Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z kablami Mogami.Kto pomoze?

miiauu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Moj zestaw to wzm.Reloop HA210 po tuningu,cd Rotel 971 i klony totem mite.IC to Atlas Questor.

Glosnikowce to na pocztku,Am.Monster w szarej koszulce,symbolu nie znam bo byl zatarty.Jedyne co moge o nich powiedziec to to,ze byly to kable okolo dziesiecioletnie.Pozniej graly Am.Monster Xp.Bylo lepiej.Lepsza przestrzen i detalicznosc.Teraz mam Mogami 2513.Roznica jest ogromna.Dziwiek stal sie pelniejszy i "wiekszy",bas stal sie miesisty.Rowniez przestrzen i glebia znacznie sie powiekszyly i jednoczenie uporzadkowaly,wrzeszcie zaczal grac saksofon.Znacznie poprawila sie dynamika bebnow.Ale...Otoz wysokie niemilosiernie kluja po uszach,szczegolnie przy solowkach gitarowych.Jest to jedyny ale dla mnie duzy minus tych kabli.

Czy ktos na podstawie opisanych tu wrazen jest w stanie mi cos doradzic?Inne kable?Bi wirening?

Z gory dziekuje za kazda pomoc.

Pzdrawiam.

Michal

https://www.audiostereo.pl/topic/36574-problem-z-kablami-mogamikto-pomoze/

Po prostu mogami pokazały jak naprawdę gra Twoja elektronika. To nie one wyostrzają.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Obstaje przy moim pierwszym wpisie. Mogami miałem co prawdą The Pure, kolega ma Blue rocketa. Sa to kable przy swojej cenie świetne. Ale wyostrzenia nigdy poprzez te kable nie słyszałem. Owszem są dość dokładne ele mają klasę.

Xinwax

Nie wydaje mi sie,chocby ze wzgledu na sztywnosc tego kabla,ponadto gdzies w necie natrafilem na jego zdjecia i byl opisany jak przewod glosnikowy.

Mac

No nie mam,ale to chyba nie jest wielki problem.

Jeśli to Blue Rocket to potwierdza to mój pierwszy wpis kabel jest super ale łączy wyostrzoną w tym paśmie elektronikę. Blue rocketa znam i nigdy niesłyszałem aby gitary rockowe były wystrzone zawsze były w sam raz.

przez 6 lat wzmacniacz z kolumnami spinał u mnie Mogami The Pure,przestrzeń i lekkie zaciemnienie dźwięku,raczej odejście od ostrości i metaliczności w kierunku wygładzenia.Nie było ostro na pewno.

Teraz mam inne kolumny,inny sprzęt i najwyższy zakres wysokich tonów momentami przejawiał w nieprzyjemne dla ucha,kłujące wręcz "efekty".

Sprawę załatwił VdH D352:że użyje takiego określenia-wypolerował górę z wszelkich ostrości,nie pozbawiając tego zakresu należytej dawki informacji.

l'enfant sauvage

Mogami to "dziwne" kable, raz zaciemniają i utwardzają brzmienie, w innym zestawieniu - podkreślają średnicę, koloryzują i ocieplają, rzeczywiście - czytałem też, że mogą wyostrzyć... nie rozumiem tego....

nie pomogłem - ale przynajmniej potwierdzam spostrzeżenia.

osobiście bym ich nie używał - są za mało uniwersalne dla różnych rodzajów muzyki, a w mojej hierarchii to już dyskwalifikuje element toru...

oczywiście - jeśli komuś pasują w systemie - nie mam uwag - ale założę się, że ten ktoś nie słucha zbyt urozmaiconej muzyki...

:-)

P

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

octavarium,

U mnie "Piury" spinały jmlaby sony i MFE10. Miałem odczycia takie dokładnie jak w Twoim pierwszym zdaniu.

Natomiast Blue Rocket jest jeszcze lepszy pod kazdym wzgledem. o conajmniej 2 klasy z tym, że góra bardziej szczegółowa ale i duzo gładsza niz w Pure.

The Pure obecnie używam na fronty w kinie domowym. Zollery robią u mnie za fronty po przełozeniu kabelków i... nie jest ostro (???).

Ja tez generalnie uwazam,ze sa to swietne kable.Gdybym sluchal muzyki akustycznej to bylbym calkiem zadowolony.Jednak moje preferencje muzyczne sa dosc szerokie wiec jestem zadowolony ale nie do konca.Dlatego bede szukal kabli,ktore pozwola zachowac cechy Mogami,natomiast zniweluja klucie wysokich.

Dzieki za wpisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.