Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Jar1

>Tylko ja nie czuję teraz (ani tuż po upadku komuny) tego imperatywu 'zemsty'. I dalej tego we mnie

>nie ma.

>Może dlatego, że nawet w czasach walki z komuną moim celem nie było dokopanie komuchom ale

>demokracja?

>Zawsze wżyciu starałem się walczyć 'o coś' niż przeciw komuś.

jar, jak zwykle w tej swojej debilnej, "zwykłej pionkowej mentalności" nic a nic nie zrozumiałeś o co chodziło we wpisie Pana R.

Tu nie chodzi o zemstę. Tu chodzi o elementarną sprawiedliwość- o sprawiedliwość która się nam najzwyczajniej należy. Ty takiej potrzeby nie masz, bo nadal marzą Ci się pochody z szturmówkami na ramieniu od których łopotu ogłuchłeś do reszty już dawno Sobacza wraża suko

Jestem przerazony poziomem wiedzy Donalda Tuska o gospodarce, ktora obnazyl w debacie w Kwasniewskim. Moim zdaniem to oburzajace ze prezes partii, ktora obiecuje nam "Irlandzki cud gospodarczy" a przynajmniej twierdzi ze stawia gospodarke na szczycie priorytetow prezentuje taki poziom merytoryczny w tej materii.

Strasznie mnie to zabolalo jako studenta ekonomii i po prostu zwolennika tej partii.

to mialo byc tu-generalnie mozna sie zastanowic.Czy ktos wiedziałby co to jest hitleryzm gdyby nie druga wojna swiatowa i era hitlerka.Czy ktoś bedzie wiedział co to jest kaczyzm, bez kaczyzmu.?Kaczyzm musi byc, żebysmy za lat dwa wiedzieli co to jest kaczyzm.Ze nawet radosne samospełnienie ryki nie dało mu tego czego sie spodziewał.Bo kaczyzm okaże sie tym samym.Mozna zyc w komunie,nienawidziec jej, ale niczego sie nie nauczyc.A więc kaczyzm musi byc.Aby Ryki znowu przeszły etap uczenia sie. Niektórzy jednak ucza się całę zycie-i nie ma na to rady.Tak więc na PICi fotomontaz.Dla przyszłych pokoleń.

mulsiku, mistrzu jedno- lub dwuzdaniowych postów (jeśli toto można z punktu widzenia poprawności gramatycznej zdaniami nazwać), uważaj by nie przegrzały ci się obwody, bo w twoim wykonaniu pięciolinijkowy post to gigantyczna pisarska praca na miarę wielotomowej powieści. :))

muls ty nigdy nie zmądrzejesz, przecież Jarosław K. jest jak ojciec,

surowy ale sprawiedliwy i w gruncie rzeczy swój chłop.

A Tusek, fe, to jakiści niemiec nie miemiec?

Nowy, nie znasz się. muls wytężył zwoje i postanowił zrobić godną siebie odpowiedx na post Piotra.

Teraz ma POczucie równowagi :)

Piotrze, bardzo się cieszę ze zagłosujemy na to samo ugrupowanie.

Niedoskonałe, ale najlepsze z dotychczasowych.

Pozdawiam

Nowy2, 17 Paź 2007, 16:37

>steq, 17 Paź 2007, 15:01

>

>>Sobacza wraża suko

>

>Już teraz wiem co pożarło rządowe meble. :))

A miało być tak pięknie! A skończyłeś na wklejaniu zdjęcia walcowej z dorysowanymi wąsikami i radości z tego, jak "swój" obrzuci wyzwiskami 'nieswojego".

Cała filozofia IVRP.....

lancaster, 17 Paź 2007, 16:40

>jar, jesteś dzis znacznie bledszy niż zwykle :) ... może to ten wpis Piotra ?

A mam sie już bać? O to w tym wszystsim chodzi ?

lancaster 17 Paź 2007, 16:31

>Nowy, nie znasz się. muls wytężył zwoje...

Nie zwoje, bo jedyny zwój jaki mulsik posiada, to zwój sznurka w lewej kieszeni galowego munduru, który od czasu do czasu zakłada, a wtedy i z pięć linijek wyrąbie na forum. Jakby mu dać całe motowidło, to Nobel w dziedzinie literatury dla służb III RP murowany.

