Skocz do zawartości
IGNORED

PIS i PO – argumenty za i przeciw

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster ->

skoro PIS jest taki dobry dla obywateli i tyle dobergo zrobił to dlaczego ostatnie wybory samorzadowe przegrał z krestesem. ( również w Poznaniu )

( tak apropo to PIS-owi zawdzięczasz , że do dzisiaj Poznań nie ruszył z obwodnicą )

Panowie nie miejcie złudzień , większy wpływ na sytuację w danym mieście mają instytucje samorzadowe a nie władza centralna.

Władza centralna to przede wszystkim :

- ustawodawstwo

- reprezentowanie Polski na zewnątrz

-strategiczne inwestycje ( długoterminowe ) typu elektorwnie , autostrady ,

jakoś w ostatnich latach nie zauważyłem sukcesów na tym polu.

A najlepszy tekst PIS-u, że Polakom wiedzie się lepiej , rosną płace itp ...............

Pod koniec roku okaże się ,że cały przyrost średniej płacy zjadły podwyżki samej żywności

Jak w 2008 do USA do władzy dojdą demokraci , i USD się umocni ( nie tylko do PLN ) a zatem benzyna będzie za 5-6 zł ciekawy jestem kto z was jeszcze będzie wychwalał rządy PIS-u

• Redaktorzy

"Kaczyński ma szacunek do "profesora" za jego dokonania przed 1989r. Po 1989 zdecydowanie nie."

Ale dopiero w tym roku, Arku, dopiero w tym roku. Erozja autorytetu Bartoszewskiego u Kaczyńskiego była b. gwałtowna.

• Redaktorzy

Pytanie dla PiSowiaków: jak to jest, że pomimo iż (wszyscy się co do tego zgadzamy) Polska przeżywa okres prosperity gospodarczej, Polakom jest coraz lepiej, perspektywy (co ważne) są dobre, a więc pomimo to wszystko PiS, rządząc w tak dogodnym okresie, ma tylko 30% poparcia w społeczeństwie, zaś wszystcy jego przeciwnicy, co łatwo obliczyć, 70%?

jozwa, a jak o jest skoro PO jest taka dobra a PiS taki beznazijny...jak to Donald powiedział: nie zobili niczego dobrego. To PO a tylko 40% .... doajmy ze te 10% doszło im po debacie w której ludzie patrzą na dwóch kolesi, którzy mogą powiedzieć cokolwiek byleby lepiej wypaść w trakcie godziny programu na żywo.

Pogódź sie jozwa, ze "średnia krajowa" ma sklerozę i patrzy na opaleniznę, atrakcyjność i kolor koszuli kandydata a nie na wyniki gospodarki itp. to bedziesz miał odpowiedź.

Pozdrawiam

dodo, HAHAHAHAHA.

Poznań jest w tej chwili na pierwszym miejscu w Polsce pod względem inwestycji w infrastrukturę. Zdaje sie ze 760zł/osobę rocznie. Przegonił o 20zł/os nawet Warszawę....też masz dane z matki kurki ?

Pozdrawiam

Ja zapytam inaczej (lub po prostu powtórzę swoje pytanie): Niech w końcu ktoś z PiSaków napisze co oni takiego dla nas zrobili. Oświećcie mnie ! Może po prostu nie zauważam pewnych kwestii ! Tylko nie piszcie, że KLD i SLD kradło bo nie o to pytam. Nikt z Was jeszcze nie podał ani jednego argumentu. A jeżeli wierzycie, że PiS nas nie okrada to tylko pozazdrościć wiary. W końcu: błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli....

a taki borusewicz.W picie był bohaterem ,po picie wyszło że to zyciowy pomyleniec.marcinkiewicz ,człowiek krysztalowy ...do czasy wypisania się z picu itditd.Zyciowe pomylency to cała ta picowska hołota.Ale trzeba byc niezłym niedo...em żeby tego nie widziec.A przed hołotą PICu była przepaśc i tylko z picem mysmy ta przepaśc przekroczyli.Rozumiem ze moze tak lancio,arbuz itp poprance chrzanić ale ryka???

ancaster, 18 Paź 2007, 13:26

>józwa, ja tam do pana Bartoszewskiego nic nie mam, ale mógłby za granicą mniej opowiadac o swoich

>prywatnych wizjach Polskiej polityki....bo z racji nazwiska i dorobku nie do końca jest osobą

>prywatną uważam.

