Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa atakuje low-end

LTJ Sonic

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian, 29 Cze 2009, 11:57

>a jutro zaaplikuję im Ruby 6L6 lampy mocy i posłuchamy jak podniszczy znowu droższą konkurencję,

>he,he,he

Ale za to tej tańszej nie podniszczy bo dorównała zmodowanemu na full Music Angel KT88 push pull ;) .

Cytat z Fikusa :

''Tripath chip is a breakthrough in technology. Amplifiers based on it are energy efficient, cold, small and above all - sound as good as the best transistor amps. As good as medium tube amps. I would say that this amp equalled my fully tweaked Music Angel KT88 push pull.''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>''Tripath chip is a breakthrough in technology. Amplifiers based on it are energy efficient, cold, >small and above all - sound as good as the best transistor amps. As good as medium tube amps. I >would say that this amp equalled my fully tweaked Music Angel KT88 push pull.''

HAHAHAHAHAHA.... no to ciekawe co teraz napisze miszcz McG :) bo zawsze w porownaniu MusicANgel FullTjuning z drogimi lampowcami, podkreslal mala cene MusicAngel FT, a tu MAFT dostaje w dupe od t-ampa za pare groszy ROTFL.....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Na początek mogę napisać żebyś poszedł na korepetycje z angielskiego.

"this amp equalled my fully tweaked Music Angel KT88 push pull" znaczy "ten wzmak dorównał w pełni stuningowanemu Music Angelowi". "Dorównał" to nie to samo co "dał w dupę".

Za to Ty dałeś dupy dokonując takiej manipulacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McG, oczywiscie wszedzie wszyscy to manipulatorzy (procz kola wzajemnej adoracji pod wezwaniem św. Graftona) w kwestii ceny skopal dupe... chyba nie zaprzeczysz?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A widzisz, to czy skopał dupę czy nie skopał, to zależy od punktu widzenia. Jeżeli ktoś ma kolumny które można prawidłowo napędzić z tych sześciu watów to może i uzna że skopał. Z drugiej strony MA ma 50 watów i napędzi każde kolumny. Zatem tendencyjnie mówiąc pod tym względem MA bezlitośnie skopał dupę T-ampowi. I tak można się licytować, ale po co?

gdyby babcia miala wasy... pogadaj z panem Fikusem, by usunal strone z t-ampem :) przeciez to psuje rynek....

foxbat, 29 Cze 2009, 20:32

>gdyby babcia miala wasy... pogadaj z panem Fikusem, by usunal strone z t-ampem :) przeciez to psuje

>rynek....

Psuje rynek? Hm... w takim samym stopniu jak "skopał dupę" Music Angelowi. A Fikus zamiast przestawić się na T-ampa kupił monobloki na lampach GM70 ;-))

To co tu uprawiasz nazywa się "wishful thinking"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja nie zartuje mowiac o tjuningu t-ampa... pomysl! zrob i przeslij na Lubuskie odsluchy Lucowi&Berberysowi :) a i ja chetnie poslucham!

A co mnie obchodzi mod Fikusa? Nie interesuje mnie T-amp. Sam sobie czekaj na mod Fikusa. Chociaż i tak Ci to nic nie da bo nie będziesz umiał sobie tego zrobić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bardzo wiem czy to forum dla 9-cio latków, czy to nasza cecha narodowa. Jakoś fora zagraniczne tak nie mają. Myślę, że wypowiedzi podobne j.w. można zachować na PW. Nas nie interesują Wasze spory.

foxbat, 29 Cze 2009, 20:34

>a moze opracujesz tjuning t-ampa? podaj cene! :)

Jak masz skierowanie ( już masz !) to idź się zarejestrować do ''Kliniki Hi-Fi imienia Dr Lampizatora''--->Obsługa takich pacjentów przez p. Waldemara - fachowca ....! .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krak_oN

UWAGA: KLINIKA NIE OFERUJE USŁUGI LAMPIZACJI, która jest sztuką ściśle zarezerwowaną tylko dla Dr Lampizatora.

i wszystko jasne! i pamietajcie wszyscy, ktorzy robicie lampizacje! jestescie piratami!!!! :D

zildjian, 2 Lip 2009, 11:29

>Ha! Wyciągnąłem od Ibaneza kolejną parę Ruby 6L6 dla V7, wymieniam szajsungowe gniazda cinch i

>głośnikowe na "prawdziwszą" miedż i posłuchamy.....

może dam ci schemat mojego yamamoto i przełozysz sobie to wszystko...i posłuchasz. i mozesz dalej mowic ze słuchasz Manty ;)

teraz mam na pokładzie 4 x U$ RUBY 6L6 i 2 sowieckie 6 coś tam w sekcji preampu. Gra po prostu świetnie. Teraz jeszcze zainstaluję jakiegos Alpsika i mam amplifikację do salonu cd i dvd jak się pa3 i brzmi !

mam 2gi egzemplarz V7 od chyba roku, było kilka ulepszeń,np.jak twierdził SO -zrobienie prawdziwego dual mono itp. teraz lampy,działa od roku bez zarzutu.Oberon w biurze zdarzało mi się nie wyłaczać ne łikend, gra bez zarzutu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.