Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540A/C v2 + Kef iQ3 + Kimber 8BR

vision

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post i bardzo proszę o wyrozumiałość.

Pomysł napisania kilku słów od siebie zrodził się po przeczytaniu setek postów osób, które (tak jak ja) rozpoczynają swoją przygodę w Świecie Audio.

Krótka historia:

Po długim oczekiwaniu nadszedł czas, kiedy mogłem pozwolić sobie na zakup wzmacniacza, odtwarzacza CD, kolumn i całej reszty. Jak większość rozpocząłem swoje poszukiwania od fachowej prasy (z tą fachowością niestety różnie bywa), przeglądania stron i co najważniejsze - od forum audiostereo.

Dlaczego wybór padł na taki zestaw ?

No cóż - tan zestaw najlepiej wypadł wśród testowanych .

CA + Kef uważam za bardzo miłe dla ucha połączenie - ma pewne mankament, jak na przykład słaby dół. Fakt ten po pewnym czasie zaczął mi przeszkadzać, ale dzięki kablowi Kimber 8BR wszystko jest ok. Uzyskałem jakość dźwięku, która na dzień dzisiejszy w pełni mnie satysfakcjonuje.

Chciałbym przekazać jeszcze jedną rzecz:

To co ktoś wam powie - to co gdzieś przeczytacie - nie powinno w pełni wpływać na wasz wybór.

Jeśli jesteś "świeży" to (jeśli tylko masz taka możliwość) słuchaj jak najwięcej konfiguracji.

Myślę, że jestem dobrym tego przykładem. CA 540 - jest uznawany jako "gorszy" od 640 - mi jednak 640 nie odpowiada - wiem o tym, bo posłuchałem.

Najlepszym krytykiem jest wasz słuch i wasze oczekiwania.

Pozdrawiam

Kamil

https://www.audiostereo.pl/topic/36735-ca-540ac-v2-kef-iq3-kimber-8br/

IC - sam wykonałem.

Kabel KLOTZ LaGrange + Wtyki RCA Nakamichi + cyna z dodatkiem srebra + oplot z liny wspinaczkowej (powaga).

Niestety nie miałem możliwości porównać go z innymi IC.

Fakt odsłuchy są najważniejsze i najlepiej odpowiedzą na zadane pytania: co wybrać i co jest lepsze. Dobry przykład-ja wybrałem 640 i to IMO był lepszy wybór,ale dla kogoś 540 mogła zagrać lepiej.

Hmmm... może na wzór miłośników innych marek założymy wątek "klub miłośników Kambodży"? ;-)

ja właśnie niedawno stałem sie posiadaczem zestawiku 540A v2 + 640C v2 do kefów iq3 i mi akurat podpasowało tak najbardziej. nie stwierdziłem specjalnych różnic mięczy 540a i 640a i nie wiedziałem sensu dokładać 300zł tym bardziej, że miałem wrażenie mniejszego uporządkowania dzwięku w 640a. natomiast różnica między 540c i 640c moim zdaniem była wyraźna, ale trodno powiedzieć który grał lepiej, dzwięk był po prostu inny. a co do basu to w pokoju moim 18m2 i 3m wysokości moim zdaniem jest do czasem aż za dużo.

A ja słucham teraz Piotra Żaczka "Mutru" i też jest ładnie;-) A Camouflage lubię bardzo...ale bardziej wole ich źródło inspiracji ;-)

A za wątek o klubie miłośników Kambodży dość duża część forum miałaby z nas niezły ubaw i zaczęła przekonywać,że ten sprzęt po prostu nie ma prawa zagrać ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.