Skocz do zawartości
IGNORED

Płytka do wzmacniacza słuchawkowego.

Pawell31

Rekomendowane odpowiedzi

Udalo mi sie znalezc niedrogo sprzedawce na allegro ktory wykonuje plytki na zamowienie, czyli problem plytki juz mi odpada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiedzial by ktos moze gdzie moge znalezc jakis dobry schemat pod wzmacniacz lampowy. (pod sluchawki 32ohm, beyerdynamic dt660)

Ukryta Zawartość

1zl za 5cm2 = 20 zl/dm2

Drogo...... dwa razy drożej niż w zakładzie robiącym PCB, a biorąc pod uwage, że koleś to prawdopodobnie domowymi metodami, to naprawde drogo.

Żelazko i papier kredowy naprawde nie gryzie ;) Naucz się robić sam to będziesz miał tanio, szybko i dobrze.

ja kupilem caly zestaw do pcb na allegro, od roznych sprzedawcow. papier 50 arkuszy a4, ok 10zł - pewnie mozna taniej ale ja kupilem u tego samego sprzedawcy co mial lakier do solder maski (10zł)- wychodzi ladnie ale troche za duzo roboty z tym wypiekaniem, wiec pozniej dokupilem lakier w sprayu V66(15zł) i spisuje sie ok. termotransfer rulez

Witam

Może interesują Cię płytki do wzm. klasy A na Mosfecie?

Pzdr.

Ukryta Zawartość

post-6338-100001733 1193086477_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prosty ale fajnie grający wzm. słuchawkowy na mosfecie... schemat poniżej. Zasilanie 9...12V. Można dać inny mosfet i porównywać charakter brzmienia. Jak dla mnie gra bardzo fajnie. Używam go słuchając muzy z laptopa. Z tym wzm. dźwięk jest o niebo lepszy... widocznie wzm. w laptopie jest kiepskiej jakości i nie wyrabia prądowo na moich słuchawkach. Za duże obciążenie i stąd duże zniekształcenia. Ten wzmak zaś nie obciąża tak wyjscia karty muz, wiec wzmocni każdy szczególik dzwieku, co wyraźnie słychać :)

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.