Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Dalsza analiza.

Witam,

wiedziałam, ze nie wytrzymasz ;)

Grupa jest bardziej realna, niż wynika z taśmy. Sa wspólne interpelacje "trójki od szpitali" - linki juz były podawane, jest wspólne biuro poselskie Schetyny i Sawickiej.

Ta p.Beata, do znajomości z która nikt nie chce sie przyznać, nie była taka "nieznalska".

Co jeszcze istotne - Radom i Częstochowa. Te dwa miasta to zarzewie strajków bardzo trudne do wygaszenia.

Szpitale nie dostające pieniędzy z NFZ, bo nie realizujace kontraktu.

Pani Kopacz startuje z Radomia, pan P. z Częstochowy.

Pani Kopacz była tam, gdzie były strajki roszczeniowe, i z pielęgniarkami i z lekarzami. Frontmenka od strajków i kumulowania strat.

Proponuje prześledzić te 2 lata i każdy protest z żądaniem podwyżek płac i wstrzymaniem wykonywania zabiegów przez lekarzy.

Z tyłu wciąż wyziera lisia twarzyczka w okularkach.

Moja "ulubienica" z gabinetu cieni.

pozdrawiam

Sawicka w nagranej rozmowie z agentem CBA:

"Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej"

Sawicka, Kopacz i Picheta w Sejmie:

I n t e r p e l a c j a

(nr 9268)

do ministra kultury i dziedzictwa narodowego w sprawie dotacji na prace konserwatorskie, restauratorskie lub roboty budowlane przy obiektach zabytkowych stanowiących dobra kultury, niewpisanych do rejestru zabytków

Szanowny Panie Ministrze! W związku z sygnałami płynącymi ze strony organów administracji samorządowej w sprawie możliwości udzielania dotacji przez organy stanowiące jednostek samorządu terytorialnego na prace przy zabytkach niewpisanych do rejestru prowadzonego przez Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków zwracamy się do Pana w kwestii wyjaśnienia art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami (Dz. U. Nr 162, poz. 1568 z poźn. zm.), który stanowi, iż „W trybie określonym odrębnymi przepisami dotacja na prace konserwatorskie, restauratorskie lub roboty budowlane przy zabytku wpisanym do rejestru może być udzielona przez organ stanowiący gminy, powiatu lub samorządu województwa, za zasadach określonych w podjętej przez ten organ uchwale”.

Przedmiotowy zapis ustawy uniemożliwia zatem poszczególnym jednostkom samorządu terytorialnego, które posiadają środki finansowe i chęć dążenia do poprawy stanu zachowania obiektów zabytkowych (niewpisanych do rejestru), udzielenie dotacji na prace, o których mowa w art. 77 ustawy. Jako że posiadają one znaczącą wartość historyczną i w większości przypadków wymagają przeprowadzenia remontów, co związane jest z ponoszeniem dużych nakładów inwestycyjnych, przewyższających możliwości

finansowe ich właścicieli, zasadne wydaje się uzupełnienie zapisu art. 81 ust. 1 ustawy.

Wobec powyższego zwracamy się z pytaniami do Pana Ministra:

Czy dostrzega Pan zasadność podnoszonych w tej sprawie argumentów?

Czy, w związku z ewentualną zmianą przedmiotowego artykułu, przewidywałby Pan istotne jej konsekwencje i reperkusje, w tym skutki finansowe dla budżetu państwa?

Z poważaniem

Posłowie Beata Dorota Sawicka,

Ewa Kopacz

i Wojciech Zbigniew Picheta

Warszawa, dnia 21 sierpnia 2007 r.

dartman...a wiesz że jak juz PIC bedzie miał wszystko, to bedzie zamówienia mieć bez przetargu.U hitlera sie to sprawdziło.SAMI SWOI.Nie wierzysz?-trzeba sie tylko było zapisac.Tak samo w komunie.Pamiec nie ta ,czy wybiórcza?

arek67

ale się uaktywniłeś ;-0

a niedługo cisza wyborcza hehe

szkoda, że tak rzadko pisujesz na forum

no i szkoda, że tak dużo tylko na bocznicy

pzdr ;-)

Pielęgniarka ze szpitala w Skarżysku Kamiennej, która zarabia 1026 PLN

o której mówił Tusk podczas debaty z Kaczyńskim, jest podwładną posła PO, Krzysztofa Grzegorka, który szefuje temu szpitalowi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szkoda, że ta wiadomość nie została nagłośniona zaraz po debacie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ja mam cos na PO .arus moge ci pchnąć.Mam też na PIC.Pchnac czy nie .Co wybierasz.Mam tak 50/50.Wybierz a ja do wyboru do koloru.Ale może rano ,żebys tak nie przeżywał emocjonalnie.Arus ..martwisz mnie.

Sorry aruś, ale tak długich wpisów to ja nie mam siły czytać,

zwłaszcza w piątek wieczorem. ale pisz, pisz, bedą się twarde dyski

lepiej sprzedawały :-)

Jestem Europejczykiem.

i mysl pozytywnie.Nie ma żadnego układu.Masz racje.To skąd sie wział ten układ.Jak to jest raz jest, a raz nie jest.Tak mówi przenjaswietszy .To kiedy jest ten układ arus?

>Broy

A propos szpitali. Bodajże w 1999 ówczesny Min. Transportu Syryjczyk jednym Rozporządzeniem przekazał świetnie działające szpitale kolejowe Min. Zdrowia. Bez żadnej rekompensaty. Kolejarze zostali ograbieni z majątku wypracowanego latami przez przedsiębiorstwo. Apteki na szczęście kolei udało się sprzedać.

arus...wiesz dlaczego ja mam takie powodzenie u kobiet.Bo pisze krótko.Dwa zdania.Arus musimy jeszce troche popracować nad forma.Musisz własnymi zdaniami uproscic to do jednej czwartej.Tylko spokojnie.ja ci pomoge.

patrz arus ale swinia.kolejarze tak sie dali ograbic.Ale co z tym syryjczykiem .Gdzie Łun teraz, bo nie łape.Która lista to zagłosuje.No chyba ze nie powinieniem aruś .Jak sadzisz.?

a tak w ogóle to co cie martwia te szpitale.Chyba sie nie wybierasz ,bo znowu strace przyjaciela.Teraz juz tego nie przezyje.Przytłuk poszedł gdzies w diabły.

aruuus to ty tez arus...czy mnie juz ten alkohol wzrok odbiera?A czy ja mówilem że nie >jasne że PIC wygra.Ma tak ja w niebie.U pana jak mu tam........Zapomnialem... ale ma.

z mułu musujący musss który pochłonie szczytujący PIsssssssssssssssssssssss.Aruś wygra ,wygra ,bo nie może byc inaczej.Tylko sprawiedliwosc i samoobrona ...czy jakos tak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.