Skocz do zawartości
IGNORED

Apel o pomoc dla kolegi senicza

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Kol. Senicz napisał w wątku o sławku:

juz od kilku lat prosze kolegow o wspolna budowe lub konfrontacje Maranciunia z innym wysokiej klasy CD i jakos cisza. Co to jest? jest z tym jakis problem?

Może jacyś koledzy gotowi by byli zorganizować porównanie jego wyróbu z innymi cd?

Nasz kolega prosi kilka lat bez skutku

https://www.audiostereo.pl/topic/36708-apel-o-pomoc-dla-kolegi-senicza/

W zwiazku z brakiem poczucia humoru u kolegi Senicza i obniżeniu poziomu umysłowego tegoż informuje z przykroscia, że mam to w D.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dobre:))) Ale gdy zastanowić się nad tym tematem, to takie śmieszne już nie jest...

Nikt poważny, mając w miarę zdrowe zmysły, nie będzie marnował na to swojego czasu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jaka jest przybliżona lokalizacja kolegi Senicza, jeżeli mazowieckie to mogę udostępnić odtwarzacz C.E.C. 51 XR.

Choć nie uważam go za jakieś cudo tylko za przyzwoity CD, porównać nie zaszkodzi.

KAZ, wpadnij z tym CD na Audio Show 10-11 Listopada br. Szczerze mówiąc to by był tylko sprawdzian umiejętności tunerskich senicza, bo tak na prawdę bardziej przydałoby się udostępnienie jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego (sobota od 10-tej do 13-tej) lub głośnikowego (reszta czasu trwania imprezy). Tutaj porównalibyśmy w pełni autonomiczne urządzenia: Sławka i Naleśnika kontra ...

Zdaje sie, ze ten cd nie moze byc tez zbyt wysokiej klasy, bo projektant Senicz nie okazal odwagi odpowiedziec na takowa propozycje ze strony Elberotha (z jego zrodlem) ,mniemam wiec, ze jest to swego rodzaju wolanie slepego, typu: "kto podniesie reke, ten dostapi zaszczytu zobaczenia cudu! " gdy pojawia sie las rak przed wolajacym, ten wola dalej: "no kto podniesie te reke,nikt nie ma widze smialosci!!!" itd. az do znudzenia...

Wiec chcac nie chcac udowodnione zostalo juz dawno ze 1000zl wystarcza by sluchac po ludzku i wiecej wymiana cd sobie glowy i portfela nia zaprzatac tak wiec nie widze tu sensu jakichkolwiek testow chyba ze jako bicie piany wlasciwie nie wiadomo o co.

Na AUDIO SHOW będę napewno, ale czy to jest miejsce do porównań produktów komercyjnych?

Spodziewam się tam zobaczyć wspaniałą twórczość co poniektórych forumowiczów i zachwycać się ich kreatywnością oraz posiadaną wiedzą techniczną i praktyczną. Ostatnio byłem w "Kaim" tam była atmosfera do porównań, tylko jakoś podem na foróm wszyscy wypowiadali się bardzo dyplomatycznie, chyba żeby nikogo nie urazić.

kaz bo urazony to moglby sie poczuc tylko pan od lectora jako tzw przedstawiciela hi-end :))

reszta to juz kwestia indywidualnych gustow, ale fakt mozna za ludzkie pieniadze posluchac sobie muzyki i miec w dupie wszelkie testy i porownania - do tej pory z uporem maniaka twierdzono inaczej - niech twierdza sobie dalej...

Widze ze koledzy znowu zaczynaja sie wymadrzac co lepsze. Radzil bym uwazac. Tak jak juz napisalem aby zerznac Maranciunia raz a dobrze radze do konfrontacji wyslac cos extra. Nie chce aby potem gadali ze model byl niski i laser zuzyty. Problem w tym ze wystawa to nie miejsce na testy sprzetu bo ludzie chodza i chca cos zobaczyc. Dlatego mozna podlaczyc cos absolutnie super na 10-15min i porownac. Nalesnik ma 3 wejscia wiec latwo przelaczajac okreslic co jest dobre. Zreszta ja sadze ze kazdy kto zwiedzi wystawe i naslucha sie tego bzyczenia i plumkania to odwiedzajac mnie odrazu bedzie wiedzial ze tu gra muzyka. A dlaczego? bo ja nie nawidze wyplaszczenia bzyczenia itp. cech dzwieku jakie wydobywa sie z operacyjnych. nawet tych najlepszych. I nie boje sie porownan z cd majacych OP na wyjsciu. Nie maja zadnych szans. Byc moze jakies lampowe wyjscie w cd bedzie gralo poodbnie do Maranciunia ale z tego co sluchalem w KAIM to trzeba umiec to zrobic. Niestety koledzy dali ciala. Gralo to smiesznie slabo. Choc przyznam ze caly system w KAIM byl denny. Jak mozna bylo zorganizowac testy cd na tak kiepskim systemie? Za miesiac wszystko sie wyjasni.

