Skocz do zawartości
IGNORED

Regulator barwy

cudak10

Rekomendowane odpowiedzi

Można bez obawy podnieść napięcie, powiedzmy do +/- 17V. Max dla AD825 to +/-18V.

Ja szukam układu, który da się zasilić +/- 22V. Ten obrazek już gdzieś kiedyś wklejałem (OP275):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Nie z trafa, tylko stabilizowane. Trafo 2x16V może być.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Czekam na wrażenia, a układzik jest kosior :), pod warunkiem, że będzie prawidłowo zaaplikowany :)

oo, mam dzisiaj numer policyjny :)

Skoro prace nad płytkami trwają, można w międzyczasie podyskutować nad aplikacją regulatora.

Jak, zgodnie ze sztuką, powinien wyglądać tor sygnału przed końcówką?

A-Potencjometr, B- Regulator, C Bufor- Jaka będzie najlepsza kolejnośc?

Pytam dlatego, ponieważ spotkałem się w necie z różnymi, sprzecznymi opiniami. Jedni dali by się ukamieniować w obronie teorii, że potencjometr dajemy na wejściu, przed prewmpem, inni za umieszczenie potka za preampem.

Podpowiedzcie proszę najlepszą kombinację literek.

Dodam, że obecnie gram w konfiguracji Potek 20k-> bufor na opa-> Symasym.

Pozdrawiam!

C > B > C > A > wzm. mocy. Ja się za to daję zabić.

Chodzi o to, żeby nie wzmacniać szumów stopnia wejściowego jako całości, dlatego potencjometr na końcu.

> C>B>A? Można, pod warunkiem podłączenia potencjometru suwakiem do końcówki, a skrajnym wyprowadzeniem do regulatora.

• 2 tygodnie później...

Płytki są już u mnie , niestety w przelotki pod SMD wdarł się błąd przy produkcji i zostaną mi dosłane poprawne na poniedziałek , wtedy prześlę płytki dla Cudak10 by nie podnosić kosztów dodatkowymi przesyłkami.

Dziś zostały wysłane PCB do kolegi Cudak10. Płytki- przelotki pod opa są z laminatu 0.8 paski po 5 szt +1dddzelnie niestety nie są do odłamywania, lecz pięknie się odcina je nożyczkami sama regulacja jest z 1,5mm laminatu i przelotka na podwójny opa jest z 1,5 mm i dodatkowo są na miej przelotki na smd lecz nie da sie wykorzystać ich bez nakładu pracy bo jak pisałem są troszkę trudne do podzielenia aczkolwiek jak ktoś ma zaciecie to da radę odzyskać co najmniej 3 szt. pozdrawiam Bodo_z.

Witam!!!

Dzisiaj dostałem PCB. Najwcześniej w piątek dam rade wysłać. Zmontowałem już układ przy okazji spaliłem 16 diód ( są żle zaznaczone na PCB pózniej dołącze obrazek jak podłączyć. Jest jeszcze jeden problem dzwięk jest tak jak by nie było masy i nie wiem w czym jest problem. Może ktoś bardziej doświadczony zerknie na schemat i PCB i zobaczy w czym jest problem.

No Cudaku ciekawe rzeczy... wrzucaj foto... zobaczymy...

Rzeczywiście przyjrzałem się i okazuje sie że diody mają zaznaczony źle kierunek wklejam obrazek jak powinno być. sorki mój błąd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mają być tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jest nauczka na przyszłość - zawsze lutować wg schematu !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.