Skocz do zawartości
IGNORED

Bartoszewski szmaci Polskę, to moralny..

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

wybaczcie, że nie zapoznałem się z tematem wątku ale miałem zupełnie mocną (znacznie silniejszą niż ja ;) wolę, aby się o to zapytać... o co? i kogo?

>muls, 19 Paź 2007, 22:02

>jar...tak sie zastanawiam.Czy nie mozna by stworzyc nowy temat.Kaczyncki szmaci Polske to

>moralne.......czy taki temat miałby wziecie?

Biorąc pod uwagę ostatni wysyp PiSdraków i kryptoPiSdraków na forum zapluliby taki wątek.

Bo w innych zakładkach jakoś ich nie widać;-).

Jestem Europejczykiem.

O w d... jeża!

Na onecie przynajmniej ostrzegają! Pozwolę sobie wkleić ku przestrodze:

"W okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów i list kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów ordynacji wyborczej oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny w wysokości do 1 000 000 zł"

(Art.86 i 87 oraz art. 219 i 220 Ordynacji wyborczej do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 12 kwietnia 2001 roku DZ.U. 2001 Nr 46 poz. 499 z późn. zm.)

Jestem Europejczykiem.

no arbuz oczywiscie że Profesor zwyczajny i profesor nadzwyczajny to stanowiska stanowiska na uczelni przewidziane dla pracownika naukowego lub naukowo-dydaktycznego, który posiada tytuł naukowy profesora

W Polsce pracownicy naukowi dzielą się na:

niesamodzielnych - pracujących w zespole pod czyimś kierunkiem, posiadających zwykle tytuł zawodowy magistra lub stopień naukowy doktora

samodzielnych - pracujących albo na własną rękę, albo kierujących zespołami, posiadającymi zwykle stopień doktora habilitowanego lub tytuł profesora.

Habilitacja została upowszechniona w XIX wieku w Niemczech Poza Polską, stopień doktora habilitowanego (lub jego odpowiednik) funkcjonuje w takich krajach, jak Niemcy, Austria, Szwajcaria, Czechy, Słowacja, Słowenia, Węgry, Francja, Rosja (wszechobecna komuna)

Docent to obecnie stanowisko w szkołach wyższych i instytutach naukowych dla pracowników dydaktycznych, uregulowane od 1 października 2005 roku na podstawie Ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym to tak co do twojej uczciwości jesteś nieostry lub celowo piszesz błędne informacje

problem w tym że hołota nie może strzymac samego wyrazu, a nawet go wymówić-profesor.A jak słyszy zwyczajny to mysli że taki z internetu.Hołota generalnie.............. nie lubi!!!!

Pytanie do fachowca czy w UHER-ze 4200 [dwugłowicowym stereo ] można przerabiając jedynie mocowanie na sprzęgłach rolkę od hamulca lewego rolki prowadzące taśmę zastosować głowicę kasującą i nie dotykając nawet mocowania głowic kasującej i dwuśladowej uniwersalnej uzyskać zapis stereo na taśmie 1/2" w kierunku A i B mając poprostu do dyspozycji za każdym razem pełną 1/4" Bo już mi się nudzi przecinanie taśm na pół a hołotę zostaw nie oświecisz nie nawrócisz

Pozdrawiam

Zbyszek

@bartaxxx

u mnie na uczelni są magistrowie i doktorzy, a niektórzy magistrowie to profesorzy :-)

żadnych innych nie spotkałem :-)

pytanie : jak po angielsku sie nazywa doktór habilitowany? no?

Arbuz masz odpowiedź model anglosaski generalnie nie przewiduje tego stopnia między kontraktową profesurą a doktoratem. W Wielkiej Brytanii i Irlandii istnieją jednak w niektórych dziedzinach tzw. "wyższe doktoraty" (ang. higher doctorates), zbliżone charakterem do polskiego stopnia doktora habilitowanego w zaleznosci od dziedziny nauki np: nauki przyrodnicze (doctor of philosophy) i (Scientiæ Doctor)

(Divinitatis Doctor – doktor teologii chrześcijańskiej)

(Legum Doctor – doktor praw) (Literarum Doctor – doktor literatury),

(Musicæ Doctor – doktor muzykologii)

D.Tech. (doktor technologii)

(Medicinæ Doctor – doktor medycyny)

Niektóre z wyższych doktoratów brytyjskich straciły swoje znaczenie jako istotny wyznacznik kariery akademickiej, jednak w najstarszych uczelniach nadal mają znaczenie prestiżowe, m.in. podczas ceremonii uniwersyteckich

arbuz w każdej encyklopedi znajdziesz takie informację

natomiast zadziwiający jest fakt, że na Twojej uczelni są tylko magistrowie i doktorzy kadra taka raczej świadczy o kiepskiej uczelni i co gorsza magistrowie których nazywa sie na uczelni profesorami to raczej ma miejsce w szkołach średnich a nie wyższych ,żaden akademicki nauczyciel czy wykładowca nie za bardzo lubi gdy gdy nazywa sie go doktorem czy profesorem jeżeli nim nie jest

Zastanawiam się, czy możliwe jest, aby osoba bez tytułu magistra wypromowała kilkudziesięciu magistrów?

