Skocz do zawartości
IGNORED

Małe podłogówki wysokich lotów.

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ciekawią mnie wasze typy.

Obecnie gram na Audio Physic Yara Evolution i jestem zadowolony.Wiem jednak,że można coś zawsze poprawić;)

Zaznaczam, że chodzi naprawdę o małe podłogówki do 12 m2 . Wiem , że wielu poleci mi monitory ale jakoś sie nie mogę przekonać.

Pozdr. Krzyżak

McGyver, raczej wolę używane ale nie jest to priorytet .

Kolumny raczej muszą być uniwersalne ( rock, jazz, elektronika)

Nie będę wypisywał czego oczekuję od kolumn bo to oczywiste :

jak najwierniejszego reprodukowania muzyki.

Dwie ulice dalej grają Twoje Credo .Kontrola basu ( czyli to co właściciel wymaga najbardziej) naprawdę znakomita.

Pozdr. Krzyżak

No to ciekawy typ. Słuchałem trochę większych Avalonów na ostatnim AS , ale jakoś tam nie grały rewelacyjnie. Choć były tłumy do odsłuchu. Powiem szczerze o Avalon Acoustics System nie pomyślałem ,a pewnie tak jak mówisz są warte zainteresowania. ( tylko ta cena... tak jak piszesz jak na Avalon nawet przystępna)

Avalon Symbol bylo niedawno dostepne na brytyjskim ebay'u za jakies 1200-1400 funciakow czyli jak najbardziej miescily sie w budzecie. Nawet mialem na nie ochote, ale udalo mi sie kupic Thiel'e 1.6, ktore uznalem za ciekawsze sonicznie.

> Wiem, że wielu poleci mi monitory ale jakoś sie nie mogę przekonać.

Rozumiem, że obawiasz się o brak basu? W 12m monitory nie powinny mieć z tym problemu. Mimo niechęci spróbuj pożyczyć i posłuchać.

15 kzł co sobie życzą za avalony przeznaczyłbym może gdybym miał lepsze warunki odsłuchowe , no ale wtedy i elektronika musiałaby iść natychmiast do zmiany:)

Gram od roku na podłogowych maluchach Tannoy TD8, dla zwolenników barwy i niezłej dynamiki ale bez ultra niskiego basu są ok.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Cloudior , cena za te Avalony w sumie nawet przystępna. Twoje Thiele 1.6 też niczego sobie, szkoda ,ze słuchałem ich w dużym pokoju więc nie wyrobiłem sobie zdania.W każdym razie prezentują sie wyśmienicie.

pozdr . Krzyżak

Redaktory z hfim słuchali Tempo II w "16m, sredniowytłumionym pokoju" i piszą że było ok. To 12 m to tylko 25% mniejsza powierzchnia i kubatura, może warto spróbować. Sam mam też taki zamiar, bo mam identyczny dylemat - kolumny do 12m pokoju.

nigi

Niestety spendorów nie słuchałem powiem więcej nawet nie wiem czego się spodziewać.

Dzięki za tipa ,spróbuję poszukać i posłuchać.

pozdr. Krzyżak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.