>A krytyka rządu poza granicami kraju niczego dobrego Polsce nie przynosi.

>Chyba ze też uważasz, ze zagranica powinna "politykę wobec Polski zaostrzyć "?

>

>Pozdrawiam

do klubu chorobliwych retorów obok Szczypiorskiego, Geremka, Bartoszewskiego należy Stefan Bratkowski, honorowy a jakże prezes Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, dawniej autor prokomunistycznych agitek, który nawet do ludzi w średnim wieku mówi "dzieci"..

no i józwa też się szykuj, masz takie mentorsko hagiewno retorskie zacięcie :-)

lancaster ->

ale jaka opcja rządzi w Poznaniu , chyba mi nie powiesz , że PIS , ty mówisz zresztą o wykorzystaniu Środków unijnych a to znowu zamorząd , pogódź się z prawdą PIS- dla Poznania nic nie z robił

józwa tak będziesz wyglądać..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11853-100002146 1192709034_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

najlepsze ze nawet niejaki Cezary Michalski odcina sie od tego czegoś co nazywa się Czwarta porąbana z PICem.Ale gdzie mu tak do lancia albo arbuza.Nie mówiac o ........ no dobra .

>jozwa maryn, 18 Paź 2007, 13:39

>Pytanie dla PiSowiaków: jak to jest, że pomimo iż (wszyscy się co do tego zgadzamy) Polska przeżywa

>okres prosperity gospodarczej, Polakom jest coraz lepiej, perspektywy (co ważne) są dobre, a więc

>pomimo to wszystko PiS, rządząc w tak dogodnym okresie, ma tylko 30% poparcia w społeczeństwie, zaś

>wszystcy jego przeciwnicy, co łatwo obliczyć, 70%?

No więc tak.

Jaką trzeba być miernotą polityczną aby przez dwa lata wrzasku wszystkich "niezależnych" mediów, że PiS to najgorsza rzecz jak przytrafiła się Polsce od zarania dziejów, walczyć o wygranie wyborów 2007? A nie mieć ich w kieszeni? Taką kompletną miernotą jest donek ze spółką.

Pomimo tego jazgotu PiS nie tylko nie stracił ale zyskał zwolenników. Byłoby znacznie lepiej gdyby potrafił wykorzystać telewizję publiczną.

Jak to już zostało wielokrotnie napisane, elektorat platformy nie potrafi samodzielnie myśleć i bazuje tylko na okrągłych gadkach wciskanych im z każdej możliwej strony.

Jeżeli wygra po raz kolejny PiS to platforma się rozpadnie jedna część przejdzie do LiD, druga do PiS.

Na senie politycznej będą zatem PiS, LiD, PSL.

Amen.

Dartman

A jak PiS przegra ?

Po 2gie,czy jak stwierdził to Bartoszewski a wtórował mu potem w godny pożałowania sposób Gowin (szkoda,to chyba nie w jego stylu), za 20 lat nie będzie śladu po PiSie?

>jar1, 18 Paź 2007, 14:14

>Tak naprawdę, to już dawno pokazano, że zwolennicy PiS maja IQ znacznie poniżej średniej. Poza tym,

>to głownie Polska B i ze wsi.

>

>Howgh !

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, to się nazywa zaklinaniem rzeczywistości specjalisto od wibratorów.

No arbuzy, Powstań, Bacznośc, Spocznij, Siadać !

