Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa atakuje low-end

LTJ Sonic

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie udało mi się wyrównać balans między kanałami - jeden fachowiec nie dał rady.Poszło do 2go. Chyba odpuszczę wymianę głośników niskotonowych - za dużo kombinowania. Może skuszę się na lepsze gniazda rca - tam jest szajs metal. Ogólnie za tę cenę Mantka brzmi i wygląda wprost rewelacyjnie !!! Nawet z Meridianem cd 507.24 nie ma mezaliansu. A docelowo zamierzam ustawić Mantę w "salonie" - jako żródło używana będzie tam nagrywarka dvd Pioneer. Może nagram na niej cedeki i dołączę jakiegoś dac'a. Nie mam pojęcia czy wyjście optyczne cyfrowe dostaje sygnał również z twardziela...

a żebyś wiedział

kolumny sprzedałem za 260 a wzmaka za 630,

dołozyłem do wzmaka z realu za 200 zł z wyprzedaży ok 100 zł na gniazda potek i lampy.

czyli ogólnie dobry interes. a jednak teraz żałuję że sprzedałem bo nie mogę dokładając nawet drugie tyle dorwać coś co gra tak fajnie.

.

FXX

Jeden z kolegów-forumowiczów nie chciał mi dać sklepowej ceny,więc gdzie przebicie? Zresztą, nie sprzedam - to gra jak zestawy 3 x droższe. Najzupełniej poważnie.

Ja swoją zabezpieczyłem poprzez drobny tuning :) (Wymiana wszystkich elementów z trafami włącznie). Nie przekraczając tysiaka. Nic lepszego w tej cenie nie znajdę i nawet nie zamierzam. A ci co lepiej słyszą niech się smieją, mam to w d...

Pozdrawiam.

Zildjian....

Szkoda że mi nie oferowałeś :( a ja głupi wahałem się jak jeszcze były..

myślę że za jakiś czas będą na allegro po wyższej cenia jako super okazja.

Swoją drogą dlaczego zrezygnowali z importu ?

heh ja byłem zainteresowany tą mantą ale dodając do ceny manty 200 zł można mieć np.MUSIC ANGEL XD-500 MK III, oczywiście bez monitorków lub dużo tańszy YAQIN MS-6V6 lub YAQIN MC10L.Także w tej kategorii cenowej chyba jest dość spory wybór. Co do brzmienia poszczególnych klocków się nie wypowiem bo nie słyszałem. A co do eksportu, to po prostu cena dolara go zabiła.

• 2 tygodnie później...

w zadnym wypadku-nie pozbede sie oberona z biura,tudziez-v7,ktory odebralem od starego druha,roman 58 665 33 37,kanaly zrownowazone-wstyd,panie andrzeju! Teraz mam nadzieje tomsoft sprzeda mi 2 pary 6p3p,sowieckie zamienniki -nie to.kupie tez dedykowane statywy za 150zet.i grooo! Ale jaja!

• 2 tygodnie później...

Pisałem że do tej pory żałowałem sprzedaży manty v5 teraz sie to zmieniło po nabyciu Audioromu fu-29 za 800 zł. I kolejny szok muzykalności troche mniej ale dużo większa dynamika i moc powoduje że gra lepiej na zwykłych nie wysokoefektywnych kolumnach. Więc warto szukać i kombinować. Takich okazji za 500 zł z monitorkami to juz nie będzie, chyba że dolar spadnie do 1zł.

.

• 2 miesiące później...

właśnie włączyłem v 7 po długiej ciszy. jest to po prostu rewelka.to morduje ,jak pisałem wcześniej,wszystko co znam do 4ki.zz top brzmi rewelacyjnie.i jeszcze statywy za 150 zet,ale jaja

Jakie statywy?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

leci atomic rooster-in hearing of,ktoremu philips poswiecil sporo uwagi.brzmi rewelacyjnie.no i niezła muzyka.nie znam lepszej realizacji.a na mantce - boskość.i nie pier**lcie o chinolach pieprzących graty dla biednych amerykanów

Gość

(Konto usunięte)

Gdzie mozna kupic te manty?

Czy ktoś sie może orientuje czyten sam sprzęt jest może gdzies sprzedawany pod inna marką ?

Nie sądzie żeby to było "dzieło konstruktowór" czy "inzyneirów" manty. Wydaje mi sie zę to przylepienie znaczka manta do gotowego sprzętu?

A może są podobne dobre konstrukcje na bazie tranzystorów. Widziałem na przecien gdzies aivio. NAzwa odpycha ale sam sprzet robił dobre wrażenie. Zwłaszcza że mozan było zajrzeć do środka przez otwory wentylacyjne.

gość, 12 Mar 2009, 18:26

>Nie sądzie żeby to było "dzieło konstruktowór" czy "inzyneirów" manty. Wydaje mi sie zę to

>przylepienie znaczka manta do gotowego sprzętu?

Próbowałem to ustalić.Bez rezultatu.Podobne wyglądem rzeczy robi Shanling i niewykluczone,że z nim zawarto deal .

>A może są podobne dobre konstrukcje na bazie tranzystorów.

Miałem przez chwilę TEAC'a z tunerem,cd i subem za 999,- . Jednak od V7 odstawał brzmieniowo zdecydowanie i dziś służy córce.

Producentem ww Mant jest Nivs Group, co juz było wczesniej ustalone.

Na przykład V7 to jest tam V3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Załatwić to można wszystko, pytanie czy znalazłaby się sensowna ilość chętnych. Najlepiej przetransportować morzem to koszt transportu nie przewyższy ceny wzmaka ;) Co więcej nie wiem ile te chińskie lampy kosztują, ale jeśli większość by i tak i tak je wymieniała to można pewnie zamówić bez lamp. Drugie pytanie czy nie lepiej wtedy zaciągnąć coś co jest naprawdę dobrze znane i na co opracowane są patenty na sensowne poprawki (MA, Yaqin itp.).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.