Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiejsza debata- typujemy wynik!

Kmicic

Rekomendowane odpowiedzi

ps.

@Walery

>graafie, dla mnie w tematach związanych z polityką jesteś mało wiarygodny, zwłaszcza jeśli wątki

>dotyczą PO.

zresztą wiedza jaką mam to chyba czyni mnie szczególnie wiarygodnym! :-))

graafie, KLD to zrobił by pewnie milion ale bezrobotnych....co oni mają z tym milionem...bielecki, ze trzeba pierwszy ukraść, cała partia ze zorganizuje milion miejsc....a taki PiS robi w dwa lata 750tys...ach ta przyroda i wszystko przypadkiem oczywiście :)

Re: Walery, 16 Paź 2007, 14:49

>Będąc na Twoim miejscu po prostu bym tego nie tykał;-) Mało ci było?

ale mało czego?

ojej - to brzmi jak jakieś pogróżki :-))

ja nie tykam PO - może Arek tyka - ja tylko popieram to co Arek tu wniósł - nieco faktów, choćby z rocznika statystycznego

sam link do argumentow J. Drylskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czego się spodziewam? Ukrócenia bezprawia, oderwania od władzy upojonych nią nieuków i socjopatów

>(np. minister Ziobro), zbadania nadużyć władzy przez PiS i jego tajne służby. To na początek. A

>potem już jak w normalnym państwie, drogi się buduje, mosty, uniwersytety, i jeszcze to, żeby nie

>było tajnego agenta rządu ukrytego w każdym kiblu pod deską. I w miarę możliwości żeby Polska

>kształtowała Europę, a nie tylko była powiadamiana o decyzjach, jak teraz. Może jeszcze też miałbym

>ochotę, żeby tępego zadufanego chamstwa mniej było widać. Program minimum.

Jozwa Maryn

Pięknie!

Problem w tym, że "zbadanie nadużyć władzy przez PiS i jego tajne służby" będzie powodem (niestety" do kolejnych naduzyć ale tym razem przez ludzi z usmiechem na twarzy. Róznica tylko na zewnątrz, wewnatrz nie będzie tak różowo. To będzie powodem, że "....drogi się buduje, mosty, uniwersytety..." dopiero kilka miesiecy przed nastepnymi wyborami.

Niestety mieszkam w mieście gdzie PO rządzi i qrwa (przepraszam) nie chcę aby tak rządzono naszym krajem siedzac z założonymi rękoma uśmiechajac sie dookoła jak głupi do sera.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

@Rolandsinger, 16 Paź 2007, 14:43,

Roland,

uważam, że jedyną w tej chwili opcją dla Polski na najbliższe 4 lata są samodzielne rządy PiS'u.

Jest jeszcze jeden scenariusz, mianowicie wybory minimalnie wygra PiS. Wtedy z platformy ucieknie nawet Niesiołowski (cytuję za kimś) i będą również samodzielnie rządzić. I to będzie koniec czerwonych i różowych kolorów. Amen.

"żar" emocji wygasa :-))

przychodzi refleksja i trzeba się pozbierać

po takim "hartowaniu" człowiek robi się zimny jak stal

nie jestem aktualnie "czynny politycznie"

PiS to nie moja bajka, zwłaszcza miejscowy :-))

znam ich równie dobrze jak PO

nie mam "swojej partii"

także jestem najzupełniej obiektywny :-))

Re: xniwax, 16 Paź 2007, 14:52

>Niestety mieszkam w mieście gdzie PO rządzi i qrwa (przepraszam) nie chcę aby tak rządzono naszym

>krajem siedzac z założonymi rękoma uśmiechajac sie dookoła jak głupi do sera.

a w moim mieście jest PO-PiS :-))

prezio z PO

bez różnicy

też nie życzę tego Polsce

bardzo trafnie to ująłeś - "siedzac z założonymi rękoma uśmiechajac sie dookoła jak głupi do sera"

w sądzie, ech Piskorczyk, esbek Olechowski

duch przedsiębiorczości, cudu gospodarczego...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najgorsze, że brak jest jakiejkolwiek rozsadnej alternatywy.