Pan Prezydent przychodzi z odsieczą ! Zaczął mlaskac po swojemu :

"Prezydent: są podstawy, by uchylić immunitet liderom PO

- Są podstawy do tego, żeby zażądać uchylenia immunitetu pewnych posłów Platformy Obywatelskiej, ale się tego nie robi właśnie ze względu na kampanię wyborczą - powiedział prezydent Lech Kaczyński. Nie chciał jednak mówić, ilu jest tych posłów i o jakie zarzuty może chodzić. "

Ale musita mieć pietra....

jar, ale na forum wyglada to tak, ze ludzie z niskim IQ, tacy jak Ty, noster czy muls są akurat w opozycji do PiS :)

Ale dawaj dalej: alleluja i do przodu Tadziu :)

jar1, 18 Paź 2007, 14:14

>Tak naprawdę, to już dawno pokazano, że zwolennicy PiS maja IQ znacznie poniżej średniej. Poza tym,

>to głownie Polska B i ze wsi.

>

>Howgh !

B czy A , wieś czy nie to także Polska. Poradż Donkowi,aby głośno to krzyczał i nie martwię się o wybory.

No i widzisz lanciu. Wróciłeś do 'normalnosti'. I tak jest spoko....

Tylko już naprawdę nie próbuj aby było coś 'od siebie' i dłuższego od dwóch zdań....:-)

dodo, OK tego nie sprawzam. Zakładam ze jest tak jak piszesz i nie mamy obwodnicy w Poznaniu przez PiS.

Uśmiałem sie bo roche smiesznie to zabzmiało w kontekscie tego że w Poznaniu robót drogowych, remontów itp. na taką skale jak obecnie nie pamiętam.

....tylko jak to jest ze przegoniliśmy wawe w tym temacie skoro tam to na pewno PO rządzi ?:)

Pozdrawiam

>B czy A , wieś czy nie to także Polska. Poradż Donkowi,aby głośno to krzyczał i nie martwię się o

>wybory.

'A dziadek z Wermachtu to tez Polska? A Bartoszewski? A Michnik?

• Redaktorzy

"Jaką trzeba być miernotą polityczną aby przez dwa lata wrzasku wszystkich "niezależnych" mediów, że PiS to najgorsza rzecz jak przytrafiła się Polsce od zarania dziejów, walczyć o wygranie wyborów 2007? A nie mieć ich w kieszeni? Taką kompletną miernotą jest donek ze spółką."

Żarcik wyborczy, okay. Innymi słowy, nie masz na moje (zadane serio) pytanie, żadnej rozsądnej odpowiedzi. A przecież ja wymieniłem TYLKO obiektywne fakty, nie posłużyłem się propagandą PiS, która na dokładkę do tych faktów twierdzi, że opozycję popiera tylko garstka niezorientowanych plus osoby podejrzane, że są stronnikami prostego człowieka, który za to darzy ich poparciem, itp. wyborcze kocopały, którymi państwowa TV wspólnie z tzw. Rydzyjkiem częstują nas wciąż przez ostatnie dwa lata. To byłoby ułatwieniem sobie sprawy, ja jednak tylko podałem gołe fakty, które rzeczywiście świadczą na korzyść PiS i powinny znacząco wpłynąć na wzrost jego notowań. Przypominam, że Kwaśniewski przeszedł dość gładko na drugą kadencję, mimo że nie miał tak dobrej sytuacji. A PiS już po dwóch musiał wywiesić białą flagę. Ale to tylko pro forma, nie spodziewam się spójnej odpowiedzi.

dodo, słyszałem też ostatnio o koalicjach samorzadowych PO-PiS i ponoc nic specjalnego. Jak widać wszystko zależy od ludzi...bycie antykaczorem nie gwarantuje nie bycia moherem :)

Co doskonale widać po kilku kolegach z forum ;)

Pozdrawiam

"Minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro musi przeprosić SLD za swoją wypowiedź o "moralnej odpowiedzialności SLD" za samobójstwo Barbary Blidy - orzekł Sąd Okręgowy w Warszawie."

W nastepnej odsłonie IVRP zlikwidujemy sądy ! Bo, po ch... nam one - tylko przeszkadzają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.