Ja rozumiem ze kol. Walery musi bronic reputacji lektora jak i kaim. Glupio tak wypozyczyc lektora po to aby jakis Maranciunio go rozkwasil. Lektor oczywiscie ma czystu dzwiek ale bardzo plaski i bez zycia. Typowy dla dzisiejszych dvd. Niby czysty a sluchac sie nie da. Nie ma tego ognia co Maranciunio. Ale Panowie, czy to moja wina ze tylko ja potrafie cos fajnego i milego dla ucha zrobic? Z tego co zauwazylem to chlopaki boi cie sie wydawac opinie bo sami nie wiecie co jest grane. Nie macie wzorca jakosci w lebku a takze nie potraficie okreslic co jest zle. he he he i wy chcecie oceniac jakosc sprzetu? przeciez wy sie kompletnie na tym nie znacie. Nie ma cie sluchu i .........................

kolego senicz, czemuś niemiły :)

Weź pod uwagę, że na dźwięk pracuje całość elementów toru. Jeżeli ty jako jedyny posiadający wiedzę, zadbasz o prawidłową konstrukcję swojego wzmacniacza, to podłączony do niego twój cd zapewni dźwięk bajeczny.

A podłączając źle skonstruowanego lektora, do twojej perfekcyjnej maszyny wzmacniającej, możesz uzyskać np. efekt dalece niezadowalający.

tak więc jedynie efekt brzmieniowy całości systemu lektorowego z systemem twoim porównać należy

Senicz chcesz zarobić?

Stawiam 500zł, spotykamy się w Krakowie ja wystawiam swojego taniusiego DCD 2700, nie boisz się porównania do cedeków z op na wyjściu więc nie powinno być dla Ciebie żadnego problemu w zgarnięciu wygranej?

Nie ukrywam że mimo tego że zapewne wydam 500zł + koszty dojazdu będzie niezwykle miło mi Cię poznać!!!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jesli panowie nie maja nic lepszego niz ten stary Denon to moze ewentulanie? poczekamy troche. Ale porownania tylko na as2007. Mysle ze jednak ktos sie zdecyduje przyniesc pod noz swoje super cacko. Jak na razie strach wszystkich ogarnal.

senicz, 8 Paź 2007, 19:11

>Jesli panowie nie maja nic lepszego niz ten stary Denon to moze ewentulanie? poczekamy troche. Ale

>porownania tylko na as2007. Mysle ze jednak ktos sie zdecyduje przyniesc pod noz swoje super cacko.

>Jak na razie strach wszystkich ogarnal.

podaj nazwę hotelu i numer pokoju który na AS wynajmujesz, co by nie kluczyć a trafić od razu

Przypomne kolegom pierwszy wpis watku:

"juz od kilku lat prosze kolegow o wspolna budowe lub konfrontacje Maranciunia z innym wysokiej klasy CD i jakos cisza. Co to jest? jest z tym jakis problem'- senicz

Może jacyś koledzy gotowi by byli zorganizować porównanie jego wyróbu z innymi cd?

Nasz kolega prosi kilka lat bez skutku

Senicz , wątek jest ostro czytany. Masz szanse na realizację wieloletniego marzenia. I

Podsumowując:

1. Ebenroth proponował porównanie

2. muls proponował porównanie

3. skibus proponuje porównanie

4.opteron proponuje porównanie- 5 stówek do zarobienia

6.dbx , jak rozumiem, proponuje porównanie

7. Piotr Ryka pewnie potestuje sławka

Trzeba być wyjątkowo bezczelnym, żeby swoją kupę złomu porównywać do hiendowych produktów typu lektor.

czy ktoś widział, co jest tak naprawdę w środku tej kupy złomu? czy ktoś wie na pewno, czy ktokolwiek i cokolwiek zrobił w tej tandecie?

:-)

Na Burmestera zgoda. jak walczyc to na calego. Oczywiscie zajrzalem do opisu tego 001 i zrobiony jest na pcm1704 z regulacja wzmocnienia na scalaku. Czyli do d. Same dac i owszem moga byc 24/96 choc te 1% dla -60dB sygnalu przeraza. jesli koledzy akceptuja tego cd jako zawodnika dla Maranciunia to i owszem zgoda. Maranciunio wygra napewno.

senicz .>>> Nie moge juz czytac na twoj temat bo mnie z lekka mdli ale tym razem jeszcze zrobie wyjatek i zapytam !

Czy ktos moze potwierdzic rzekoma przegrana Lektora z tym seniczowym paprochem w KAiM e ?

Jeszcze jedno senicz - ludzie nie boja sie konfrontacji z tylko maja to w dupie poniewaz sa lepsze zajecia niz walka z toba np. SLUCHANIE MUZYKI.

Senicz :))))

mam wystawie sowja yamaszke cdx1050:)

co prawda ja wynik juz nam bo go slyszalem ale pewnie wiele klockow z forum nie podskoczy mojej yamaszce:)

wiec moge ja wziac na AS, ludzie zobacza jak dawne wysokie modele czest oduzo lepsze od dzisiejszych badziewi daja czadu a jak da maranciunio:))

>robix, 8 Paź 2007, 20:10

>

>Czy ktos moze potwierdzic rzekoma przegrana Lektora z tym seniczowym paprochem w KAiM e ?

Ja byłem i potwierdzam... że maranciunio mniej mi się podobał od rzeczonego Lektora. Co więcej mniej mi się podobał niż grzebnięty grundig, philips i kenwood z lampizatorem (tego nie słuchałem dokładnie, ale na podstawie krótkich odsłuchów - miał jakąś delikatność w dzwięku w porównaniu z łomotem maranciunia).

Nie zamienił bym też na maranciunia mojego ca 500se z modyfikacją lc audio...

Maranciunio grał nieco lepiej niż klejony przez chińskie rączki mzhs (czy jakoś tak) z buforem lampowym na wyjsciu, c.a. 1200pln nówka... dobre i to ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.