Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo jako PRE OUT

piskle smoka

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie w pytaniu prosilem o cos innego :), moze ktos jednak by mi pomogl?Podlaczone to jest Pre Out ampli ---> pre out wzmak niewiem czy to dobrze ale chyba nie , gdyz to sa 2 wyjscia ale prosze mie jeszcze upewnic , z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi

"pre-out" w ampli ok ale we wzmacniaczu musisz podłączyć do "main in" (wzmacniacz pracuje jako końcówka mocy) chyba że HK970 tego nie ma to musisz wtedy podłączyć do dowolnego wejścia audio (np - cd, tuner itd), wadą takiego rozwiązania jest że masz 2 gały do regulacji głośności

-> piskle smoka

"Podlaczone to jest Pre Out ampli ---> pre out wzmak"

O rety! Połączyłeś ze sobą dwa wyjścia? Ciesz się, że nie puściłeś nic z dymem. A następnym razem zajrzyj jednak do instrukcji obsługi... ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Wielkie dzieki za odpowiedzi , w tej chwili jestem na przerwie z pracy i wszystko odlaczylem po poludniu poprzelaczam, a do instrukcji zagladalem i zadnych konkretow nieznalazlem, ale jeszcze raz wielkie dzieki.Don111 i Nedj ---jestescie najlepsi zawsze mozna na Was liczyc

AUX to wejście, czyli możesz podłączyć.

Wyjścia, które posiada ten wzmacniacz, to Pre-out (wyjście z przedwzmacniacza), CDR-out i TAPE-out.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Mam jeszcze jeden problem , podlaczylem do CDR IN i w ampli jest glosnosc w polowie nastawiona a we wzmaku jest na voll i to gra calkiem cicho , mam pytanie gdzie lezy problem?

Zrób tak:

ścisz trochę wzmacniacz (do połowy), ścisz trochę amplituner i przeprowadź test dla poszczególnych kanałów za pomocą szumu (służącego do konfiguracji kolumn). Zobacz, czy faktycznie przednie głośniki grają dużo ciszej. Jeśli tak, to po prostu podgłaśniaj wzmacniacz aż do momentu uzyskania równego poziomu dla wszystkich kanałów.

P.S. Jak masz ustawione poziomy głośności dla poszczególnych kanałów?

We wzmaku dalem -19 db i tak nastawilem wszysko recznie , ale niewiedzialem co mam zrobic gdyz w momencie gdy zmienialem zrodlo i powracalem na DVD i wszystko powracalo mi do ostatnich automatycznych pomiarow wiec przeprowadzilem jeszcze raz automatyczna auto kalibracje i okazalo ze jak na ucho ustawialem to pomylilem sie tylko o 0,5 db .I tak to zostawie , poprostru jak bede sluchal TV czy DVD to musze glosnosc we wzmaku ustawic na -!) db.Mysle ze tak jest dobrze i ze dobrze zrobilem (mysle o tej kalibracji?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.