PIS - kontrowersje, kontrowersje (dobra by była mała czystka w szeregach)

PO - kontrowersje, porażajaca miłość własna, a zarazem uległość, brak jaj i nieśmiałe wystawianie tyłka w

stronę Brukseli.

LiD - zagubieni dowcipnisie wcale nie śmieszni - prowadzeni (właśnie przez kogo?), majacy tendencję do

wystawianie tyłka ale w inną stronę.

PSL - zawsze służy jako zapchajdziura.

Tak poważnie - uważam, że dzisiejsza sytuacja na scenie politycznej wynika tylko i wyłącznie ze zmowy najwiekszych, która ma na celu zawężenie sceny politycznej do minimum.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Jozwa

Hania unieważniła przetarg. Projekt jest robiony od nowa. Nie ma jeszcze roztrzygnięć. A gdzie wybór wykonawcy, wykup w 100% terenu, wbicie łopaty i 30 miesięczny okres budowy. Chyba, że w 2012 w drugiej kadencji:) Takie są realia.

Ukryta Zawartość

jozwa, jak to nie ma planów prywatyzacji ?:)

Ukryta Zawartość

graaf>>>a ja ciagle sie zastanawiam jakie jajeczka idzie wycisnąc z kurdupli i przez kogo.W sumie to samo mamy na mysli.A tak zyciowo -to cię graaf wydmuchali na liscie w PO ,jak mi ptaki do uszu spiewaja.Ale lista jaka jest kazdy widzi,Widocznie nie byles obiecujący.

Re: muls, 16 Paź 2007, 21:20

>graaf>>>a ja ciagle sie zastanawiam jakie jajeczka idzie wycisnąc z kurdupli i przez kogo.

jeśli mają za uszami to chętnie zobaczę jak ich ściskają

zawsze zdrowo jest się pośmiać - czy to ważne z kogo? :-))

ja jestem apolityczny Mulsie - ja tylko po prostu "nie wolę złodziei"

Dyskusja się pięknie rozwija ;-)

Jako były już wyborca Jedynej Słusznej Partii z naczelnym Wodzem Jarkiem stwierdzam, że nich już głosować nie będę. Zrobiłem to dwa lata temu i starczy, szkoda czasu obywateli i szkoda kraju. Kaczyńscy to typowi fighterzy, nieuznający kompromisów i jakiejkolwiek krytyki. Realizują plan lustracyjno-wywiadowczy, podczas gdy społeczeństwo tego nie oczekuje - przypominam mamy rok 2007, a nie 1989.

Walkę z Układem i Korporacjami, urojonymi wizjami z nocnego moczenia Jarka, uzupełniają układem z Rydzykiem, Lepperem, Giertychem - a na tych panów akurat nie głosowałem 2 lata temu. Tutaj można by jeszcze długo.

Natomiast piszecie tutaj o emigracji, że to normalne, że wyjechali to wrócą i że w zasadzie to nie najważniejsi wyjechali tylko plebs, bo tutaj jest super praca za super kasę - otóż jesteście w błędzie. Duża grupa to ludzie potrzebni tutaj, wykształceni i z energią do działania - nie wszyscy ustawiają do cholery w UK paczki w Tesco, bez przesady.

Niestety obecne Państwo PIS stanowi dla wielu z nich i wielu z nas barierę niechęci - do własnego kraju. I to boli najbardziej, bo Polska to nie jest tylko kraj Kaczorów i Ziobry. To jest nasz kraj i niekoniecznie musi to oznaczać WSI/CBA/teczki i wszystkowiedzących matołków.

>układem z Rydzykiem, Lepperem, Giertychem - a na tych panów akurat nie głosowałem 2 lata temu

i na tych wkrótce już nikt nie będzie na nich głosował

i nie jest zasługa Tuska :-))

naprawdę nie wiem czyja klęska wyborcza w tych wyborach bardziej by mnie ucieszyła - PiS czy PO

najlepiej jakby obie te partie przegrały z kretesem

chyba będę głosował na LiD :-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.