Tak wynika z biografii jednej ze znanych osobowości...

chciałem obronić Bartoszewskiemu tytuł, to też źle cholera.

No, prawda, żaden z niego profesor. Nawet magistrtem nie jest. Teraz dobrze?

Może józwa maryjan się odezwie?

jako "wielbład" stanowczo zrzekam się ojcostwa (i mam na to papiery potwierdzające, że moje nasienie wolne jest od arbuzorych pestek) wobec jakichkolwiek arbuzów!

Bartoszczewski w poniedziałek zostanie pozbawiony tytułu 'profesura" i stanie pod pręgierzem, 10 uderzeń pałką od tamburyna po gołej dupie, widowisko na placu zamkowym w wawie

muls, 19 Paź 2007, 07:28

>przeczytałem to wszystko w spokoju.Piotrze RYKA -jesteście IDIOTĄ.Mysle że tylko ja mam odwage na

>tym forum to napisać.

Ja też przeczytałem twoje wpisy i myślę, że konstruując swojego nicka pomyliłeś kolejność liter i o jednej zapomniałeś. Pisz siebie wspak i dorzuć jedno s, będzie uczciwiej.

Nie jest przy tym prawdą, że jako pierwszy i jedyny wyraziłeś taką opinię. Masz kilku prekursorów, w osobach choćby Grzesza czy Zbiga. Proponuję ci przeto założyć specjalny wątek klubowy moich wrogów. Może on liczyć na wielu członków i sympatyków, a zjednoczeni nienawiścią do mojej skromnej osoby powinniście coś ciekawego urodzić, jako że nienawiść jest silnym bodźcem sprawczym twórczości.

P.Ryka,,,,mysle że wyciagasz nie te wnioski.U mnie nie ma zadnej nienawiści.I nie wiem za co cie nie lubią inni.Nawet mnie to nie obchodzi, ani ich nie znam.To jest raczej bezradność, moja.Ale bez nienawiści.Jak będe miał dwie pary jednakowych słuchawek ,to jedna pare ci wysle za darmo.To tez Taki żart ale tez nie wiem czy nie opacznie zrozumiany.Nie nienawidzę ciebie.Nie jestem natomiast w stanie zrozumiec pewnych sposobów myslenia.To jest ta beznadzieja.

ale mysle że taki twój stosunek okreslający te relacje DUżo wyjasnia.Nie ma społeczenstwa podzielonego w prosty sposób na dwa bieguny nawzajem nienawidzące sie.Natomist niektórzy takie chcieliby widzieć.

Piotrze, nie chcę żebys robił sobie jakiekolwiek nadzieje, na rozsądną rozmowę z mulsem w jakimkolwiek temacie. Mulsa traktuję czysto rozrywkowo.

To nie jest Twoje liga....ja od czasu do czasu wyświadczam mu łaske obcowania z kimś kto mówi mu prawdę :)Wszyscy wokół go oszukują i w zasadzie we mnie ma jedynego prawdziwego przyjaciela:) ...pewnie niebawem z mulsa wyrosnę, bo coraz mniej mi odpowiada jakikolwiek kontakt z nierozwijajacym sie degustatorem mało wyrafinowanych nalewek.

Pogódź się zatem Piotrze z tym, że przechodząc obok małpy możesz sie spodziewac ze Cie spróbuje obrazić/rzucić bananem tylko za to że wyrażasz swoje poglądy...

a teraz mulsie pozwolisz do Ciebie:)

...niektórzy chcieli by widzieć świat czarno-białym, choć taki nie jest. Każda dyktatura mówi "kto nie z nami ten jest przeciw nam"...nawet w jakiejś piosence "Solidarnosci" w refrenie to było...świat nie jest czarno biały, ale jakby Ci tu powiedzieć....jest złodziej i jest policjant...a jak złodziej uzyskiwał demokratyczną większosc to kradł w zgodzie z prawem. Chodzi tylko o to, zeby kradzieże były niezgodne z prawem, bo nie złodzieje mają prawo tworzyc. Nie wiem czy jesteś w stanie tak banalna sprawę zrozumieć....raczej nie, skoro odpowiadały mu rządy nakręcające korupcję, a nie odpowiadają z nia walczące.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.