegranej własnego obozu. Jest wielkie niebezpieczeństwo, że stworzy rękami i na rozkaz partyjnych działaczy z prezesem na czele skuteczny ośrodek blokowania i dywersji. Nie dopuści do żadnych działań konstruktywnych i naprawczych, a przede wszystkim rozliczeniowych. Jego celem będzie utrzymanie się przy władzy, reelekcja i powrót do pełnych rządów. Wzywam wszystkie siły polityczne, zwycięskie i opozycyjne, do pełnej weryfikacji ostatnich dwóch lat rządów i do skutecznego odsunięcia od wpływu na decyzję ekipy skompromitowanej.

To wszystko wymaga działań zdecydowanych, łącznie z postawianiem przed Trybunałem Stanu. Wystarczające dowody przyniósł ostatni tydzień kampanii, długie dwa lata rządów i wcześniejsza działalność tej ekipy. Pierwszy stanę przed Sądem Rzeczpospolitej Polskiej dla udowodnienia win i nadużyć tej władzy. Przestrzegam, że jakiekolwiek negocjacje z jej przedstawicielami doprowadzą do poważnej katastrofy. Wierzę, że determinacja prawych, odważnych i rozsądnych sił w naszym narodzie położy tamę dalszym niebezpiecznym zapędom.

Wzywam wszystkich ludzi dobrej woli, kochających Polskę i myślących o jej przyszłości do intensywnej pracy, niezależnie od konstelacji politycznej. Wzywam do przygotowania programów i skutecznych ustaw poprawiających szybko i wyraźnie błędy polskiej transformacji, aby wytrącić demagogom i populistom argumenty. Szczególnie mocno wzywam ludzi młodych, bo w nich jest i musi być najwięcej entuzjazmu i nadziei. Kiedy byłem młody, czułem, że nie ma rzeczy niemożliwych, że nie ma takich murów, których nie da się przeskoczyć lub obalić. Dziś wzywam Was do takiego skoku, już łatwiejszego, bo w demokracji, do Waszej przyszłości. Wzywam Was do aktywności i do wyboru Polski nowoczesnej, Polski Waszych marzeń, a nie wypaczonych pomysłów nazywanych przez niektórych tzw. IV RP. Wzywam Was do obywatelskiego weta dla ludzi nie cofających się przed niczym, nawet przed nękaniem i przesłuchiwaniem Waszych kolegów, młodych wolontariuszy opozycji. Ja staję do dyspozycji i nie mam zamiaru siedzieć bezczynnie. Z Wami zdziałam znacznie więcej! Z Wami skoczę wyżej i razem pokonamy te narosłe ostatnio mury! Wierzę w pomyślność Polski i jej Obywateli. Póki my żyjemy!

No i co Wy na to rodacy? Młodzieży do dzieła. Trzeba tylko wykonać ten skok:)

Kolejna żenada szefa Wachowskiego.

oj Walery wysiliłeś się, jestem pod wrażeniem, ale coś mi się wydaje że jesteś z grona tych krzykaczy którzy patrzą na krawat i ten krawat przesłąnia mu całą resztę. A ja mam w nosie jakąś sabę która jest dla ciebie jak widzę meritum naszej całej gospodarki.

Jak ty pod tym kątem oceniasz działania naszego rządu to serdecznie współczuję, co ta propaganda robi z ludźmi. Ciekawe czy ty też tak kupujesz sprzęt audio, czyli ważne by fajnie wyglądał, a nie jak grał i jakie flaczki w środku miał, jeśli tak to również współczuję

Zanim oddacie w wyborach głos pamiętajcie, że metody propagandy politycznej stosowane przez Kaczyńskich i PiS są takie same jak metody wszystkich rewolucjonistów jakich zna historia. Odwołanie się do biednych i kaptowanie ich na swoich zwolenników wynikało i wynika z czystego wyrachowania, jako że biedni stanowili, stanowią i będą - siłą rzeczy- stanowić najliczniejszą grupę społeczną a ponadto, co jest przykrą prawdą, bieda najczęściej powiązana jest organicznie z niewiedzą, z brakiem wykształcenia czyli z ograniczoną możliwością podejmowania oceny rzeczywistości co potwierdził strateg PiSu Pan Poseł Jacek Kurski- oby go kiła zmogła- kwitując watpliwości zdaniem; cytat :

"CIEMNY LUD TO KUPI"

Kaczyńskim i ich pisopatom nie chodzi w gruncie rzeczy o los biednego ludu, im chodzi o WŁADZĘ, tak jak o władzę chodziło Robespierr'owi, Leninowi, Stalinowi, Mao i im podobnym. Władza sama w sobie jest bardziej pociągająca od pieniędzy,- żaden z przywódców rewolucji z Hitlerem włącznie nie dbał o pieniądze, nawet nie odbierali pensji- od zaszczytów i tytułów. Władza karmi ludzką próżność, która nieokiełznana zmienia władzę w totalitaruzm, którego zaczątki widać juz gołym okiem w Polsce. Dlatego wyrażam swój protest teraz, nie czekając aż totalitaryzm umocni się na tyle, że jego zniesienie będzie bardziej kosztowne.

Jako WOLNY OBYWATEL korzystam z przysługującego mnie prawa do wolności wyrażania poglądów by, jak pisał Stanisław Leszczyński, GŁOS WOLNY WOLNOŚĆ UBEZPIECZAŁ.

A że wielu jest innego zdania ?

Takie są uroki demokracji.

Idźcie na wybory.

Powyższy tekst jest autorstwa jednego z uczestników forum Parkietu.

Nie głosujcie na PiS.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.