>jar1

Bój się Jarku... ;-) Historia nas uczy, że zawsze trzeba się najpierw pozbyć byłych towarzyszy broni - nawet tych szeregowych... bo oni nigdy nie będą tacy usłużni ani posłuszni jak ci "nawróceni" z wrogiego obozu... ;-) Niepotrzebnie sprzedałeś mi tę parę płytek do Ugody - bo ja przecież mogę być podstawionym do klubu agentem CBA... takim pomniejszym... ;-)))

jar1 17 Paź 2007, 16:46

>A miało być tak pięknie! A skończyłeś na wklejaniu zdjęcia walcowej z dorysowanymi wąsikami i radości z tego,

>jak "swój" obrzuci wyzwiskami 'nieswojego".

A fe jar1! Zapomniałeś chyba swej lubej Hagiewny, bo to Julcia przed kuracją hormonalną i depilacją była.

Drogi sześciotysięczniku, proszę nie pouczaj, bo chamski post o betoniarce jest twoim znakiem firmowym i wyrazem upartej walki o demokrację. Kurna twoja mać!

twonk, 17 Paź 2007, 16:57

Wiesz co? Wciąż mogę sobie pozwolić na odzywkę "mam WAS w dupie" :-) I to mnie bardzo cieszy. Mogą mi ONE WSZYSTKIE skoczyć na warstat ! :-))

Nowy2, 17 Paź 2007, 17:00

Ja, Nowy, przecież jedynie komuchem z III RP jezdem. Ty miałeś dać TEN przykład. Staram sie jedynie sprostać nowym wymaganiom. Jedynie na razie celownik mi nie sztymuje, i trafiam widac nie tych, co sie powinno. Inaczej byłbym cacy, nie?

Widzisz lan, szanuję wpis Piotra i odpowiedziałem na niego też z szacunkiem. A wiesz dlaczego?

Bo to jego własny wpis. A Twoje to jedynie małpownictwo.

mylisz się, chyba o wszystkim z wyjątkich kilku przewał z okresu transformacji ustrojowej pisałem wczesniej na forum. W jednej sprawie się z Pioreem nie zgadzam, bo uważam tarczę antyrakietowa za zbędną...w razie W niewiele pomoże.

Ty nie miałeś ostatnio samodzielnie przemyślanych wpisów, miałes za to matkę kurkę.

W skupieniu poczytaj jeszcze, zeby wiedzieć co masz myśleć.

Pozdrawiam

no co panowie ....juz? Jak mali chłopcy potrzebujecie ojca.To i macie.Ryka wyryczał swoje,co nie znaczy że marzenia sie spełnia.Bo tak po prawdzie zastepowanie prokuratur i sądów swoimi, w nadzieji że nasi sa dobrzy, to powinien skądś pamietać.A tak to niweczy cały jego wysiłek wyjasnienia nam że teraz juz bedzie lepiej.W marzeniach piotra ryki.Ale marzenia bez......... pamieci?????

mulsie to zupełnie jak z Twoimi marzeniami...najsłabszym momentem w tym wszystkim jest ten w którym masz napisać cokolwiek sensownego .

Ale nie przejmuj sie, możesz sobie popisac te swoje bełkoty, pobronic balcerowicza, bieleckiego i kogo tam jeszcze chcesz....może być i sekuła, czy urban....pewnie nawet aż tak dużo nie nakradli, na bank byli więksi...tak, ze muls pamiętaj i myśl. A podczas głosowania w sprawie stanu wojennego jeden sekretarz się jednak wstrzymał...można jednak. Można też było nie rozdawać majaku naodowego. Wszystko jak widzisz jest tylko kwestią mentalnosci...w tym wypadku bardzo wątpliwej moralności komunistów i ludzi którzy ich bronią. Z jednym wszak zgodze sie ze zwolennikami "świetego spokoju i patrzenia w przyszłosć zamiast w przeszłość."...sprawa udziału komunistów i agentów w Polskim życiu politycznym powinna być uregulowana w 89r. I to nie na wzór jaki zaproponował Tadziu Mazowiecki, tylko na wzór demokratycznych panstw w których tego typu trychiny zeszłego systemu zostały usunięte z życia publicznego. Z pozytkiem dla wszystkich. Lepiej póxno niż wcale uważam...bo nasz przykład akurat nie jest budujący.

Jesteśmy suwerennym państwem, nie widzę zadnego powodu dla którego wysocy funkcjonariusze skompromitowanej partii sa zapraszani do udziału w debatach jako kondydaci na prezydenta itp.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.